Tereza Spáčilová - IDNES.cz

Autor

Články autora

  1. Prý vypadám sviňsky, asi proto mě Havel obsadil, říká Kaiser
    Téma4. 3. 2011
    Prý vypadám sviňsky, asi proto mě Havel obsadil, říká Kaiser

    Filmový debut Václava Havla Odcházení má jedno zajímavé specifikum: hrají v něm samé slavné tváře. Ve speciálu k premiéře snímku, jež připadá na 24. března, vám je postupně představujeme. Tentokráte o spolupráci s Havlem mluví například Oldřich Kaiser nebo Jiří Macháček. Shodují se, že je atypická.

  2. Jak se dají v kulečníku uplatnit tanga? Muži v naději to vědí
    Téma4. 3. 2011
    Jak se dají v kulečníku uplatnit tanga? Muži v naději to vědí

    Upoutávka k filmu Muži v naději o novém dílku Jiřího Vejdělka leccos napovídá. Namísto tradičního teaserového sestřihu totiž režisér použil jen jednu, zato peprnou scénu – s kalhotkami, kulečníkem a slečnou v rudém. "Ať diváci vědí, na co se mají připravit," komentuje výběr Vejdělek.

  3. Havel znal scénář Odcházení zpaměti, vzpomínají herci na natáčení
    Téma27. 2. 2011
    Havel znal scénář Odcházení zpaměti, vzpomínají herci na natáčení

    Již za měsíc vstoupí do kin jeden z nejočekávanějších snímků letošního roku Odcházení, jímž na poli filmové režie debutuje Václav Havel. Před kameru dostal i herce, kteří se na plátně kin zas tak často neobjevují. "Z přátelství přijali i role vskutku mikroskopické," ocenil je Havel.

  4. Nejtěžší bylo natočit promítatelný sex, tvrdí tvůrci dokumentu o tantře
    Téma25. 2. 2011
    Nejtěžší bylo natočit promítatelný sex, tvrdí tvůrci dokumentu o tantře

    Do světa tantrických seminářů, které v České republice navštěvuje stále více lidí, zve nový dokument Benjamina Tučka z produkce HBO. Jmenuje se prozaicky Tantra a mimo jiné zjišťuje, jak důležitou roli hraje na takových akcích sex. Do českých kin dokument vstoupí 10. března.

  5. Budař jako filmový byznysmen razí heslo S poctivostí leda pojdeš
    Téma16. 2. 2011
    Budař jako filmový byznysmen razí heslo S poctivostí leda pojdeš

    Ještě před pár týdny natáčeli v Číně, teď už mají trailer. Černá komedie CzechMadeMan, podle tvůrců "absolutní pecka letošního jara", ukazuje, jak si umí užívat čtyřnásobný držitel Českého lva Jan Budař. Stačí mu dát roli bohatého byznysmena a pár nahých dívek do vany. Heslo? S poctivostí leda pojdeš.

  6. Troška natočil další pohádku. Se 195 triky a Laurinovou zoufale toužící po dítěti
    Téma15. 2. 2011
    Troška natočil další pohádku. Se 195 triky a Laurinovou zoufale toužící po dítěti

    Práce na zbrusu nové pohádce režiséra Zdeňka Trošky Čertova nevěsta, která má do kin přijít v dubnu, finišují. Upoutávku nicméně můžete vidět už teď. A je "potroškovsku" výživná.

  7. Favorit Lvů Špaček z Indie: Tentokrát už si pro Lva přijdu a budu oblečený
    Téma6. 2. 2011
    Favorit Lvů Špaček z Indie: Tentokrát už si pro Lva přijdu a budu oblečený

    Vypadalo to jako exodus českých tvůrců: favoriti na České lvy totiž na nominačním večeru v Praze chyběli. Robert Sedláček byl v Barceloně, Radim Špaček v indickém Kanyakumari. "Může to tak působit, ale rozhodně neutíkám před cenami," ujišťuje Špaček, jehož snímek Pouta v nominacích všechny převálcoval.

  8. Film o českém byznysu zavál Budaře až do Číny. A do limuzíny Toma Cruise
    Téma3. 2. 2011
    Film o českém byznysu zavál Budaře až do Číny. A do limuzíny Toma Cruise

    Získat víza na natáčení v Číně není jen tak. Původně to proto vypadalo, že se štáb nového snímku Tomáše Řehořka do Šanghaje vůbec nedostane a scény, které se tam mají odehrávat, vzniknou u nás v Česku. Nakonec však Czechmademan uspěl a teď už hotový míří do střižny.

