Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Zastaralí roboti a svoboda. Pixar zveřejnil další krátký film z nové série
    Filmy13. 2. 2019
    Zastaralí roboti a svoboda. Pixar zveřejnil další krátký film z nové série

    Minulý týden jsme se seznámili s hrdinkou jménem Purl - klubíčkem růžové vlny, které se snaží prosadit ve své práci a v mužském kolektivu v kanceláři. Studio Pixar tímto prvním počinem lákalo na novou službu studia Walt Disney Pictures Disney+, ale i na svou novou sérii krátkých animovaných filmů SparkShorts.

  2. Nový Terminátor má svůj pracovní název
    Filmy13. 2. 2019
    Nový Terminátor má svůj pracovní název

    Terminátor s pořadovým číslem 6 pomalu, ale jistě míří k nám. Původně měl snímek zamířit do kin 21. listopadu letošního roku, ale nakonec se jeho premiéra posouvá o celý měsíc dopředu!

  3. Aquaman bude pokračovat i v hororové rovině
    Filmy13. 2. 2019
    Aquaman bude pokračovat i v hororové rovině

    Už víme, že Aquaman si svým neuvěřitelným úspěchem v kinech vybojoval pozici nejúspěšnějšího filmu DC, ale i zcela jasnou zelenou pro druhý díl, na kterém již studio Warner Bros. začalo pracovat. V přípaě bájné Atlantidy ale nepůjde o jediný snímek.

  4. Trailer: Will Smith nám jako Džin pěkně zmodral
    Filmy13. 2. 2019
    Trailer: Will Smith nám jako Džin pěkně zmodral

    Malinkatý náhled do světa hraného Aladina v režii Guye Ritchieho se nám naskytl již na konci minulého roku, ale kromě krátkého pohledu na Aladina a kouzelnou lampu tam nic jiného vidět nebylo.

  5. Kamarádi k pohledání podruhé aneb Jak si ze sebe střílí Dwayne Johnson a Kevin Hart
    Téma13. 2. 2019
    Kamarádi k pohledání podruhé aneb Jak si ze sebe střílí Dwayne Johnson a Kevin Hart

    Už jsme vám představili vzájemné škádlení kámošů Ryana Reynoldse a Hugha Jackmana přes sociální sítě, ale ani další hollywoodští kamarádi si jen tak nedají něco zadarmo. Řeč je o dvojici Dwayne Johnson a Kevin Hart. I jejich profily jsou plné vtípků a hlášek na adresu toho druhého.

  6. Co vznikne když smícháte kouzelného džina a Hellboye? Koukněte se sami!
    Téma12. 2. 2019
    Co vznikne když smícháte kouzelného džina a Hellboye? Koukněte se sami!

    Minulý týden jsme vám představili dílo kreslířky zvané Dada, která do jediného obrázku kombinovala dvě postavy ze stejného filmu. Nyní se koukneme na podobný počin, ovšem výsledkem není obrázek složený ze dvou polovin, ale jednotný celek – tedy originální nová bytost, která si však zachovává z každého "předka" několik charakteristických vlastností.

  7. Nová Duna se posouvá kupředu - hvězdná jména postupně přibývají
    Filmy10. 2. 2019
    Nová Duna se posouvá kupředu - hvězdná jména postupně přibývají

    Duna Denise Villeneuvea začíná být velmi sledovaným projektem. Milovníci knižní předlohy z pera Franka Herberta se sice již několika filmových i televizních zpracování dočkali, ale stále to dosud nebylo to, co by si kultovní román zasloužil.

  8. Každá malá princezna by si přála mít doma tohohle tátu - fotografa
    Téma10. 2. 2019
    Každá malá princezna by si přála mít doma tohohle tátu - fotografa

    Profesionální fotograf Josh Rossi se rozhodl, že pro svou tříletou dceru udělá něco mimořádného a jelikož je Nellee velkou fanynkou Wonder Woman, neváhal a nafotil pro ni fotky, které jí nyní může závidět celý svět.

  9. Nejšílenější soudní proces americké historie stále míří na plátna kin
    Filmy9. 2. 2019
    Nejšílenější soudní proces americké historie stále míří na plátna kin

    Natáčení posledního snímku Aarona Sorkina s názvem The Trial of the Chicago 7 se zase posunulo. Přípravy na tento dramatický snímek ze soudního prostředí trvají již dlouho, ale i přesto se filmařům daří držet hvězdné herecké obsazení pohromadě.

  10. Osobnosti, které odešly do filmového nebe svou vlastní rukou
    Téma9. 2. 2019
    Osobnosti, které odešly do filmového nebe svou vlastní rukou

    Myslíme si, že jim nic nechybí, že mají vše – peníze, slávu, úspěch. Vzhlížíme k nim, obdivujeme je, někdy jsou nám vzorem a milujeme jejich práci. Tak se k televizním, filmovým a hudebním celebritám staví asi většina diváků. Mnozí by si rádi s nimi vyměnili život, ale občas možná není o co stát.

  11. Disney+ vsadilo na roztomilé klubíčko vlny. Nová služba se představuje prvním kraťasem
    Téma7. 2. 2019
    Disney+ vsadilo na roztomilé klubíčko vlny. Nová služba se představuje prvním kraťasem

    Studio Pixar právě vydalo zcela nový krátký snímek s názvem Purl, který má sloužit jako promo k nové streamovací službě studia Walt Disney Pictures.

  12. Trollingu na sociálních sítích propadly i celebrity. Minimálně tito kámoši si nic nedarují.
    Téma7. 2. 2019
    Trollingu na sociálních sítích propadly i celebrity. Minimálně tito kámoši si nic nedarují.

    Trolling na sociálních sítích je samostatným oborem a oblíbeným koníčkem mnoha lidí po celém světě. A někdy může být i hodně zábavný, zvláště pokud je myšlen v dobrém a jde o dobré přátele. Mistry v tom, jak si udělat srandu jeden z druhého, jsou v poslední době hlavně Ryan Reynolds a Hugh Jackman.

  13. Hrdinové, jak je nevidíme - i oni "tam" musí, když to na ně přijde....
    Téma6. 2. 2019
    Hrdinové, jak je nevidíme - i oni "tam" musí, když to na ně přijde....

    Není to zrovna nejvděčnější téma, ale patří to k našemu životu jako cokoli jiného. A vždy je zábavné vidět, že i superhrdinové mají obyčejné a běžné potřeby jako my.

  14. Smažte to! Aneb když vás filmy o vašem životě skutečně naštvou
    Téma5. 2. 2019
    Smažte to! Aneb když vás filmy o vašem životě skutečně naštvou

    Životopisné snímky jsou mnohdy na hony vzdálené realitě a nejednou jsme se tomuto tématu na Kinoboxu věnovali. A dnešním článkem se k němu ještě vrátíme. Nikoli však s ohledem na to, co si filmaři upravili, ale s ohledem na to, co si o snímcích myslí ti, jimž by měly vzdát hold.

  15. Filmoví hrdinové ve své kreslené podobě. Komu to víc sluší?
    Téma4. 2. 2019
    Filmoví hrdinové ve své kreslené podobě. Komu to víc sluší?

    Rakouský kreslíř a karikaturista Xi Ding patří mezi velké fanoušky filmu. Vytvořil tedy vlastní projekt, ve kterém ztvárnil oblíbené filmové hrdiny v jejich animované karikaturně laděné podobě.