Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Akční hit Vyproštění boří rekordy. Radost má i herecký představitel Thora
    VOD8. 5. 2020
    Akční hit Vyproštění boří rekordy. Radost má i herecký představitel Thora

    Premiéru nového akčního hitu Vyproštění od společnosti Netflix máme za sebou a jedna z mála společností, která z dané světové situace těží, si může mnout spokojeně ruce.

  2. Jak by to vypadalo, kdyby Simpsonovi obsadili ostatní seriály?
    Téma7. 5. 2020
    Jak by to vypadalo, kdyby Simpsonovi obsadili ostatní seriály?

    Seriál Simpsonovi je kultovní klasikou a zároveň velkým televizním rekordmanem. Jedná se o kulturní fenomén, který nemine vůbec nikoho, i kdyby dotyčný z jejich seriálu nikdy neviděl ani jeden díl, stejně musí Simpsonovi znát. Jejich podoba je navíc natolik specifická, že ji nelze s nikým zaměnit.

  3. Poznáte je? Dvě slavné herecké osobnosti spojené do jediné
    Téma5. 5. 2020
    Poznáte je? Dvě slavné herecké osobnosti spojené do jediné

    V roce 2018 jsme vám představili úchvatnou práci umělce vystupujícího pod přezdívkou ThatNordicGuy. Tomu se podařilo spojit tváře dvou celebrit do jednotného celku, jehož výsledkem je ještě krásnější obličej, ve kterém se obě původní podoby pojí tak dokonale, že je ani nelze rozeznat.

  4. Připravte se na pořádnou seriálovou nálož inspirovanou dílem Terryho Pratchetta
    Seriály3. 5. 2020
    Připravte se na pořádnou seriálovou nálož inspirovanou dílem Terryho Pratchetta

    Všichni milovníci díla Terryho Pratchetta se nemohli dočkat seriálu Dobrá znamení, kterého se jim nakonec minulý rok dostalo a který se shledal s poměrně velmi dobrým hodnocením. V současné době se chystá premiéra nového seriálu The Watch.

  5. Tyhle malby inspirované slavnými animáky dětem do pokojíku určitě nepověsíte
    Téma3. 5. 2020
    Tyhle malby inspirované slavnými animáky dětem do pokojíku určitě nepověsíte

    S úžasnou prací chorvatského umělce Dina Tomiče jste se na našich stránkách již seznámili. Nyní vám přinášíme další jeho projekt, který se oproti tomu předešlému nese spíše v hororovém duchu.

  6. Jakou verzi animovaného hrdiny si vyberete?
    Téma3. 5. 2020
    Jakou verzi animovaného hrdiny si vyberete?

    Když se živíte jako kreslíř a tatér máte plnou hlavu kreativních nápadů a projektů, které na vás čekají. Když ale udeří pandemie, se kterou nikdo nepočítal a musíte sedět doma, nezbývá než si svou uměleckou ruku cvičit jinak.

  7. V kůži Medvídka Pú aneb Filmový šatník bez masek
    Téma2. 5. 2020
    V kůži Medvídka Pú aneb Filmový šatník bez masek

    Nic tolik nepodléhá trendům jako naše šatníky. Kdo chce být in si každý rok pořizuje kousky, které na danou sezónu patří do kolonky "must have", a tím se snaží splnit alespoň minimum z toho, co právě letí. Řada z nás na to kašle, ale pak jsou tu i tací, kteří dokáží módní trendy skloubit tak, aby plnily ještě jednu funkci navíc - odkazovaly k milovaným televizním či filmovým postavám.

  8. Natáčení Mandaloriana přiblíží exkluzivní 8dílný dokument
    Seriály2. 5. 2020
    Natáčení Mandaloriana přiblíží exkluzivní 8dílný dokument

    Vzhledem k tomu, jaký úspěch seriál The Mandalorian sklidil, asi nikoho příliš nepřekvapí, že se divákům dostane další podívané. V tomto případě se však nejedná o plánovanou druhou sérii, ale o dokument z natáčení.

