Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu

91%
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
Britský kriminální seriál Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu je volně inspirovaný skutečným příběhem zločineckého gangu, který ovládal město na konci 19. a začátku 20. století. Příběh začíná v roce 1919 v chudých čtvrtích poválečného Birminghamu, kde žádné zákony neplatí. Navrátilci z války, noví revolucionáři a zločinecké gangy tu bojují o přežití. Zbraně propašované ze zákopů se dostávají do ulic a kdo je má, nezdráhá se je použít. Postupně se na vrcholu této průmyslové džungle usazuje rozvětvená rodina Shelbyových, jejíž členové tvoří ten nejkrutější gang ze všech – Peaky Blinders. Svůj název si vysloužili zašíváním žiletek do kšiltů svých čepic. V jejich čele stojí Thomas Shelby, jehož ambice se začínají rozpínat i mimo ulice města...




Recenze: Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu

Kinobox.cz
80%

Celkově ale panuje velká spokojenost. Peaky Blinders patří mezi těch nemnoho výjimečných seriálů, jimž se podařilo na vrcholu nejen začít, ale i skončit. O velmi mírném propadu kvality by se dalo mluvit asi jen v případě třetí řady, jež nabídla nejméně nosnou hlavní zápletku i počet památných scén. Jinak se ale Knightův exkluzivní titul vždy dařilo udržet v nejvyšších patrech současné televizní seriálové tvorby.


Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Výborná show, u které je dobré vynechat druhou sérii a nic se nestane. Herecky je to naprosto fantastické, scenáristicky masterpiece, moc se mi líbí výprava a samozřejmě hudba v čele s mým oblíbencem Nickem Cavem. Pro mě velké překvapení a jedna z nejlepších show, co jsem viděl.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Tak jako expandoval Thomas Shelby v druhé řadě, tak druhou řadou expandoval i celý seriál. 20 léta minulého století sice moc nemusím, ale toto je uplně jiný level. Zpracování a herecké výkony jsou na perfektní úrovni. Cilliana Murphyo jsem si do této doby vybavoval jen matně z podřadných rolí, ale tady se jeho talent projevil. Tom Hardy v hodně vedlejší roli byl super, jak jinak. Půl hvězdičky přidávám za ten brutální anglickej přízvuk - FOCK OFF. 93%
Floridsky
4 376 bodů
10
Dlouho jsem to odkládal a nakonec jsem Peaky fuckin' Blinders zhlédl jednim dechem za víkend. Plejáda výborných britských herců, v čele s Cillianem Murphym, Samem Neillem nebo Tomem Hardym. Výborná režie, nápaditý scénář, úžasná kamera a to vše podtržené skvěle vybraným soundtrackem. V originále pěkná angličtina. Prostě BOŽÍ!


Dodatečné informace

Původní název:
Peaky Blinders (více)
  • Velká Británie Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
  • Velká Británie Peaky Blinders
  • Velká Británie Gangy z Birminghamu
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch