Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Novou hrou ze světa Star Wars budou Squadrons
    Téma17. 6. 2020
    Novou hrou ze světa Star Wars budou Squadrons

    Star Wars bodu mít brzy nového hráče na herním poli. Společnost EA potvrdila, že novou hrou ze světa Star Wars bude projekt jménem Star Wars: Squadrons.

  2. Ron Perlman vyzval senátora na souboj. O prezidentské křeslo ale nejde
    Téma17. 6. 2020
    Ron Perlman vyzval senátora na souboj. O prezidentské křeslo ale nejde

    Ron Perlman má na svém kontě pěknou řádku filmových rolí, nejvíce se ale do srdcí všech diváků zapsal jako představitel Hellboye v režii Guillerma del Tora.

  3. Víte, co je to disneyfikace?
    Téma14. 6. 2020
    Víte, co je to disneyfikace?

    Znáte pojem disneyfikace? V posledních letech se ve filmovém průmyslu používal hodně v situacích, kdy studio Walt Disney koupilo další konkurenční studio a sežralo ho jako svou dceřinou společnost s tím, že v něm bude s vysokou pravděpodobností prosazovat svou rodinnou zábavu a šťastné konce.

  4. Lidé předělávají postavy z filmů studia Ghibli. Na vině je koronavirus!
    Téma14. 6. 2020
    Lidé předělávají postavy z filmů studia Ghibli. Na vině je koronavirus!

    Ghibli patří k největším legendám animačních studií a za celou svou existenci vytvořilo neuvěřitelné množství úžasných snímků, které milují miliony lidí po celém světě. Jsou zdrojem inspirace a úžasné poetické nálady, která se nedá ničím napodobit.

  5. Studio Ghibli představilo svůj první počítačově animovaný film
    Filmy13. 6. 2020
    Studio Ghibli představilo svůj první počítačově animovaný film

    Na začátku letošního roku se studio Ghibli chlubilo, že má ve výrobě hned dva animované snímky, na které se mohou jejich fanoušci těšit. První vzniká pod režijním vedením živoucí legendy Hayaa Miyazakiho, který vsadil na tradiční animaci. Jeho syn Goro naopak hodlá přepsat historii studia a představit světu úplně první počítačově animovaný snímek.

  6. Disney konečně našlo přemožitele!
    Téma11. 6. 2020
    Disney konečně našlo přemožitele!

    S ohledem na animované filmy a seriály patří studio Disney ke špičce v oboru. Jeho filmy, ať už přímo pod značkou Myšího domu nebo Pixaru, patří k tomu nejlepšímu, co současná animace (i ta počítačová) nabízí.

  7. Deset dost divných věcí, které během slávy stihl Shia LaBeouf
    Téma11. 6. 2020
    Deset dost divných věcí, které během slávy stihl Shia LaBeouf

    Jeho kariéru jednoznačně odstartovali Transformers. Od té doby, co se Shia LeBeouf stal slavnou hollywoodskou hvězdou, se lidi kolem něj skutečně nenudí. A protože má dnes narozeniny (je mu 34 let), připomeneme několik "ne úplně obvyklých věcí", které za svou kariéru stihl.

  8. Když oba chtějí totéž... na filmový způsob
    Téma10. 6. 2020
    Když oba chtějí totéž... na filmový způsob

    Říká se, že když dva dělají totéž, není to totéž. Platit to může i v otázce toho, co si přejeme. Máme mnohdy stejné cíle, nebo chceme stejné věci, ale vše je poněkud jinak. Poněkud filosofické téma, že? Ale nebojte se, nic vážného vás nečeká.

  9. The Mandalorian: Našel se již Boba Fett?
    Seriály10. 6. 2020
    The Mandalorian: Našel se již Boba Fett?

    Druhá série prvního hraného seriálu ze světa Star Wars se na nás chystá již letos v říjnu, i když konkrétní termín zatím neznáme. Pojďme se tedy podívat, co jsme se dosud dozvěděli.

  10. Hru o trůny má za sebou. Teď míří k novému cíli
    Téma10. 6. 2020
    Hru o trůny má za sebou. Teď míří k novému cíli

    Celý svět ho zná především jako Horu nebo Sera Gregora Cleganea ze Hry o trůny, sportovní fanoušci jsou ale trošku dál a ví, že herec a vzpěrač Hafþór Björnsson je držitelem světového rekordu ve vzpírání, když před několika dny zvedl 501 kilogramů!

  11. Společenstvo prstenu po letech opět spolu
    Téma8. 6. 2020
    Společenstvo prstenu po letech opět spolu

    Josh Gad je mužem mnoha talentů a v poslední době dokázal, že to umí i po síti. I díky němu totiž vznikl první animovaný pořad, natočený čistě přes "home office" jménem At home with Olaf. V poslední době se díku němu uskutečnila i některá naprosto úžasná setkání hereckých kolegů po mnoha letech v rámci pořadu Josh Gad's Reunited Apart na YouTube.

  12. Inheritance: Křehká kráska Lily Collins a komik Simon Pegg tak, jak je neznáme
    Filmy7. 6. 2020
    Inheritance: Křehká kráska Lily Collins a komik Simon Pegg tak, jak je neznáme

    Novinka Inheritance se představuje prvními záběry. Pojďme si je vychutnat.

  13. I takto může vypadat filmová zábava
    Téma7. 6. 2020
    I takto může vypadat filmová zábava

    Někdo si pod termínem filmové zábavy představí většinou nějaké to promítání - v kině, doma nebo někde u přátel. Jednoduše to máme spojené s činností koukat se na film. Jenže ono tomu vždy tak být nemusí a tento pár vás o tom rychle přesvědčí.

  14. Titěrní filmoví hrdinové. V hlavní roli pastelka!
    Téma6. 6. 2020
    Titěrní filmoví hrdinové. V hlavní roli pastelka!

    Možná už jste kolem sebe zahlédli nějaká ta díla z pastelek, ať už se jedná o sochy z tzv. špačků nebo různé předměty ze slepených pastelek od prstýnků až po hudební nástroje. To, co vám tu ale předvedeme dnes, je přímo neuvěřitelné.

  15. Balerína ze světa Johna Wicka vybírá svou vražedkyni
    Filmy5. 6. 2020
    Balerína ze světa Johna Wicka vybírá svou vražedkyni

    O spin-offu Johna Wicka s názvem Ballerina jsme již delší dobu neslyšeli. Nyní producent snímku Chad Stahelski v rozhovoru pro The Hollywood Reporter prozradil, na co se můžeme těšit.