Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Vypadáte na pláži jako Homer Simpson nebo Mimoň?
    Téma25. 7. 2020
    Vypadáte na pláži jako Homer Simpson nebo Mimoň?

    Prázdniny jsou v plném proudu a to znamená, že s nimi nastal i čas dovolených a pobytů u moře. Pravda, letos tomu daná situace spíše brání, ale opalování lze naštěstí provozovat i na českých plážích u rybníků, řek a nebo na městských náplavkách.

  2. Netfix sází na novinku od autora Terapie láskou
    Filmy25. 7. 2020
    Netfix sází na novinku od autora Terapie láskou

    Snímek Terapie láskou byl trefou do černého a to jak pro režiséra Davida O. Russella, tak pro herce Bredleyho Coopera, Jennifer Lawrence, Robert De Nira a Jacki Weaver. V kinech si vydělal přes 236 milion dolarů a nakonec si došel i pro osm nominací na Oscara.

  3. Dabing vs. originál: Seriál Přátelé. České hlasy a oblíbení hrdinové
    Téma25. 7. 2020
    Dabing vs. originál: Seriál Přátelé. České hlasy a oblíbení hrdinové

    Matt LeBlanc ze seriálu Přátelé dnes slaví narozeniny. Pojďme se při té příležitosti kouknout do dabingového studia. V hlavních rolích představitelé oblíbených postav spolu s hlasy, které jim propůjčili čeští dabéři.

  4. Simon Pegg a Nick Frost jako lovci paranormálních jevů
    Seriály24. 7. 2020
    Simon Pegg a Nick Frost jako lovci paranormálních jevů

    Nick Frost a Simon Pegg se vrací na televizní obrazovky. Jejich produkční společnost Stolen Picture stojí za vznikem nového hororového komediálního seriálu Truth Seekers.

  5. Julia Roberts a Denzel Washington po letech opět spolu!
    Filmy23. 7. 2020
    Julia Roberts a Denzel Washington po letech opět spolu!

    Před více jak dvaceti lety se setkali při natáčení akčního thrilleru Případ pelikán a nyní si to konečně zopakují. Julia Robert a Denzel Washington se totiž stali novými hvězdami připravovaného filmu společnosti Netflix.

  6. Známe název nových Her o trůny!
    Seriály22. 7. 2020
    Známe název nových Her o trůny!

    Všichni milovníci seriálu Hra o trůny s velkým očekávání hledí k jeho pokračování. Společnost HBO jejich přání samozřejmě velmi ráda vyhověla, a jak už od nás víte, měli by se diváci dočkat hned dvou navazujících seriálů.

  7. Interní filmové vtípky, které se nakonec dostaly až k divákům
    Téma22. 7. 2020
    Interní filmové vtípky, které se nakonec dostaly až k divákům

    Natáčení filmu je živou událostí. Na jeho vzniku pracuje ohromné množství lidí, přípravy mohou zabrat i několik let a samotné natáčení několik měsíců, během takové činnosti se naváže mnoho pevných přátelství. V první řadě je to ale většinou zábava a ta je vždy obohacena o řadu vtípků, kanadských žertíků nebo naschválů.

  8. Na filmových maskách se nemá šetřit!
    Téma21. 7. 2020
    Na filmových maskách se nemá šetřit!

    Filmové masky jsou ohromným uměním a maskéři jsou mistři svého řemesla. Za tím, aby herec ve filmu vypadal tak, jak si příběh žádá, stojí hodiny a hodiny práce. Někdy je to na maskách vidět na první pohled, zatímco jindy bychom to do nich možná ani neřekli.

  9. Filmové hvězdy a jejich děti. Jako by si z oka vypadli
    Téma17. 7. 2020
    Filmové hvězdy a jejich děti. Jako by si z oka vypadli

    Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu. Platí to pro všechny z nás a občas si i my se zděšením uvědomíme, jak moc jsme svým rodičům podobní. A nemusí jít jen o fyzický vzhled. Slavné osobnosti na tom samozřejmě nejsou jinak.

  10. Simpsonovi, Thor či Gumídci v úplně nové podobě
    Téma15. 7. 2020
    Simpsonovi, Thor či Gumídci v úplně nové podobě

    Tentokrát opět zabloudíme do světa lidské fantazie a tvořivosti. Originálních nápadů totiž není nikdy dost, zvláště, když slouží k našemu pobavení nebo další inspiraci.

  11. Herectví, které může opravdu bolet
    Téma15. 7. 2020
    Herectví, které může opravdu bolet

    Mnoho lidí si myslí, jak mají herecké hvězdy na růžích ustláno. Ne vždy to ale platí. Natáčení může i pěkně bolet - své by o tom ostatně mohli říci kaskadéři. Ne vždy lze navíc jejich služeb využít (například v momentě, kdy chce být herec autentický a nepřeje si být při natáčení scény nikým zastupován). Díky tomu se občas stane, že se skutečná zranění z natáčení dostanou na filmové plátno.

  12. Povedené filmové karikatury
    Téma12. 7. 2020
    Povedené filmové karikatury

    Třetí část - Nakreslit povedenou karikaturu, která má nápad, šmrnc, vtip, je originální a zároveň zůstane věrná originálu, není zas až tak úplně lehké.

  13. Když si celebrity vymění pohlaví
    Téma12. 7. 2020
    Když si celebrity vymění pohlaví

    S ohledem na směřování lidské společnosti to vypadá, že za pár let už bude naprosto vulgární vyslovovat se o někom jako ženě nebo muži. V tuto chvíli to ale stále ještě platí a i v porodnici dostávají děti přiděleno pohlaví.

  14. Co jste nevěděli o studiu Pixar: V Toy Story najdete horor, prezidenta Lincolna i designové nádobí
    Téma11. 7. 2020
    Co jste nevěděli o studiu Pixar: V Toy Story najdete horor, prezidenta Lincolna i designové nádobí

    Není toho moc, co by fanoušci o studiu Pixar nevěděli. Nebo co by na sebe sami Pixaři už dávno nepráskli - většinou sami přes tolik oblíbené schovávačky a odkazy na další filmy nebo skrze osoby s tímto studiem spojené.

  15. Disneyho klasické postavičky v hlavní roli aneb Galerie umění trochu jinak
    Téma11. 7. 2020
    Disneyho klasické postavičky v hlavní roli aneb Galerie umění trochu jinak

    Koronavirus zasáhl i umělecké galerie a muzea, která musela zavřít návštěvníkům své brány. To ovšem neznamená, že by ale tyto instituce zahálely. Možná jste zaznamenali, že některé přišly s výzvou, aby lidé zkusili během karantény přetvořit slavné obrazy, sochy nebo jiná umělecká díla.