  9. Je tu nová pandemie způsobující mutaci obličeje. Stojí za ní Mr. Bean!
    Téma2. 5. 2020
    Je tu nová pandemie způsobující mutaci obličeje. Stojí za ní Mr. Bean!

    Když v současnosti nenajdete ve zprávách nic než koronavirus nebo samé špatné zprávy, hledá se dobrá nálada poměrně těžko. O to vzácnější je najít něco, čemu by se mohl člověk zasmát. Naštěstí nás lidská tvořivost a schopnost udělat si srandu i z vážných věcí drží nad vodou.

  10. Deset věcí, které jste nejspíš nevěděli o Iron Manovi
    Téma1. 5. 2020
    Deset věcí, které jste nejspíš nevěděli o Iron Manovi

    Iron Man patří mezi nejoblíbenější komiksové hrdiny vůbec. Úspěch sklízí i díky filmařům, kterým se podařilo železného muže převést na stříbrné plátno v úžasném podání Roberta Downeyho Jr. Charismatický herec se proslavil rolí Iron Mana a jak už to tak chodí, vůbec jím být nemusel. Co dalšího mohlo být jinak, to se dozvíte v našem speciálu.

  11. Thor 4: Taika Waititi přišel s nejlepším scénářem za několik posledních let
    Filmy30. 4. 2020
    Thor 4: Taika Waititi přišel s nejlepším scénářem za několik posledních let

    Natáčení čtvrtého snímku s Thorem Odinssonem v hlavní roli je zatím daleko a jelikož se premiéra posunula až na rok 2022, není asi ani kam spěchat. Přesto se milovníci Marvelu nepřestávají těšit.

  12. Home office z kokpitu stíhačky Toma Cruise? Slavná filmová studia uvolnila tématická pozadí
    Téma27. 4. 2020
    Home office z kokpitu stíhačky Toma Cruise? Slavná filmová studia uvolnila tématická pozadí

    V současné době se ukazuje, že home office je jedním z nejúžasnějších vynálezů moderní doby a technologií, protože pro většinu z nás představuje možnost, jak chodit do práce, vydělávat a přitom zůstávat v bezpečí domova a dodržovat podmínky karantény.

  13. Každý rok stejný film. Tady je důkaz
    Téma26. 4. 2020
    Každý rok stejný film. Tady je důkaz

    Také se vám někdy zdá, že i když jste si jistí, že daný snímek vidíte poprvé v životě, stejně už jste ho viděli? No viditelně se vám to vůbec nezdá, podle níže zveřejných důkazů můžeme prozradit, že ve filmovém průmyslu dochází k pravidelné recyklaci. A co víc, někdy i během jediného roku!

  14. Hollywoodské hvězdy kdysi měly tyhle práce. Tipnete si, které?
    Téma26. 4. 2020
    Hollywoodské hvězdy kdysi měly tyhle práce. Tipnete si, které?

    Někteří herci a hudebníci nemají takové štěstí, aby vystudovali vysokou uměleckou školu a poté dostali angažmá v divadle a role ve filmech. Řada hvězd si musela svou cestičku vyšlapat tvrdě a pracovat tam, kde to bylo nutné, aby se uživila. Ne každý má takové štěstí jako Penny z Teorie velkého třesku a dělá servírku. To je totiž poměrně "normální" zaměstnání. Jsou ale i jiné netradiční způsoby obživy, od kterých byste posun na místo nejzářivějších celebrit nečekali.

  15. Hledáte nového koníčka? Herecké hvězdy inspirují
    Téma25. 4. 2020
    Hledáte nového koníčka? Herecké hvězdy inspirují

    Doma nesedíme jen my, ale celý svět a neuvěřitelné množství slavných osobností. Jejich karanténa se samozřejmě od té naší v mnohém liší, ať už s ohledem na finance, možnosti a domovy. Ale i oni jsou jen lidé a mají své koníčky. Zde je přehled toho, co na sebe několik těchto hvězd prásklo.