Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. V prequelu ke Hře o trůny Lannisteři ostrouhají
    Seriály14. 7. 2019
    V prequelu ke Hře o trůny Lannisteři ostrouhají

    Sladkobolné a někdy i rozhořčené loučení se seriálem Hra o trůny máme za sebou, což je další důvod k tomu dívat se vpřed a těšit se na další rundu v podobě prequelu, který HBO v současné chvíli natáčí v Irsku.

  2. Brzy se nejspíš opět budeme ptát "Kdopak to mluví?"
    Filmy13. 7. 2019
    Brzy se nejspíš opět budeme ptát "Kdopak to mluví?"

    I když se nám může originál zdát dokonalý a nic bychom na rodinné komedii Kdopak to mluví z roku 1989 neměnili, studio Screen Gems má jiný názor a hodlá toto téma zpracovat nově a zcela od začátku.

  3. Wonder Woman a Deadpool to spolu roztočí na vlně kriminality
    Filmy12. 7. 2019
    Wonder Woman a Deadpool to spolu roztočí na vlně kriminality

    A pak že nepůjde spojit DC a Marvel. Ono to půjde, ale v úplně jiném filmu a úplně jiných žánrových vodách. Ryan Reynolds a Gal Gadot odhodí své superhrdinské kombinézy Deadpoola a Wonder Woman a zahrají si v novém akčním filmu Red Notice.

  4. Jejich požadavky změnily celý film aneb Když si herec přeje až příliš
    Téma11. 7. 2019
    Jejich požadavky změnily celý film aneb Když si herec přeje až příliš

    Asi každý filmař si přeje, aby jeho snímek sklidil úspěch a aby v něm hráli herci, kteří přitáhnou do kina velký počet diváků. Všichni se proto snaží obsazovat slavná jména. To s sebou nese řadu výhod, ale i riziko toho, že se zkušený a slavný herec začne do natáčení zapojovat víc než jen herecky.

  5. Malou mořskou vílou je herečka tmavé pleti!
    Filmy7. 7. 2019
    Malou mořskou vílou je herečka tmavé pleti!

    Během natáčení Aladina muselo studio Walt Disney čelit vlně kritiky, že záměrně zesvětluje své herce, což je v současné době nepřípustné. Politická korektnost vládne světu a něco podobného se nesmí stát, pokud nechcete čelit žalobám a dalším sankcím od lidské společnosti. Studio tedy vzalo všechno vážně a pro hranou verzi další animované klasiky Malá mořská víla se rozhodlo pro radikální krok.

  6. Skrytá identita aneb Jak se představitel Spider-Mana připravoval na svůj nejnovější film?
    Téma7. 7. 2019
    Skrytá identita aneb Jak se představitel Spider-Mana připravoval na svůj nejnovější film?

    Tom Holland budí dojem, že jde o obyčejného kluka, kterého baví stejné věci jako jeho vrstevníky; rád se bojí, v Praze se rozhodl vyrazit na únikovku nebo si projít památky. Na sociálních sítích je jako doma. Možná proto se všichni v Marvelu báli, aby před premiérou Endgame nic neprozradil.

  7. Parodie: Slavné filmové scény v animovaném vydání
    Téma7. 7. 2019
    Parodie: Slavné filmové scény v animovaném vydání

    Každý z nás má nějakou tu oblíbenou filmovou scénu nebo hlášku, kterou rád cituje nebo napodobuje. Tato skutečnost nejspíše inspirovala animátorku z Taiwanu Ia Wun Hsu, na DeviantArtu známou jako Maskman626.

  8. Nový Lví král: Znáte je? Tihle herci propůjčili hlasy Simbovi a spol.
    Téma6. 7. 2019
    Nový Lví král: Znáte je? Tihle herci propůjčili hlasy Simbovi a spol.