  9. Poslední den s Lidicemi: zimní dotáčky rušila Loreta, novináři a vzrušený kůň
    Téma25. 1. 2011
    Poslední den s Lidicemi: zimní dotáčky rušila Loreta, novináři a vzrušený kůň

    Dotáčky jsou noční můrou snad každého filmaře. "Vracet se k už uzavřené látce není snadné," říká i režisér Petr Nikolaev, jenž momentálně dokončuje snímek Lidice. Ve střižně mu už pár týdnů leží téměř hotový tvar, přesto se musel vrátit na plac. "Počasí neporučíte," vysvětloval, proč je na Hradčanech.

  10. VIDEO: V první ukázce z Havlova Odcházení se sní i divoce tančí
    Téma23. 1. 2011
    VIDEO: V první ukázce z Havlova Odcházení se sní i divoce tančí

    Jedna z nejočekávanějších kulturních událostí, filmový debut Václava Havla Odcházení, získává konkrétnější obrysy. Producenti totiž konečně ukázali oficiální trailer. V něm se (nejen) divokým tancem představuje česká herecká elita – Josefem Abrhámem počínaje, Dagmar Havlovou konče. Portál iDNES.cz má jako jediné internetové médium ukázku k dispozici.

  11. Nejlepší herec podle kritiků - Ondřej Malý: Jsem rád, že si všimli prďoly
    Téma16. 1. 2011
    Nejlepší herec podle kritiků - Ondřej Malý: Jsem rád, že si všimli prďoly

    Dokud na něj neupozornili kritici, znali Ondřeje Malého jen Ostraváci, divadelníci a pamětníci generační story Mrtvej brouk. Teď je z něj hvězda. Za roli slizkého "estébáka" v thrilleru Pouta získal hned dvě Ceny české filmové kritiky najednou a v pětačtyřiceti je z něj Objev roku. "Lepší, že si mě všimli později než nikdy," glosuje to.

  12. „Pervitinový“ Řehořek udělal z Brožové tmavovlasou šéfku erotického klubu
    Téma14. 12. 2010
    „Pervitinový“ Řehořek udělal z Brožové tmavovlasou šéfku erotického klubu

    Po temném drogovém dramatu věnovaném "dějinám" pervitinu přešel režisér Tomáš Řehořek k odlehčenějšímu žánru černé komedie. A protože se z velké části odehrává v Číně, musel štáb alespoň pro začátek vytvořit iluzi Dálného východu v českých podmínkách. Czechmademan se tak natáčel i ve dvou pražských exotických restauracích. Zdroj: http://kultura.idnes.cz/pervitinovy-rehorek-udelal-z-brozove-tmavovlasou-sefku-erotickeho-klubu-15q-/filmvideo.asp?c=A101208_193214_filmvideo_tt

  13. Výlet do filmových devadesátek připomene i puberťačku Vilhelmovou
    Téma12. 11. 2010
    Výlet do filmových devadesátek připomene i puberťačku Vilhelmovou

    Jedna z nejvýznamnějších českých producentských společností oslaví patnácté výročí existence mimořádnou akcí. V rámci třídenního festivalu Negativ 15 promítne to nejlepší ze své produkce včetně filmových klenotů 90. let. Diváci si tak budou moci zopakovat například Zelenkův Rok Ďábla nebo Indiánské léto od Saši Gedeona.

  14. Čeští filmaři míří do Číny. S milionářem Budařem a „bordelmamá“ Brožovou
    Téma2. 11. 2010
    Čeští filmaři míří do Číny. S milionářem Budařem a „bordelmamá“ Brožovou

    Přesně za týden má premiéru jeho druhý ambiciózní snímek, drogové Piko, režisér Tomáš Řehořek už nicméně pilně pracuje na dalším filmu. Má se jmenovat Czechmademan a vychází z příběhu skutečného českého byznysmena. Serveru iDNES.cz to prozradila mluvčí snímku Dana Voláková.

  15. Mináč natočil třetí film o zachránci životů Wintonovi. A opět přináší nová fakta
    Téma29. 10. 2010
    Mináč natočil třetí film o zachránci životů Wintonovi. A opět přináší nová fakta

    Režisér Matej Mináč natočil nový celovečerní dokumentární film s hranými rekonstrukcemi Nickyho rodina. Film o Nicholasi Wintonovi, zachránci 669 lidských životů, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených "Wintonových dětí".