Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Quentin Tarantino chtěl brutálně zavražděné herečce Sharon Tate vrátit slávu jinak
    Téma11. 8. 2019
    Quentin Tarantino chtěl brutálně zavražděné herečce Sharon Tate vrátit slávu jinak

    Quentin Tarantino je v kolotoči propagace svého nového filmu Tenkrát v Hollywoodu. Již v době svého vzniku budil vzrušení a rozpaky, neboť všichni čekali, co si pro ně kultovní režisér zase připravil, ale zároveň se báli tak citlivého tématu jakým bylo vražedné řádění Mansonovy sekty, kterého se měl snímek také dotýkat.

  2. Jde to! Slavné filmy jako loga firem
    Téma10. 8. 2019
    Jde to! Slavné filmy jako loga firem

    Jsou všude kolem nás. Vyznají se v nich už i děti, neboť jsou nedílnou součástí našeho světa a pokud náhodou nejezdíte do města nebo žijete na samotě u lesa, stejně k vám přijdou poštou, televizí nebo jinou formou médií. Řeč je samozřejmě o velkých firmách a reklamách na ně.

  3. Hasiči nám ukáží, že rodičovství je opravdová zkouška ohněm!
    Filmy8. 8. 2019
    Hasiči nám ukáží, že rodičovství je opravdová zkouška ohněm!

    Playing With Fire je nová rodinná komedie studia Paramout Pictures. A jak název napovídá, koukneme se sice na hasičskou stanici a ne ledajakou (tuhle obývají ti nejdrsnější hasiči všech dob), ale o záchranu před ohněm tady ani zdaleka napůjde. Protože jak všichni rodičové jistě vědí, nejhorší věc na světě je nudící se dítě!

  4. Vznikly podle knih, ale tvůrci pak předlohu víceméně ignorovali
    Seriály5. 8. 2019
    Vznikly podle knih, ale tvůrci pak předlohu víceméně ignorovali

    Řeč je o televizních seriálech. Jejich tvůrci se nechali inspirovat knižními předlohami, ale v průběhu vzniku se od nich poměrně vzdálili. Záměrně vynechali některé hlavní části děje, nebo je úplně změnili. Někdy to je na škodu, ale u řady případů i pro dobro věci. U řady z těchto seriálů možná mnoho diváků ani neví, že existuje knižní originál.

  5. Kdyby se Disney držel reality, zničilo by to naše dětství!
    Téma4. 8. 2019
    Kdyby se Disney držel reality, zničilo by to naše dětství!

    Také vám občas přijde, že je to v pohádkách občas až moc přitažené za vlasy? Vězte, že to není od věci: laskavost, humor, nadsázka a víra v kouzla nás dělí od velmi drsné reality. Jen posuďte sami.

  6. V 15. století bychom je nepoznali aneb Když fotku změníte na historický portrét
    Téma4. 8. 2019
    V 15. století bychom je nepoznali aneb Když fotku změníte na historický portrét

    Podobných projektů jsme tu měli již několik. Tento je ale tak povedený, že ho nemohu nechat stranou. Výsledná podoba těchto historických portrétů je úžasná. O to zajímavější je zjištění, že za výsledným dílem nestál člověk. Tedy stál za nápadem, ale výsledek je prací umělé inteligence.

  7. Trailer: Robert Pattinson a Willem Dafoe na pokraji šílenství
    Filmy3. 8. 2019
    Trailer: Robert Pattinson a Willem Dafoe na pokraji šílenství

    Povolání strážce majáku prý patří k těm nejtěžším. Hlavně pokud jde o lidskou psychiku. Strážci majáku jsou vystaveni velké samotě a stresu spojenému s jednotvárnou prací a závislostí na počasí. Své o tom vědí i Ephraim Winslow a Thomas Wake, hrdinové nového hororově laděného dramatu The Lighthouse.

  8. Aquaman se bude mstít za smrt manželky
    Filmy2. 8. 2019
    Aquaman se bude mstít za smrt manželky

    Jason Momoa se stal díky Aquamanovi velkou hvězdou. Jeho jméno je žádané jak filmaři, tak fanoušky. A na to se rozhodla vsadit stanice Netflix, která připravuje nový kriminální thriller s názvem Sweet Girl.

  9. Až zestárnou, už tak krásní nebudou aneb Když se celebrity stanou terčem FaceApp
    Téma2. 8. 2019
    Až zestárnou, už tak krásní nebudou aneb Když se celebrity stanou terčem FaceApp

    Aplikace FaceApp je jedním z největších hitů sociálních sítí. Pokud máte fotku, můžete se pomocí ní podívat na své mladší i starší já. Lidé se tím baví poměrně vydatně a sdílí výsledky se svými přáteli.

  10. Ponese se Venom 2 na vlně Knihy džunglí, Bumblebeeho nebo Planety opic?
    Filmy1. 8. 2019
    Ponese se Venom 2 na vlně Knihy džunglí, Bumblebeeho nebo Planety opic?

    Poslední dva snímky studia Sony - Spider-Man: Paralelní světy a Daleko od domova přinesly velký kasovní úspěch a vzhledem k tomu, že ani první díl Venoma u diváků nepropadl, není důvod čekat, ale naopak se rychle vrhnout do práce na druhém díle tohoto netypického "superhrdiny".

  11. Stopařův průvodce se dočká nového zpracování
    Seriály30. 7. 2019
    Stopařův průvodce se dočká nového zpracování

    Na televizní obrazovky míří další klasické výpravné dílo, které bude bojovat o zájem diváků. Řeč je o sci-fi knihách od Douglase Adamse Stopařův průvodce po Galaxii.

  12. Animační studio Pixar je prostě špička. Tady máte důkaz
    Téma29. 7. 2019
    Animační studio Pixar je prostě špička. Tady máte důkaz

    Díky několika posledním filmům se Pixaru podařilo více méně napravit pošramocenou reputaci, že jen uměle vytváří další díly stávajících filmů, které ani zdaleka nedosahují takové kvality a originality, pro jakou studio proslulo po celém světě. Jistě, filmům Pixaru by se dalo ledacos vyčíst, ale i tak rozhodně vždycky patřily k tomu nejlepšímu, co do kin zamířilo a o kvalitě animace jako takové nemohlo být nikdy pochyb.

  13. Víte, kteří slavní režiséři jsou největšími fanoušky komiksů?
    Téma28. 7. 2019
    Víte, kteří slavní režiséři jsou největšími fanoušky komiksů?

    Filmové adaptace komiksových děl v poslední době vládnou filmovému průmyslu. Uzrála na ně ta správná doba, fanoušci je milují (v mnoha případech již po celá desetiletí), počítačové triky dovolují téměř nemožné a příběhy nabízí zábavu pro všechny.

  14. Chris Evans je opět vousatým zachráncem nevinných
    Filmy23. 7. 2019
    Chris Evans je opět vousatým zachráncem nevinných

    Sympatický a opět zarostlý Chris Evans, který proslul coby kapitán Amerika, je zpět a opět hraje správného chlapa, který se nebojí obětovat vlastní život pro ty druhé. Evansův nový projekt se jmenuje The Red Sea Diving Resort a vychází ze skutečných událostí.

  15. Když se dvě spisovatelky milují, stojí to za celovečerní film
    Filmy23. 7. 2019
    Když se dvě spisovatelky milují, stojí to za celovečerní film

    O to víc, pokud se jedná o taková jména jako jsou Virginia Woolf a Vita Sackville-West. Tyto pozoruhodné dámy patří ke klenotům anglické literatury. Jejich život byl ale stejně zajímavý jako jejich dílo.