Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Karanténa v podání filmových hrdinů
    Téma13. 4. 2020
    Karanténa v podání filmových hrdinů

    Jak by to vypadalo, kdyby musely do karantény i filmoví a kreslení hrdinové? Inu, asi všelijak, záleží na druhu jedince a jeho povaze. Svou odpověď se na to snažila najít francouzská výtvarnice Linda Bouderbala.

  2. V kůži ikonických filmových postav aneb Stylové vyvážení odpadků
    Téma13. 4. 2020
    V kůži ikonických filmových postav aneb Stylové vyvážení odpadků

    Vlády po celém světě chtějí po občanech v současné chvíli jedinou věc, aby dodržovali stanovená nařízení a chodili ven pouze v případě, že je to skutečně nutné.

  3. Obvyklí podezřelí neobvykle
    Téma12. 4. 2020
    Obvyklí podezřelí neobvykle

    Jak jsem slíbila, tak i činím. Je tu další sonda do práce francouzské umělkyně Lindy Bouderbaly. O koronavirus naštěstí tentokrát nejde, tak se na to pojďme podívat.

  4. Loupež pod vodou už si Netflix příště odpustí aneb Skutečné postprodukční peklo
    Seriály12. 4. 2020
    Loupež pod vodou už si Netflix příště odpustí aneb Skutečné postprodukční peklo

    Fanoušci populárního seriálu Papírový dům si nejspíše velmi dobře pamatují scénu loupeže zlatých cihel z třetího dílu, která se odehrávala celá pod vodou.

  5. Humor léčí aneb Na současnou situaci jedině s legrací a filmem!
    Téma12. 4. 2020
    Humor léčí aneb Na současnou situaci jedině s legrací a filmem!

    Daná situace kolem koronaviru rozhodně není k smíchu a určitě se nepatří ji zlehčovat, i tak ale nesmíme zapomínat na to, že pozitivní nálada a optimistický přístup jsou základem k tomu, abychom všechno úspěšně zvládli.

  6. Herecká karanténa s pěti ženami v domě!
    Téma12. 4. 2020
    Herecká karanténa s pěti ženami v domě!

    O kom mluvíme? O kanadském herci se svérázným smyslem pro humor - Ryanu Reynoldsovi. Ten se stejně jako většina z nás nachází doma v dobrovolné izolaci, aby se on i jeho rodina vyhnuli nákaze koronaviru.

  7. Překvapivá filmová fakta: Milion dolarů pro dítě, nejmladší oscarový režisér nebo upoutávky po projekci
    Téma12. 4. 2020
    Překvapivá filmová fakta: Milion dolarů pro dítě, nejmladší oscarový režisér nebo upoutávky po projekci

    Myslíte si, že už svět filmu znáte a o vašich oblíbených snímcích víte vše? V době internetu a sílících sociálních sítí, na kterých se zapojuje a připojuje čím dál tím více lidí, včetně těch slavných, není nouze o řadu zákulisních zajímavých informací. Vždycky je tedy prostor pro nějaké ty novinky. Kdo ví, třeba vás tento článek překvapí a přinese vám fakta, která jste dosud neznali.

  8. Ledové království má seriál natočený z home office!
    Seriály11. 4. 2020
    Ledové království má seriál natočený z home office!

    Že se z karantény nedají točit filmy? Chyba! Studio Walt Disney se snaží dokázat, že to jde. Přichází totiž s novou sériích krátkých animovaných filmů s názvem At Home With Olaf a jak název napovídá, hrdinou nových kraťasů je postavička sněhuláka Olafa z oblíbených snímků Ledové království.

  9. Tyhle hry byste za současné situace rozhodně hrát neměli!
    Téma7. 4. 2020
    Tyhle hry byste za současné situace rozhodně hrát neměli!

    Jsme doma a nikam moc nemůžeme, jen do práce a nakoupit. To je naše nová realita. Není tedy divu, že většina lidí kouká na Netflix, HBO Go nebo paří hry. Netflix musel snížit kvalitu vysílání a HBO nestíhá dabing, až tak enormní je zájem o jejich služby. Diváci se tak musí smířit s horší podívanou nebo pouhými titulky. To hry naštěstí kvalitu snižovat nemusí, ale i společnosti jako třeba Playstation a spol. se snaží vyjít lidem vstříc a nabídly větší dávku slev.

  10. Slavní herečtí Sirové baví fanoušky
    Téma6. 4. 2020
    Slavní herečtí Sirové baví fanoušky

    To, že sociální sítě a moderní technologie nejsou cizí ani starší generaci, zcela jasně ukázali hned dva úžasní Angláni. Sir Anthony Hopkins a Sir Patrick Stewart se rozhodli, že rozptýlí své fanoušky na Twitteru.

  11. Úchvatné portréty filmových hvězd. Když se umělec snaží přebít sílu fotoaparátu
    Téma6. 4. 2020
    Úchvatné portréty filmových hvězd. Když se umělec snaží přebít sílu fotoaparátu

    Když to s pastelkou umíte a vyznáte se ve struktuře pleti, může to být hračka. Sice zdlouhavá, ale přesto úplně nádherná. Řeč je samozřejmě o další ukázce úžasného lidského talentu.

  12. Zarážející podobnost hereckých hvězd. Poznáte je?
    Téma5. 4. 2020
    Zarážející podobnost hereckých hvězd. Poznáte je?

    Pokud se nudíte a nevíte, coby, můžete si zkrátit nudu nějakým tím zábavným kvízem. Vybírat si můžete z těch, které máme přímo na našich stránkách, nebo se můžete vydat na BuzzFeed, kde jsem pro vás také jeden zajímavý našla.

  13. Herec John Krasinski pozitivní. Ale jinak, než si nejspíš myslíte
    Téma4. 4. 2020
    Herec John Krasinski pozitivní. Ale jinak, než si nejspíš myslíte

    Je třeba se na věci kolem nás dívat z té lepší stránky. Proto se dost často v současné době na Internetu objevují naprosto úžasné vtipy na téma současné pandemie, ale i takové ty motivační hlášky, které se na tom všem snaží najít něco dobrého.

  14. Věděli jste to? Tito herci ztvárnili v jednom filmu více rolí
    Téma3. 4. 2020
    Věděli jste to? Tito herci ztvárnili v jednom filmu více rolí

    Když už točíte film a máte k ruce kvalitní herecké obsazení, napadne vás, že by se někdo z něj dal využít i víckrát. Můžete toho využít pro nějakou tu menší roli, na kterou se pak nemusí vypisovat konkurz a shánět někdo jiný.

  15. LEGO schlamstlo další úžasnou filmovou značku!
    Téma2. 4. 2020
    LEGO schlamstlo další úžasnou filmovou značku!

    A fanoušci jásají. Radovat se totiž mohou hned dvě poměrně dost početné skupiny, vlastně hned tři. Řeč je o milovnících LEGA jako takového, vymazlených aut a akční série Rychle a zběsile.