Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Koronavirus už napadl i filmové plakáty!
    Téma2. 4. 2020
    Koronavirus už napadl i filmové plakáty!

    Nesdružovat se, mýt si ruce, nikam nechodit (pokud to není nutné) a chránit seniory. To jsou asi ty nejdůležitější body naší současné situace. Koronavirus ochromil celý svět a všechny aspekty lidského života.

  2. Disneyho pohádky, které byly v plánu a nejspíš je nikdy neuvidíme
    Téma2. 4. 2020
    Disneyho pohádky, které byly v plánu a nejspíš je nikdy neuvidíme

    Ani nejbohatší studio Hollywoodu si nemůže dovolit natočit vše, co plánuje. Neúspěchů v jeho historii bylo také docela dost, tak proč riskovat nezdar nebo finanční propad? Vytvořit animovaný film navíc zabere několik let a jde o tak složitý proces, že se v něm některé filmy prostě ztratí a už je nikdo ze šuplíku nevytáhne.

  3. Ryan Reynolds střílí do vlastních řad. A Hugh Jackman u toho tentokrát není!
    Téma1. 4. 2020
    Ryan Reynolds střílí do vlastních řad. A Hugh Jackman u toho tentokrát není!

    Karanténa leze na nervy mnoha lidem, včetně těch slavných. Ovšem daná krize ukázala, že jsou dva druhy celebrit. Ty, které pochopily, že mohou hodně pomoci, zvláště díky svým účtům na řadě sociálních sítí, kde mohou sdílet videa, písničky, pořádat koncerty a další věci. No a pak je tu ten druhý druh, který si stěžuje jak je to těžké, čímž běžné lidi neuvěřitelně vytáčí.

  4. Jak jde dohromady romantika, komedie a thriller? Je tu nový seriál od HBO
    Seriály29. 3. 2020
    Jak jde dohromady romantika, komedie a thriller? Je tu nový seriál od HBO

    HBO vydalo první oficiální trailer k novému seriálu Run, který bude kombinovat romantiku, komedii a thriller. V hlavních rolích se představí Domhnall Gleeson, Meritt Wever a Phoebe Waller-Bridge.

  5. Je libo dětský thriller nebo horor?
    Téma29. 3. 2020
    Je libo dětský thriller nebo horor?

    V animovaných filmech toho dospělý divák mnohdy najde víc než dětské publikum, kterému je tato tvorba prvotně určena. A je to poměrně logické, protože filmy pro děti natáčí a vymýšlejí dospělí. A je to dobře, koneckonců do kina s nimi chodíme i my, takže se máme čím bavit.

  6. Nejnovější díl Star Wars: Galaxy of Adventures je venku
    Seriály28. 3. 2020
    Nejnovější díl Star Wars: Galaxy of Adventures je venku

    Pokud patříte mezi velké fanoušky Star Wars, nejspíše vám neunikla série krátkých animovaných filmů s názvem Star Wars: Galaxy of Adventures, jejíž každý díl vzdává hold populárním postavám a příběhům z předaleké Galaxie.

  7. Mandalorian ulovil pro druhou sérii populární postavu!
    Seriály26. 3. 2020
    Mandalorian ulovil pro druhou sérii populární postavu!

    Ve světě Star Wars je mnoho postav, které fanoušci milují. Máme tu Hana Sola, Chewbaccu, Luke Skywalkera, princeznu Leiu, Bobu Fetta, Landa, Rey, Kyla... A mohli bychom vyjmenovávat ještě hodně dlouho. Navíc se novým miláčkem fanoušků Hvězdných válek v poslední době stal i Mandalorian Din Djarin neboli Mando - hlavní hrdina seriálu The Mandalorian.

  8. Disneyho princezny se už 83 let nemění
    Téma25. 3. 2020
    Disneyho princezny se už 83 let nemění

    Pokud chcete nést označení Disneyho princezna, jsou pro vás přesně stanovená pravidla, která musíte splnit, abyste do tohoto nablýskaného světa pronikla. Za všechny je ve snímku Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa pěkně shrnul polobůh Maui.

  9. Tihle slavní se radši vzdali herecké role
    Téma25. 3. 2020
    Tihle slavní se radši vzdali herecké role

    Sami to moc dobře znáte, mezi kolegy z práce bychom všichni jistě našli minimálně jednoho, kterého bychom radši obešli obloukem, než ho potkat, natož s ním pracovat. A jiné to nemají ani herecké hvězdy. Někdy vyhraje profesionalita a film se natočí, ale jindy přes to prostě vlak nejede.

  10. Simon Pegg a Nick Frost mají plán!
    Téma24. 3. 2020
    Simon Pegg a Nick Frost mají plán!

    Pokud je na světě někdo, kdo dokáže domyslet distanční plán k dokonalosti, jsou to Nick Frost a Simon Pegg. Minimálně si to oba myslí a rozhodli se o to podělit se zbytkem světa.

  11. Takto by mohla vypadat snídaně během karantény
    Téma24. 3. 2020
    Takto by mohla vypadat snídaně během karantény

    Lidé po celém světě čelí současné situaci, kterou vyvolala epidemie koronaviru. Jsme zavřeni doma, učíme své děti, snažíme se vyhýbat nákupům v obchodech, pracujeme z domova a do toho tu máme volný čas, který se snažíme trávit co nejsmysluplněji.

  12. Na pandemii "pozitivně" reagují i filmové společnosti
    Téma23. 3. 2020
    Na pandemii "pozitivně" reagují i filmové společnosti

    O tom, o co všechno díky pandemii koronaviru přijdeme, už psal kolega ve svém článku. Současná situace se bohužel dotkne mnoha premiér i natáčení, která jsou v různých fázích přerušována a odkládána na neurčito. Na danou situaci ale reaguje řada studií i televizních společností, které si uvědomují, že převážná většina lidí nyní sedí doma a snaží se dodržovat karanténu.

  13. Animované filmy bez speciálních triků vás pobaví
    Téma22. 3. 2020
    Animované filmy bez speciálních triků vás pobaví

    Jakmile se dotočí nějaký divácký trhák, jehož úspěch je z velké části podpořen díky počítačovým trikům, objeví se dříve či později i záběry z jejich natáčení, které jsou plné zeleného pozadí, lan, obleků pro snímání mimiky obličeje i celého těla a další vychytávky. Filmaři je používají, aby jejich práce byla co nejdokonalejší.

  14. Co řekl Tom Cruise o připravovaném pokračování populárního Top Gunu?
    Filmy22. 3. 2020
    Co řekl Tom Cruise o připravovaném pokračování populárního Top Gunu?

    Premiéra prvního Top Gunu proběhla v roce 1986, a byla to trefa do černého. Pohlední muži v uniformách, krásné ženy, řev tryskových motorů a chytlavý soudtrack. Přidejte si k tomu záběry za svitu zapadající slunce, nadupanou motorku a vyjde vám něco, co prostě nemůžete nemilovat.

  15. Arnold Schwarzenegger opět dokázal, že má skvělý smysl pro humor
    Téma21. 3. 2020
    Arnold Schwarzenegger opět dokázal, že má skvělý smysl pro humor

    Karanténa se netýká jen nás, ale i řady slavných a mocných lidí po celém světě. A zatímco se někteří baví sledováním filmů, posloucháním koncertů nebo jinými druhy zábavy, Arnold Schwarzenegger se rozhodl nebýt sám. A vybral si vskutku netradiční společnost, která určitě zajistí, že se nebude nudit. Nebojte, medvídka mývala si domů nepořídil, ale mazlíčci k pohledání to opravdu jsou.