Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Dolly Parton spustila novou zábavu. Řada celebrit se přidala
    Téma2. 2. 2020
    Dolly Parton spustila novou zábavu. Řada celebrit se přidala

    Před několika dny oslavila Dolly Parton své 74. narozeniny a na svém Twitteru zveřejnila mozaiku čtyř obrázků, na kterých vtipně ukázala, jak se každý z nás prezentuje na různých sociálních sítích. Netrvalo dlouho a přidaly se i další celebrity.

  2. Druhá řada seriálu Čas čarodějnic hlásí dotočeno
    Seriály1. 2. 2020
    Druhá řada seriálu Čas čarodějnic hlásí dotočeno

    Další seriálové pokračování je pomalu na cestě. Druhá sezóna seriálu Čas čarodějnic podle stejnojmenné románové trilogie Deborah Harknessové je natočena a diváci tak mohou vyhlížet její premiéru.

  3. I v hororu lze vypadat stylově
    Téma31. 1. 2020
    I v hororu lze vypadat stylově

    I když nám může připadat, že máme den jak z hororu, neznamená to, že bychom nemohli vypadat stylově. S tímto nápadem přišla nová reklamní kampaň značky Louis Vuitton, která se nechala inspirovat starými filmovými plakáty a přebaly knih k napínavým a hororovým příběhům. Seznamte se originální cestou s jejich novou kolekcí, kterou prezentují herecké hvězdy z celého světa.

  4. Originální shrnutí první série Mandaloriana
    Téma29. 1. 2020
    Originální shrnutí první série Mandaloriana

    Star Wars sága došla svého konce, ne ovšem celý svět Star Wars. Walt Disney hodlá s touto značkou dále pracovat a jedním z prvních, poměrně povedených projektů, je bezesporu seriál Mandalorian určený pro službu Disney+. Premiéru má pořad již za sebou a ve výrobě je druhá série.

  5. Zaklínač: Vzniká animované pokračování
    Filmy28. 1. 2020
    Zaklínač: Vzniká animované pokračování

    Premiéra druhé série Zaklínače nás prý čeká v závěru letošního roku, možná tak dostaneme stejný vánoční dáreček jako loni. Nebyly by to ale filmaři, aby si nevěděli rady, jak pomoci fanouškům toto dlouhé období přežít a zároveň udržet dostatečný zájem o Zaklínače.

  6. Originál versus dabing: Jak vypadají české hlasy seriálu M.A.S.H.?
    Seriály28. 1. 2020
    Originál versus dabing: Jak vypadají české hlasy seriálu M.A.S.H.?

    Co se týče dabingu, je to jako se vším, najdete stoupence i odpůrce. Český dabing patřil v jisté době ke skutečné špičce ve svém oboru, což se bohužel v posledních pár letech tragicky změnilo. I tak je ale neodmyslitelnou součástí české filmové i televizní produkce. Konec konců, bez dabingu by si neškrtla řada z nás, o dětech a většině seniorů nemluvě. Navíc v televizi to ani jinak nejde.

  7. Kingdom Come nebude chybět. Připravuje se komediální seriál z prostředí počítačových her
    Seriály26. 1. 2020
    Kingdom Come nebude chybět. Připravuje se komediální seriál z prostředí počítačových her

    Služba Apple TV+ má oproti Disney+ nebo Netflixu pomalejší rozjezd a není v médiích (nebo úvodních monolozích na Zlatých glóbech) tolik propíraná. Flintu do žita ale rozhodně nehází a pro své diváky chystá stejně zajímavý exkluzivní obsah.

  8. Martini, nebo pivo? James Bond má jasno
    Téma26. 1. 2020
    Martini, nebo pivo? James Bond má jasno

    Nový James Bond pomalu ale jistě míří do našich kin a všichni víme, že nemá čas zemřít. Což ovšem neznamená, že si nenajde čas na nějaké to povalování u moře nebo na skleničku něčeho pořádně vychlazeného.

  9. Umět vytvořit ten správný filmový plakát je kumšt
    Téma24. 1. 2020
    Umět vytvořit ten správný filmový plakát je kumšt

    Filmová historie je poměrně dlouhá a přijít s něčím novým a originálním je tak čím dál tím těžší. Ba skoro nemožné. Podle toho, co jsme právě zjistili, totiž existuje jen několik málo druhů plakátů.

  10. Zaklínač: Co nás čeká v druhé sérii?
    Seriály23. 1. 2020
    Zaklínač: Co nás čeká v druhé sérii?

    Do začátku natáčení druhé série Zaklínače od Netflixu ještě nějaký ten pátek schází a tak má zatím štáb dost času se připravit a vyhledat vhodné exteriéry. První série se natáčela v Polsku, na Kanárských ostrovech, v USA a Maďarsku.

  11. Aquaman: Kdy se dočká animovaného seriálu?
    Seriály23. 1. 2020
    Aquaman: Kdy se dočká animovaného seriálu?

    Aquaman byl jedním z největších hitů studia Warner Bros. a tak je jasné, že nás čeká dvojka, která by snad měla dorazit v roce 2022. Ještě předtím ale na fanoušky krále Atlantidy nejspíše čeká animovaný miniseriál.

  12. Potvrzeno: Mulan je bez draka, písniček i cvrčka
    Filmy21. 1. 2020
    Potvrzeno: Mulan je bez draka, písniček i cvrčka

    Bohužel to bylo víceméně jasné již od vydání traileru, ale stejně někteří doufali... Nestane se tak, Legenda o Mulan jde úplně jinou cestou než třeba Lví král nebo Aladin, kteří si zvolili podobu remakeu. A proč tomu tak je vysvětlila sama režisérka Niki Caro.

  13. Mlčením jehňátek to nekončí
    Seriály19. 1. 2020
    Mlčením jehňátek to nekončí

    Mlčení jehňátek z roku 1991 je rozhodně jedním z nejlepších filmů svého žánru. Je to klasika k jejímuž úspěchu přispěly i úžasné herecké výkony Anthonyho Hopkinse a Jodie Foster. Hlavní hrdina Hennibal Lecter se již dočkal jak filmového, tak i seriálového příběhu a vypadá to, že nyní se konečně dostane i na jeho protivnici Clarice Starlingovou.

  14. Herec Ian McKellen nás vezme zpět do Středozemě
    Téma19. 1. 2020
    Herec Ian McKellen nás vezme zpět do Středozemě

    Psát si deníky, zápisky nebo natáčet si komentáře k tomu, co právě děláme není trendem moderní doby. Lidé to dělají již věky, akorát ta technologie záznamů se poněkud mění. Většina z nás si totiž chce zachovat vzpomínky na to, co jsme prožívali, co se nám honilo hlavou nebo čeho jsme byli součástí. Slavné osobnosti nejsou výjimkou. Ian McKellen se přiznal, že si vedl deník během celého natáčení trilogie Pána prstenů. A nyní ho i vydal!

  15. Drákula v ulicích aneb Jak originálně nalákat na upíří seriál
    Seriály18. 1. 2020
    Drákula v ulicích aneb Jak originálně nalákat na upíří seriál

    Zaujmout diváky je někdy pořádná fuška. Do traileru se musí sestříhat to, co chtějí vidět a zároveň neprozradit příliš. Sestavit vhodně herecké obsazení a najmout takový štáb, aby vše fungovalo. Mocným pomocníkem se v současné době staly samozřejmě sociální sítě, ne každý ale na nich sedí od rána do večera a tvůrci chtějí do kina nebo k televizi přitáhnout všechny! Pak tedy přichází na řadu i další možnosti jako jsou upoutávky v televizi, reklamy a billboardy.