Stovky bobrů

81%
Stovky bobrů
Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holou zadnicí v divočině a musí se postupně nalevelovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Při tom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale také s roztodivnou zvířenou, v čele s titulními stovkami bobrů. Videoherně vyprávěný survival pro nové milénium oživuje žánr němých grotesek. V této mnohonásobně zábavnější i realizačně nápaditější parafrázi na REVENANT Zmrtvýchvstání místo DiCapria bojuje o přežití novodobý Buster Keaton a jeho zvířecí protivníky ztvárnili lidé v celotělových plyšových kostýmech ve stylu Studia Kamarád. (Aerofilms)



Recenze: Stovky bobrů

Kinobox.cz
85%

Z americké indie scény přichází nečekaný komediální hit, který je navzdory černobílé kameře jedním z nejbarevnějších, nejnápaditějších a nejkreativnějších počinů za hodně dlouhou dobu. Za zhruba 150 tisíc dolarů se podařilo stvořit budoucí kultovku, o čemž svědčí i mnohá ocenění z menších festivalů. Tomuhle gejzíru nespoutané kreativity navíc kino sluší nejen díky hlubšího ponoření do nádherně zasněženého Wisconsinu, ale i v zájmu skutečně smysluplně sdíleného zážitku.


VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 432 bodů
8
Bavil jsem se tak, že mě bránice od smíchu bolela ještě druhý den. A vše korunoval ten úžasný moment, kdy skončil film, rožla se světla v kinosále a zmatení diváci se dívali okolo sebe s nevěřícným či nechápajícím pohledem a "panebože, co jsem to zrovna viděl?" Jo, stálo to za to.
JaraSlama
JaraSlama
2 088 bodů
10
Stovky bobrů režiséra Mikea Cheslika jsou vzduchem osvěžujícím současný filmový svět. Spojují různé styly a nápady do unikátního příběhu, který nabízí nejen zábavu, ale i inspiraci. Film se odvážně vyrovnává s klasickými žánry a nabízí divákům širokou škálu emocí. Jeho vizuální stránka je působivá a připomíná díla velkých mistrů kinematografie. Stovky bobrů jsou oslavou tvůrčí svobody a důkazem toho, že dobrý film není pouze otázkou velkých rozpočtů. Jsou inspirací pro Hollywood, aby se otevřel novým myšlenkám a odvážněji experimentoval ve svých tvůrčích rozhodnutích.
RadimH
RadimH
1 034 bodů
8
No uff, jak tohle popsat slovy? Stovky bobrů jsou neskutečným gejzírem nápadů a nečekaných situací. Na konci už tvůrcům lehce docházel dech a nevadilo by mi to o 15 minut kratší ale i tak mě to hodně bavilo. Někdy si to musím pustit ještě jednou, nejde tam podchytit úplně všechno na jeden zátah. Film asi není pro každého, ale pokud budete mít po zhlédnutí traileru aspoň malou chuť tuhle ztřeštěnou komedii vidět, nebudete litovat.

Dodatečné informace

Původní název:
Hundreds of Beavers (více)
  • USA Stovky bobrů
  • USA Hundreds of Beavers
  • USA Centenas de Castores
  • USA Cientos de castores
  • USA Setki bobrów
Premiéra v ČR:
9. 5. 2024
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,15 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné