Dexter

88%
Dexter
Dexter je americký kriminální seriál s chytrým, přitažlivým a vtipným hrdinou. Jmenuje se Dexter Morgan a je nejoblíbenějším sériovým vrahem. Přes den pracuje jako forenzní technik vyšetřující zločiny a v noci je sám páchá. Žije podle striktních pravidel a celý život zápasí mezi touhou po šťastném životě a vražděním. Na světě asi neexistuje větší konflikt, než má Dexter uvnitř své hlavy.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Po dlouhé době opět seriál ze kterého číší originalita. Nápad,aby byl policajt sériovým vrahem je geniální a tvůrci z něj vytěžili maximum. S postupem času kvalita seriálu mírně opadla a finále nedosáhlo takových kvalit jakých bych si přál. Stále se však jedná o top seriál,který na televizních obrazovkách září jako slunce na nebi.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
10
Z šedivé přeslazenosti a uhlazenosti nudných a otravných seriálů jiho- a severoamerické provenience se výrazně vyčlenily dva: Six Feet Under (Odpočívej v pokoji) a Dexter. Vynikající nápad Jeffa Lindsaye (román Darkly Dreaming Dexter) najít patologickému násilníkovi a sociopatovi s touhou zabíjet (krásný eufemismus - Temný pasažér) ventilaci jeho psychózy v roli Mstitele-Čističe mnohonásobných vrahů , kteří se z různých důvodů vyhýbají spravedlnosti, navíc dokonale informovaného (pracuje jako forenzní specialista u policie, takže má všechno z první ruky), a podřídit ho vlastnímu Kodexu (= dopadnout nepotrestaného zabijáka s nespornými důkazy o jeho vině a sám se nenechat chytit při jeho likvidaci, nezabíjet nevinného) je zúročen spektrem dobře vymyšlených a propojených epizod. Jednotlivé řady seriálu tvoří celek rozvádějící a řešící určité téma (Dexterova rodinná predispozice v postavě bratra Briana=Ice Truck Killer, nevlastní sestra Debra, manželka Rita, masoví vrazi Stahovač a Trinity, Doomsday Killer).
  • autentický Michael C. Hall (v češtině Saša Rašilov - no, budiž)
  • velice dobrá Jennifer Carpenter (česky skvělá Tereza Bebarová)´
  • skvěle propracované postavy, které žijí a vyvíjejí se
xxmartinxx
xxmartinxx
22 298 bodů
8
Dexter opakuje nekonečně dokola jeden motiv a postupně měkne. Poslední (tuším pátou) řadu už jsem raději přestal sledovat, abych si na tento jinak skvělý seriál nezkazil názor. Opakovat se pořád dokola není nikdy k dobru věci.

Dodatečné informace

Původní název:
Dexter (více)
  • USA Dexter
Premiéra v ČR:
17. 5. 2023
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch