Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Matrix 4: Co dosud víme?
    Filmy3. 6. 2020
    Matrix 4: Co dosud víme?

    Když se poprvé objevila zpráva, že světlo světa spatří Matrix číslo 4, vybuchla mediální bomba, protože na světě rázem nebylo zprávy, která by se šířila rychleji. A není divu, Matrix 2 a 3 sice už nebyly tak dobré, ale jednička byla tak fenomenální, že je zaslouženě považována za jeden z nejlepších filmů daného žánru a kinematografie vůbec.

  2. Bude James Cameron prvním, kdo začne natáčet?
    Filmy2. 6. 2020
    Bude James Cameron prvním, kdo začne natáčet?

    Vypadá to, že James Cameron to skutečně stihne. Nový Zéland se otevřel filmařům a slavný režisér spolu s producentem Jonem Landauem byli mezi prvními, kteří do země přiletěli, aby naplno spustili natáčení.

  3. Slavní herci, kteří mají k hrdinům velmi blízko
    Téma1. 6. 2020
    Slavní herci, kteří mají k hrdinům velmi blízko

    Když světem zmítaly světové války, nejednalo se o žádnou zvláštnost, řada herců musela nastoupit povinnou vojenskou službu. Nejinak tomu bylo i později v době Korejské nebo Vietnamské války, ale najde se i řada těch, kteří do armády vstoupit chtěli.

  4. Dva vousáči ze Západozemí opět spolu
    Filmy30. 5. 2020
    Dva vousáči ze Západozemí opět spolu

    Peter Dinklage a Jason Momoa sice patří mezi jedny z nejdůležitějších postav seriálu Hra o trůny, společné scény ale nikdy netočili. To se nyní může změnit.

  5. Charlie Hunnam nám dá ochutnat sílu pravého přátelství
    Filmy30. 5. 2020
    Charlie Hunnam nám dá ochutnat sílu pravého přátelství

    Jeho přítelem ale nebudou motorky ani kámoši z gangu, tentokrát půjde o jedinečný vztah na celý život.

  6. Looney Tunes jsou zpět v novém vydání
    Seriály30. 5. 2020
    Looney Tunes jsou zpět v novém vydání

    Slavné grotesky partičky Looney Tunes se vrací na televizní obrazovky. Svých nových příběhů se Tweety, Sylvester, Bugs, Elmer a Daffy dočkají díky platformě HBO Max.

  7. Těmto filmům byste se měli raději vyhnout, zabíjely ve skutečnosti!
    Téma30. 5. 2020
    Těmto filmům byste se měli raději vyhnout, zabíjely ve skutečnosti!

    Každý z nás si jistě velmi dobře vybavuje, kdy ho nějaký film skutečně zasáhl. Emoce jsou silná zbraň a dokáží nás vynést do výšin nadšení, štěstí i hrůzy. Někdo je na to citlivější a empatičtější, někoho nevyvede z míry nic. Proto asi není příliš velkým překvapením že nějaké jedince může jejich zhlédnutí vyvést z míry natolik, že to bohužel neustojí a pak následuje to nejhorší – smrt!

  8. Dobro, zlo a Stephen King. Seriál Svědectví na prvních fotkách
    Seriály27. 5. 2020
    Dobro, zlo a Stephen King. Seriál Svědectví na prvních fotkách

    Premiéra postapokalyptického seriálu Svědectví vycházejícího ze stejnojmenné knihy Stephena Kinga se blíží. A její příběh je v současné chvíli až moc aktuální.

  9. Líbačky mimo scénář aneb Polibky, které nikdo neplánoval
    Téma26. 5. 2020
    Líbačky mimo scénář aneb Polibky, které nikdo neplánoval

    Natáčení je složitý proces, ve kterém má své místo i jistá dávka improvizace. Některé z takových impulzivních rozhodnutí byly dokonce tak dobré, že se nakonec dostaly do finální podoby filmu. A platí to i pro romantické linky mezi hlavními hrdiny.

  10. Po vílím detektivovi přichází Orlando Bloom jako bojovník proti Talibanu
    Filmy26. 5. 2020
    Po vílím detektivovi přichází Orlando Bloom jako bojovník proti Talibanu

    Je rok 2009 a v rámci války v Afghánistánu dochází k jedné z nejkrvavějších bitev mezi stoupenci Talibanu a americkými vojáky. Odehrála se nedaleko osady Kamdesh v pohoří Hindu Kush.

  11. Co kdyby koronavirus zasáhl Disneyho pohádky?
    Téma25. 5. 2020
    Co kdyby koronavirus zasáhl Disneyho pohádky?

    S humorem jde všechno snáz, tedy i nucená karanténa a sociální distance. Proč se tedy trošku nepobavit a nepodívat se na to, jak by si za těchto opatření vedli hrdinové Disneyho pohádek?

  12. Tihle herci "vyfásli" místo hlavního hrdiny roli padoucha
    Téma25. 5. 2020
    Tihle herci "vyfásli" místo hlavního hrdiny roli padoucha

    O role filmových hrdinů je vždycky velký zájem. Padoucha moc lidí hrát nechce. Proč by taky jo? Padouchy každý nenávidí, zatímco hrdinové jsou obdivováni a vznikají podle nich i hračky. Světlou výjimkou je Loki, jehož Tom Hiddleston se dostal na neuvěřitelnou metu a jeho fanouškovská základna je větší než Thorova. Sám o tom hovoří jako o největším překvapení, které s touto postavou přišlo.

  13. Netflix hodlá zničit Eurovizi!
    Filmy24. 5. 2020
    Netflix hodlá zničit Eurovizi!

    Premiéra nové komedie od Netflixu se blíží a tak nastal nejvyšší čas na to, aby se k nám dostala malá ochutnávka. Netflix právě zveřejnil první teaser trailer k filmu jménem Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

  14. Vyměňte ty herce aneb Slavné filmy se čtyřnohými hrdiny
    Téma24. 5. 2020
    Vyměňte ty herce aneb Slavné filmy se čtyřnohými hrdiny

    Když už je většina z nás doma, nastává ta nejlepší chvíle na to dodělat nějaké ty resty (tedy pokud v tom shonu a blázinci vůbec najdete volný čas) nebo projekty, na které jsme normálně neměli čas.

  15. Policajt v Beverly Hills 4: Naděje pro Eddieho Murpyho, nebo další průšvih?
    Filmy22. 5. 2020
    Policajt v Beverly Hills 4: Naděje pro Eddieho Murpyho, nebo další průšvih?

    Nenapíšeme tu nyní něco jako Netflix vládne světu? Skoro to vypadá, jako by v současné chvíli zněla médii jen dvě slova - koronavirus a Netflix. Jenže je to tak, nedá se svítit. Netflix se zdá být jediným projektem na celém světě, který vydělává a nevypadá, že by se ho týkala nějaká krize.