Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Před téměř třiceti lety dal světu Simpsonovi, nyní přichází s novým seriálem
    Seriály26. 5. 2018
    Před téměř třiceti lety dal světu Simpsonovi, nyní přichází s novým seriálem

    Řeč je samozřejmě o animátorovi Mattovi Groeningovi, autorovi seriálů Simpsonovi a Futurama. Stanice Netflix vydala první obrázky z nového fantasy animovaného seriálu, který pro ní Groening vytvořil. Jmenuje se Disenchantment a na televizních stanicích bude vysílán od srpna letošního roku.

  2. Deadpool 2: Koho hrál Matt Damon a další tučné zajímavosti z filmu
    Téma26. 5. 2018
    Deadpool 2: Koho hrál Matt Damon a další tučné zajímavosti z filmu

    Deadpool 2 válí a úspěšně z pozice nejdiskutovanějšího snímku vystrnadil poslední Avengers. A neválcuje je jen mediálně, ale i co se týče návštěvnosti. Od eRkového filmu to nikdo moc nečekal. Jen další důkaz toho, že diváci mnohdy smýšlejí a chtějí něco jiného, než co jim je studii vnucováno.

  3. Han Solo rozhodně není bez chyb. Co všechno špatného udělal?
    Téma24. 5. 2018
    Han Solo rozhodně není bez chyb. Co všechno špatného udělal?

    Hana Sola už na plátně zmrazili, rozmrazili, zbili, milovali a zabili. Šarmantního pašeráka milují generace fanoušků Star Wars a dnes vstupuje do kin jeho solový snímek, který nám ukáže jeho život před osudným setkáním v kantýně Mos Eisley.

  4. Věznice pro ty nejhorší z nejhorších: nový Motýlek v prvním traileru
    Filmy23. 5. 2018
    Věznice pro ty nejhorší z nejhorších: nový Motýlek v prvním traileru

    Na světě je asi mnoho filmových fanoušků, kteří nejsou nadšeni z toho, že se slavné a kvalitní snímky dočkávají moderních remaků. Nové verze nemají ve většině případů ani zdaleka na své předchůdce. Je to poměrně zajímavý úkaz - rozpočet je sice obvykle několikanásobný, herecké hvězdy nechybí a přesto to skoro nikdy není ono. Proč už další snímky nemají takovou atmosféru nebo příběh?

  5. Oblíbení hrdinové komiksů v monstrózní dračí podobě
    Téma23. 5. 2018
    Oblíbení hrdinové komiksů v monstrózní dračí podobě

    Ilustrátor Lyndon Levengood z Kapského Města vytvořil sérii úžasných maleb, na kterých přepracoval oblíbené komiksové hrdiny do podoby draků.

  6. Kdo tedy nakonec zemře v Avengers 4?
    Téma22. 5. 2018
    Kdo tedy nakonec zemře v Avengers 4?

    Pokud jste ještě neviděli Avengers: Infinity War (2018) a žijete v mediální bublině, ve které se k vám nic nedostalo, a nechcete si kazit dojmy, rozhodně nečtěte dál!!! A pokud vám to nevadí a stále jste s námi, pojďme se trošku zevrubněji podívat na to, co zajímá fanoušky Marvelu nejvíc. Koho se tedy v následujících snímcích nakonec dočkáme, koho nám filmaři natrvalo odstřelí, koho pošlou milostivě do důchodu a dovolí jim trénovat své nástupce?

  7. Jaké jméno ponesou Avengers 4? Už známe několik tipů
    Filmy21. 5. 2018
    Jaké jméno ponesou Avengers 4? Už známe několik tipů

    Další díl Avengers zamíří na plátna kin v květnu 2019 a podle toho, co se kolem Avengers: Infinity War (2018) strhlo za mediální poplach, se o nich bude hovořit ještě několik týdnů. Téměř nic jiného než Avengers se prostě neřeší.

