Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Co dělal slavný mim za 2. světové války? Napoví film, který se natáčel v Praze
    Filmy15. 2. 2020
    Co dělal slavný mim za 2. světové války? Napoví film, který se natáčel v Praze

    Do kin míří silné dobové drama inspirované životním příběhem slavného francouzského mima Marcela Marceau. Jeho role se ujal Jesse Eisenberg, který nám v právě představeném prvním traileru ukáže, zda by se jako mim uživil.

  2. Malé ženy: Hlavní postavy na dobových fotkách
    Filmy12. 2. 2020
    Malé ženy: Hlavní postavy na dobových fotkách

    Představitelé hlavních rolí v nové adaptaci románu Malé ženy v režii Grety Gerwing si alespoň na chvíli zkusili, jaké to bylo sedět modelem v době Občanské války.

  3. Venom 2: Hlásí dotočeno?
    Filmy12. 2. 2020
    Venom 2: Hlásí dotočeno?

    Herec Tom Hardy kouzlil se svým instagramovým účtem a přiznal, že natáčení Venoma 2 je dokončeno. Udělal tak skrze fotku filmového štábu, pod kterou napsal, že V2 je dotočen. Následně ale post smazal.

  4. Comic-Con Prague: Na hlavní hvězdu čekalo pořádné překvápko
    Festivaly a ceny12. 2. 2020
    Comic-Con Prague: Na hlavní hvězdu čekalo pořádné překvápko

    Premiérový ročník pražského Comic-Conu máme úspěšně za sebou a jak psala kolegyně Martina Hešová, nenašel se snad nikdo, kdo by z něj odcházel zklamaný. Určitě je co vylepšovat, ale jsem si jistá, že pokud do toho organizátoři půjdou podruhé, příští ročník bude o pořádný kus lepší.

  5. Martin Scorsese to opět dokázal a ovládl letošní Oscary!
    Téma11. 2. 2020
    Martin Scorsese to opět dokázal a ovládl letošní Oscary!

    Ale úplně v jiné rovině, než byste čekali. Irčan je výjimečným filmem, ale Oscaři mu nepatřily. Přesto se režisérovi Scorsesemu podařilo stát se netradiční hvězdou večera.

  6. Comic-Con Prague bavil, ale i pomáhal
    Festivaly a ceny11. 2. 2020
    Comic-Con Prague bavil, ale i pomáhal

    Pražský Comic-Con přinesl mnoho zábavy a potěšení všem milovníkům komiksů, filmů, her a cosplaye. Vedle oblíbených přednášek na návštěvníky čekaly řady prodejních stánků s rozličným zbožím, figuríny k vyfocení, besedy s hvězdnými hosty, prostor pro autogramy a mnoho dalšího.

  7. Baby Yoda je novým fenoménem
    Téma11. 2. 2020
    Baby Yoda je novým fenoménem

    Baby Yoda je asi největším překvapením konce minulého roku. Netuším, zda tvůrci seriálu Mandalorian měli ponětí, co jeho vytvořením způsobí a jaké kolem této postavičky vypukne šílenství.

  8. Jason Momoa neuzvedne ani lehkou činku, Maisie Williams má řidičák a Dwayne Johnson se dal na hubnutí!
    Téma7. 2. 2020
    Jason Momoa neuzvedne ani lehkou činku, Maisie Williams má řidičák a Dwayne Johnson se dal na hubnutí!

    V Americe mají za sebou největší sportovní událost roku - Super Bowl. Jedná se o jeden z nejsledovanějších televizních pořadů na světě, není tedy divu, že se firmy předhánějí v tom, aby do neuvěřitelně drahých okének vtěsnaly svou reklamu a filmy své trailery a letos to sktuečně stálo za to.

  9. Mira: Hlavní postavy animovaného seriálu se představují
    Seriály7. 2. 2020
    Mira: Hlavní postavy animovaného seriálu se představují

    V létě minulého roku nám studio Disney prozradilo, že pro své nejmladší diváky chystá nový dobrodružný animovaný seriál ve stylu úspěšných pořadů jako jsou Sofie První, Elena z Avaloru nebo Doktorka Plyšáková. Pořad zavede diváky do čarovného indického království Jalpur za dívkou jménem Mira.

  10. Revue: Slavné televizní páry, u kterých přeskočila jiskra i v soukromí
    Téma7. 2. 2020
    Revue: Slavné televizní páry, u kterých přeskočila jiskra i v soukromí

    Při tvorbě seriálů se mnohdy vytvoří mezi herci i štábem silná pouta. Zvláště pokud jde o dlouhodobou záležitost a účastníci natáčení se tak vidí po několik let téměř denně.

  11. Jim Carrey už "nešije" do Trumpa. Proč?
    Téma6. 2. 2020
    Jim Carrey už "nešije" do Trumpa. Proč?

    V roce 2020 se Jim Carrey rozhodl, že už se nebude dál věnovat politickým karikaturám, které několik posledních let tvořil a vydával na svém Twitteru a které byly mířeny na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, s jehož politikou slavný herec a výtvarník nesouhlasí.

  12. Není čas zemřít: Nové obrázky z Bonda jsou tu
    Filmy5. 2. 2020
    Není čas zemřít: Nové obrázky z Bonda jsou tu

    Premiéra nového Bonda se blíží. Všichni milovníci agenta 007 se již dočkali prvních záběrů z filmu a nyní je tu série exkluzivních obrázků z natáčení i samotného snímku, které prezentoval časopis Entertainment Weekly.

  13. Disney v problémech. Po Mulan čelí kritice animák Frčíme
    Filmy5. 2. 2020
    Disney v problémech. Po Mulan čelí kritice animák Frčíme

    Dalo by se říci, že v animovaném filmu plném magie, pohádek a vtipu nelze najít nic nekalého. Omyl! Tatérka Sweet Cicely Daniher ze San Francisca obvinila Pixar, Disney a producentku filmu Kori Rae, že bez jejího souhlasu použili nápad s jednorožčí dodávkou.

  14. Bill Murray je stále zaseknutý v časové smyčce!
    Téma5. 2. 2020
    Bill Murray je stále zaseknutý v časové smyčce!

    Snímek na Hromnice o den více patří dnes již klasické filmové komedie. V původním filmu jsme se dozvěděli, že hlavní představitel nakonec zakletou časovou smyčku prolomil, ale není to až tak úplně zjevné. Že by v ní nakonec přeci jen uvízl?

  15. Nazí herci na place? Omyl. Zaskočili dvojníci
    Téma3. 2. 2020
    Nazí herci na place? Omyl. Zaskočili dvojníci

    Mnoho herců a hereček se netají tím, že neradi ukazují svou nahoru a raději se v lechtivých scénách nechávají zastupovat svými dvojníky. Samozřejmě je to pochopitelné, to, že se věnujete hereckému řemeslu, ještě nemusí automaticky znamenat, že nemáte problém se obnažit před celým světem. Nechat se zastupovat tedy není nic divného.