Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Nejdivnější verze Disneyho princezen? Ta s kapustňáky!
    Téma9. 12. 2017
    Nejdivnější verze Disneyho princezen? Ta s kapustňáky!

    Projekt, ve kterém měl Isaiah Stephens za úkol překreslit Disneyho princezny do podoby kapustňáků, je asi tím nejzvláštnějším nápadem. Po pravdě netuším, koho napadlo "jak by asi princezny vypadaly jako tito mořští savci", ale stalo se.

  2. Jak by vypadaly Ariel, Sněhurka, či Mulan na universitě v roce 2017?
    Téma7. 12. 2017
    Jak by vypadaly Ariel, Sněhurka, či Mulan na universitě v roce 2017?

    Moderní verze Disneyho princezen jsme již viděly - chodily po chodbách univerzity nebo se oblékly do moderního oblečení. Ovšem projekt čilské umělkyně Fernandy Suarez je podle mne zatím nejpovedenějším z nich.

  3. Otec nejslavnějšího myšáka slaví narozeniny a má pro vás v rukávu hodně zajímavostí
    Téma5. 12. 2017
    Otec nejslavnějšího myšáka slaví narozeniny a má pro vás v rukávu hodně zajímavostí

    Disney je skutečně výjimečný pojem. Na světě asi není mnoho lidí, kteří by nevěděli, kdo nebo co Disney je. Ve světě filmu i animace je to fenomén a vyrovná se mu málokdo. A protože právě dnes přišel v roce 1901 otec celého fenoménu Walt Disney na svět, zabrousíme trošku do historie i kulturního života a řekněme si několik zajímavostí, které jste (možná) dosud neměli možnost zjistit.

  4. Disneyho princezny jako čtyři jezdci apokalypsy
    Téma4. 12. 2017
    Disneyho princezny jako čtyři jezdci apokalypsy

    Jednu Apokalypsu už naše kina letos zažila, hovoříme o té severské s názvem Ragnarok a úspěšně ji zastavil hrdinný Thor v podání Chrise Hemswortha. Otázkou ovšem je, zda by se někdo snažil zastavit konec světa, kdyby v jeho čele jely Pocahontas, Merida a spol.

  5. Auta 3: další pixarovka plná skrytých odkazů na jiné filmy. Našli jste je všechny?
    Téma30. 11. 2017
    Auta 3: další pixarovka plná skrytých odkazů na jiné filmy. Našli jste je všechny?

    Před pár dny vyšla na DVD Auta 3 a to je skvělá příležitost nejen k jejich pořízení pod vánoční stromeček, ale i k tomu, abychom si mohli snímek pustit znovu a začít s hledáním tolik oblíbených filmových schovávaček tzv. easter eggs.

  6. Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle hudební fláky? (5. část)
    Téma26. 11. 2017
    Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle hudební fláky? (5. část)

    Náš seriál věnovaný filmové hudbě končí a s ním je tu dávka posledních slavných fláků, které milujeme nebo i nesnášíme, ale které se kromě kinematografie zapsaly i do historie hudebního průmyslu.

  7. Téma: Jak vznikl Darth Vader? Bylo zapotřebí pět mužů, tajemství a inspirace nacismem
    Téma23. 11. 2017
    Téma: Jak vznikl Darth Vader? Bylo zapotřebí pět mužů, tajemství a inspirace nacismem

    Myslíte si, že nejslavnější postavu Star Wars znáte? S největší pravděpodobností ho znají i ti, kdo Star Wars nikdy neviděli. V dnešním článku si ho představíme trošku podrobněji a třeba se o něm dozvíte i něco nového...

  8. Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle hudební fláky? (4. část)
    Téma19. 11. 2017
    Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle hudební fláky? (4. část)

    Vraťme se k hudebním hitům ze známých filmů počtvrté. I dnes vám přinášíme seznam nejoblíbenějších hitů všech dob. Seznamte se s jejich autory i podmínkami vzniku. Další, již předposlední sedmička písní je tu.

  9. Téma: 5 filmů o Supermanovi, které nikdy nespatřily světlo světa
    Téma15. 11. 2017
    Téma: 5 filmů o Supermanovi, které nikdy nespatřily světlo světa

    Jen málo hrdinů se dočkalo tolika filmů a různých seriálů jako postava Supermana. Vše začalo prvním filmem Superman z roku 1978 s Christopherem Reevem v hlavní roli a pokračovalo dalšími sedmi různýmí snímky. Přesto by výčet mohl být daleko delší. Přinášíme vám pětici plánovaných projektů, které se zatím neuskutečnily a možná už ani nikdy neuskuteční. Zda je to škoda či nikoli, to již necháme posoudit vás.

  10. Lampičku Luxo junior prodal kdysi Steve Jobs za 7,4 miliónů dolarů
    Téma14. 11. 2017
    Lampičku Luxo junior prodal kdysi Steve Jobs za 7,4 miliónů dolarů

    Lampička Luxo junior je symbolem Pixaru a ten za dva roky oslaví 40 let od svého vzniku. Během nich se z malinkého studia stal fenomén v oblasti počítačové animace, který má ve svém oboru jen velmi málo konkurentů. Originalita a osobitý styl jejich filmů si získal diváky všech věkových kategorií a ačkoli jejich snímky v poslední době za těmi nejlepší pokulhávají, stále je to animační špička, která nikdy úplně nezklame.

  11. Reboot Hvězdné pěchoty našel scenáristy... už zase
    Filmy14. 11. 2017
    Reboot Hvězdné pěchoty našel scenáristy... už zase

    Studio Columbia Pictures připravuje reboot filmového sci-fi Hvězdná pěchota z roku 1997. V současné době se mu podařilo najít duo sconáristů, které je podepsáno pod horory Freddy Vs. Jason, rebootu Pátku 13 a filmové verze Pobřežní hlídky. Řeč je o Marku Swiftovi a Damianu Shannonovi.

  12. Thor a Adolf Hitler? Hrdina s kladivem má i své temné stránky spojené s nacisty
    Téma9. 11. 2017
    Thor a Adolf Hitler? Hrdina s kladivem má i své temné stránky spojené s nacisty

    Zářící charismatický severský Bůh blesku se znovu objevil v plné síle, tentokráte ve filmu Thor: Ragnarok. Vypadá to na to, že posunul laťku studia Marvel zase o kus dál a výš. Ale co jeho temné stránky? Kdy na ně dojde?

  13. Steven Spielberg odkrývá Akta Pentagon - jeden z největších politických skandálů v americké historii
    Filmy8. 11. 2017
    Steven Spielberg odkrývá Akta Pentagon - jeden z největších politických skandálů v americké historii

    Nové drama režiséra Stevena Spielberga, inspirované jedním z největších politických skandálů v americké historii, nese název Akta Pentagon: Skrytá válka (v originále The Post) a studio právě vypustilo první oficiální trailer.

  14. Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle fláky z filmů? - 3. část
    Téma1. 11. 2017
    Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle fláky z filmů? - 3. část

    Třetí sedmička slavných filmových skladeb je tu a s ní i jejich příběhy, zajímavosti ze zákulisí jejich vzniku a další informace, které s nimi souvisí. Vítejte opět ve světě filmové hudby.

  15. Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle hudební fláky? (2. část)
    Téma29. 10. 2017
    Filmová hitparáda. Vzpomínáte si na tyhle hudební fláky? (2. část)

    Jsme tu s druhým dílem našeho seriálu, ve kterém se věnujeme nejúspěšnějším filmovým písním. První sedmičku hitů už máme za sebou, pojďme si představit druhou sedmičku statečných a zjistit o nich pár zajímavostí.