Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Největší herečtí skokani roku 2017 aneb Kdo loni nejvíce zaválel
    Téma7. 1. 2018
    Největší herečtí skokani roku 2017 aneb Kdo loni nejvíce zaválel

    Rok 2017 je za námi a s příchodem roku nového se nabízí čas bilancování, různých analýz a vytváření žebříčků. Ani filmový průmysl není výjimkou a tak máme k dispozici celou řadu zajímavých čísel a informací.

  2. Frontální útok na filmová studia. Kdo má v rukou velkou moc?
    Filmy7. 1. 2018
    Frontální útok na filmová studia. Kdo má v rukou velkou moc?

    Odpověď zní: Disney. A není se čemu divit s takovými jmény pod křídly jako jsou Pixar, Marvel, Lucasfilm a nyní nově i 20th Century Fox (to se však zatím do tržeb ještě nějakou dobu promítat nebude). Disney je jednoduše nejbohatším hollywoodským studiem a na jejich filmech je to zatím naštěstí vidět.

  3. Bumblebee se vrací k originálu a představuje se na první fotce ze své sólovky!
    Filmy7. 1. 2018
    Bumblebee se vrací k originálu a představuje se na první fotce ze své sólovky!

    Filmová série Transformers se brzy rozroste o dalšího člena. Svého samostatného snímku se konečně dočká nejmilovanější Transformer ze všech – Bumblebee. A všechny fanoušky tohoto hrdiny jistě potěší zpráva, že se tato postava vrací ke svým kořenům a jak filmaři slibovali, představí se nám coby legendární Wolksvagen Beetle.

  4. Důchod se odkládá i v 77 letech. Kvůli housence Boro
    Téma5. 1. 2018
    Důchod se odkládá i v 77 letech. Kvůli housence Boro

    Před třemi lety studio Ghibli oznámilo pauzu. Oproti očekávaným obavám však neskončilo úplně a po odchodu legendy Hayaa Miyazakiho do důchodu se účastnilo natáčení televizních projektů, spolupracovalo s jinými studii a plánovalo vytvoření tematického zábavního parku. Hayo Miyazakimu je už 77 let a stále točí nové filmy.

  5. Kdo by čekal na prince? Tyto princezny dokážou vyspravit fasádu komu si zamanou!
    Téma1. 1. 2018
    Kdo by čekal na prince? Tyto princezny dokážou vyspravit fasádu komu si zamanou!

    Proč by měly princezny čekat v koutě a doufat, že je někdo přijde zachránit?! Emancipace je tu a s ní se mění i princezny, ty které vytvořil Australan zvaný joshwmc jsou pěkně ostré holky, které si umí poradit samy.

  6. Památný wimbledonský zápas Borg/McEnroe se natáčel v Praze!
    Filmy26. 12. 2017
    Památný wimbledonský zápas Borg/McEnroe se natáčel v Praze!

    Sverrir Gudnason se postaví Shia LaBeoufovi v tenisové hře století! Sportovní životopisné drama Borg/McEnroe (2017) nás zavede na kurt slavného Wimbledonu roku 1980, kdy proti sobě ve finále stanuli Björn Borg (Sverrir Gudnason) a mladý talentovaný John McEnroe (Shia LaBeouf).

  7. Star Wars: Rodinný život Rey, Kyla a  jeho rodičů je úžasný!
    Téma25. 12. 2017
    Star Wars: Rodinný život Rey, Kyla a jeho rodičů je úžasný!

    Animátor Brian Kesinger, který přes 16 let pracoval pro studio Disney je známý tím, že ve volném čase vytváří neuvěřitelné krásné a zábavné animace, které fanoušci Disneyho milují. Nyní se rozhodl, že zkombinuje postavy z nové trilogie Star Wars s komiksovými stripy Calvin And Hobbes od Billa Wattersona.

  8. U kritiků propadly, přesto byste tyto snímky z roku 2017 měli vidět
    Téma24. 12. 2017
    U kritiků propadly, přesto byste tyto snímky z roku 2017 měli vidět

    Ne všechny filmy sklidí pozitivní ohlasy. Jednou je milují fanoušci, jindy kritici. A často se tyhle dvě skupinky neshodnou, takže udělají diváci hit i z něčeho, co odborná kritika označí za vyložený propadák.