    Nová verze Lvího krále teprve zamíří do českých kin. Jelikož jde o snímek, který cílí na rodiny s dětmi, je jasné, že se do našich kinosálů dostane s českým dabingem. To ale není důvod smutnit (ještě máme vydání pro DVD a Blu-ray) a není to ani důvod, proč bychom se nemohli podívat na nově zveřejněné portréty studia Walta Disneyho.

  9. Bude strašit děti? Do rodiny Mickeyho Mouse se přidal Alice Cooper!
    Téma6. 7. 2019
    Bude strašit děti? Do rodiny Mickeyho Mouse se přidal Alice Cooper!

    A ač by se to tak mohlo zdát, nepůjde o žádného padoucha. I když upřímně Mickey jich v sobě nikdy moc neměl. Slavná rocková hvězda se dočkala své animované podoby v jednom z dílů nové série Mickey a závodníci.

  10. Will Smith pokračuje v animované kariéře - nyní jako špión
    Filmy5. 7. 2019
    Will Smith pokračuje v animované kariéře - nyní jako špión

    Hraná verze Aladina studia Walt Disney se stala nejvýdělečnějším filmem v kariéře Willa Smithe. Slavný herec tak neváhal náležitě poděkovat divákům. Nyní ho ale čeká další premiéra a opět v animovaném vydání.

  11. Kdo se stane králem rokenrolu? Ve hře je hned pět hereckých hvězd
    Filmy5. 7. 2019
    Kdo se stane králem rokenrolu? Ve hře je hned pět hereckých hvězd

    Freddie Mercury, Elton John a nyní Elvis Presley! Vypadá to, že filmaři mají v současné době v hledáčku hudební ikony a jejich neobyčejné životní příběhy. Cesta ke slávě bývá trnitá. Vyžaduje talent, ale vedle toho i štěstí, odhodlání, odvahu a neskutečnou píli. Osudy všech těchto ikon jsou stejně výjimečné jako jejich nadání. Jejich hudba je věčná, neboť ji poslouchají lidé z celého světa napříč všemi generacemi.

  12. Očekávaný Sandman mění formát. Netflix si objednal seriál
    Seriály4. 7. 2019
    Očekávaný Sandman mění formát. Netflix si objednal seriál

    Již několik let plánovaná filmová adaptace komiksové série Sandman se své premiéry na stříbrném plátně asi nikdy nedočká. Po řadě problémů a posouvání projektu leží Sandman u ledu a tak se příležitosti chopil Netflix a objednal si jeho seriálovou verzi u samotného autora znovuoživeného komiksu Neila Gaimana.

  13. Krásná čarodějka nebo Dítě osudu. Seriálový Zaklínač na prvních obrázcích
    Seriály4. 7. 2019
    Krásná čarodějka nebo Dítě osudu. Seriálový Zaklínač na prvních obrázcích

    Netflix konečně zveřejnil první obrázky hlavních hrdinů seriálového Zaklínače. Geralt, Ciri a Yennefer se představují v celé své kráse.

  14. Milovníci krátkých filmů se mohou radovat. Po nezávislé vlně Pixaru jde do boje sám Walt Disney
    Filmy26. 6. 2019
    Milovníci krátkých filmů se mohou radovat. Po nezávislé vlně Pixaru jde do boje sám Walt Disney

    Walt Disney Pictures Studios nenechává nic náhodě. Netflixu dalo sbohem a stahuje od něj své pořady, získalo kontrolu nad službou Hulu a 12. listopadu spouští Disney+. A právě sem půjde ohromná dávka materiálu. K dispozici bude vše od Disneyho, Marvelu, Lucasfilm, Foxů...

  15. Pixar nám příští rok odhalí svou duši uvnitř širého vesmíru
    Filmy25. 6. 2019
    Pixar nám příští rok odhalí svou duši uvnitř širého vesmíru

    A je to venku, dosud tajný celovečerní snímek studia Pixar se jmenuje Soul a jeho premiéra je pro Spojené státy určena na 19. června příštího roku.