  8. Disneyho princezny jako moderní dívky 21. století
    Téma21. 5. 2018
    Disneyho princezny jako moderní dívky 21. století

    Jsme zpět ve světě Disneyho princezen a přinášíme vám práci od ilustrátorky dětských knihy Anooshy Syed. Ta se rozhodla, že hrdinky svých oblíbených pohádek přepracuje do podoby mladých dívek 21. století.

  9. Marvel stojí za "prd" a nikdy bych s ním nepracoval... Aneb které celebrity nemohou tomuto studiu přijít na jméno
    Téma20. 5. 2018
    Marvel stojí za "prd" a nikdy bych s ním nepracoval... Aneb které celebrity nemohou tomuto studiu přijít na jméno

    V současné době se o ničem jiném nemluví. Avengers: Infinty War (2018) hýbou světem filmu a s nimi samozřejmě i jejich tvůrce – studio Marvel. Jeho práci milují fanoušci po celém světě a jeho nadvláda ve světě komiksových filmů nemá a asi dlouho nebude mít konkurenci. Ne všichni jsou ale studiem a jeho prací nadšeni.

  10. Filmové plakáty v úžasné siluetové podobě
    Téma19. 5. 2018
    Filmové plakáty v úžasné siluetové podobě

    Vracíme se zpět k výtvorům animátora Rubéna alias Hyung86. Po úspěšném projektu Disneyho univerzity přinášíme další skvělý počin.

  11. Monty Python natáčí film podle vlastního muzikálu, který vznikl na základě jejich filmu
    Filmy16. 5. 2018
    Monty Python natáčí film podle vlastního muzikálu, který vznikl na základě jejich filmu

    Studio 20th Century Fox se rozhodlo, že natočí filmovou verzi broadwayské hry Spamalot vycházející ze slavné komedie Monty Python a Svatý grál z roku 1975. Muzikálová komedie Spamalot patří mezi nejvýdělečnější a neúspěšnější divadelní hry americké historie. Dodnes si přišla na 175 milionů dolarů. Slavná broadwayská premiéra se uskutečnila v březnu 2005 a dílo přineslo svým autorům Ericu Idleovi a Johnovi Du Prezemu tři Ceny Tony – včetně té hlavní za nejlepší muzikál sezóny 2004/2005.

  12. Kapitána Kirka a jeho posádku čekají ještě minimálně dvě galaktické mise
    Filmy15. 5. 2018
    Kapitána Kirka a jeho posádku čekají ještě minimálně dvě galaktické mise

    Studio Paramount Pictures oficiálně potvrdilo, že připravuje dva nové snímky Star Trek. Informaci médiím potvrdil ředitel Jim Gianopulos na CinemaConu v Las Vegas.

  13. Kdo by mohl po Infinity War porazit Thanose a pomstít se? Komiks napoví!
    Téma15. 5. 2018
    Kdo by mohl po Infinity War porazit Thanose a pomstít se? Komiks napoví!

    Premiéru Avengers: Infinity War máme za sebou a ihned po ní se vytvořila řada diskusí, informací o spoilerech a teorie, kdo tedy MCU opustil a kdo ne.

  14. John Wick: Chapter 3 zveřejnil zápletku i první návrh plakátu
    Filmy14. 5. 2018
    John Wick: Chapter 3 zveřejnil zápletku i první návrh plakátu

    John Wick se vrací a čeká ho drsný boj o život. Když v roce 2014 zamířil John Wick v podání Keanu Reevese do kin, změnil po dlouhé době akční filmy a nutno říci, že k lepšímu. Fanoušci dali jasně najevo, co se jim na akčních snímcích líbí nejvíce – nadupaná přehledná akce a ne střihový bordel.

  15. Známé filmové scény v animované podobě vás pobaví
    Téma13. 5. 2018
    Známé filmové scény v animované podobě vás pobaví

    Několik filmových scén přepracovaných do animované podoby jsme si již před několika dny představili. Nyní se podíváme na zoubek dalšímu projektu, jehož autorem je Američan Otis Frampton.