  9. Tolkien hlásí dotočeno. Na plátna kin míří příběh otce fantasy!
    Filmy21. 12. 2017
    Tolkien hlásí dotočeno. Na plátna kin míří příběh otce fantasy!

    Vítejte ve Středozemi, nebo ještě lépe ve vrušujícím životě toho, kdo měl tolik inspirace a fantazie, že dokázal vytvořil natolik rozsáhlé a propracované dílo, že i po mnoha desítkách let nepřestává uchvacovat a získávat miliony čtenářů po celém světě.

  10. Disneyho nový Louskáček ohromuje v prvních záběrech
    Filmy19. 12. 2017
    Disneyho nový Louskáček ohromuje v prvních záběrech

    Studio Walt Disney Pictures připravuje nejnovější filmovou adaptaci Louskáčku s názvem Louskáček a čtyři říše. Režíruje ho Lasse Hallström (Pravidla moštárny, Čokoláda, Hačikó - příběh psa) podle scénáře debutující Ashleigh Powell.

  11. Padlé filmové princezny bez šťastný konců 2 aneb Co kdyby padouši vyhráli?
    Téma17. 12. 2017
    Padlé filmové princezny bez šťastný konců 2 aneb Co kdyby padouši vyhráli?

    Jeffrey Thomas si viditelně položil otázku, co by se stalo, kdyby dobro nad zlem nezvítězilo a princezny ovládla temnota jejich věznitelů. Z Belly se tak stane stejné zvíře jako z jejího milého a Locika se s nikým a ničím také nemaže.

  12. Z Black Widow je blondýnka, Thor má zpět kladivo a mnohem víc v exkluzivním focení pro Vanity Fair!
    Téma16. 12. 2017
    Z Black Widow je blondýnka, Thor má zpět kladivo a mnohem víc v exkluzivním focení pro Vanity Fair!

    Avengers slaví kulatých 10 let, což je dostatečný důvod k tomu, aby se všichni, kdo se podílí nebo podíleli na jejich vzniku, sešli a nafotili něco speciálního. Ostatně nesmíme zapomínat na to, že se snímkem Avengers 4 většině herců (Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner) končí smlouvy. Inu, musíme počítat s tím, že se s některými z nich v řadách Avengers už nikdy neuvidíme...

  13. Mikael Blomkvist mládne a mění tvář. Kdo vystřídá Daniela Craiga?
    Filmy14. 12. 2017
    Mikael Blomkvist mládne a mění tvář. Kdo vystřídá Daniela Craiga?

    Postavu novináře Mikaela Blomkvista z úspěšné knižní trilogie Stiega Larssona Milénium si v původní filmové verzi zahrál nedávno zesnulý Michael Nyqvist. Po něm ve snímku Muži, kteří nenávidí ženy převzal štafetu Daniel "Bond" Craig.

  14. Zapomeňte na Skywalkerovy! Je čas s nimi skončit (minimálně ve Star Wars filmech)
    Filmy13. 12. 2017
    Zapomeňte na Skywalkerovy! Je čas s nimi skončit (minimálně ve Star Wars filmech)

    Filmaři se rozhodli, že s rodinnou ságou Skywalkerových by to už stačilo a po nové trilogii, jejíž druhý díl míří do našich kin tento týden (a nepochybně v nich dlouho vydrží), přijde sága zcela nová a od Skywalkerových galakticky vzdálená.

  15. Řada hvězd umí být suprovějších než my, ale že i princezny od Disneyho? Podívejte se sami!
    Téma12. 12. 2017
    Řada hvězd umí být suprovějších než my, ale že i princezny od Disneyho? Podívejte se sami!

    Autor tohoto projektu se jmenuje Emmanuel (uměleckým jménem EVVIART) a pochází z Itálie. V jeho podání se Disneyho princezny mění v cool potetované ženské ve stylu hipsterek, gotiček, glamour a pin-up dívek.