Ombak_Penari

Pavel Jelínek

Komentáře 451

Od nejnovějších
  1. Daleko od hlučícího davu
    Daleko od hlučícího davu (2015)
    4
    Tak neuvěřitelně nesympatickou, hloupou a arogantní hlavní hrdinku a aby jeden pohledal. To je asi základní problém celého filmu. Díky tomu mi bylo totálně šumák, co se jí stane a co se jí v životě děje a jen se pořád divím, co na ní ten Gabriel vlastně vidí, že se o ní pořád jako blbec stará. Jak já jsem si přál, aby na konci do té Ameriky opravdu zmizel a vykašlal se na ní konečně. No, kdo chce kam... Díky tomu mě děj dokonale nudil a pořád jsem jen čekal, jestli se stane něco nečekaného, co všechno zvrátí. Nestalo. Docela se mi líbila romanticky kýčovitá kamera a prostředí anglického venkova, ale to je tak asi všechno. A zajímalo by mě, jestli je hrdinka tak nesympatická i v knížce, v tom případě fakt nechápu vkus tehdejších mužů...
  2. Predátor
    Predátor (1987)
    8
    V dnešní době už to působí občas poněkud směšně, Arnoldovo dřevěné herectví a hrdinské pózy už dnes projdou maximálně v Expendables, ale stejně je to pořád pecka a jednoznačně legenda akční scifi. Film, na který se vždycky rád podívám, jednoznačně poklad světové kinematografie a to i přesto, že by to mnozí nazvali blbě zahranou hloupostí :)
  3. Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    7.5
    Paradoxně totální dřevák Arnold je ten nejdůležitější aspekt, který dnes tomuhle snímku podráží nohy. Sice jsme dnes také zmlsaní kdejakou velkolepou fantasy a strohé vyprahlé exteriéry už dnes v postlotrovské době nikoho neohromí, ale pořád je to jinak fajnová heroická fantasy, která výborně šlape a má řadu nezapomenutelných scén. Svalovec s velkým mečem, se kterým seká palice jak jarní louku, to se prostě neomrzí. Škoda, že Nispelův remake nedopadl podle představ...
  4. Komando
    Komando (1985)
    4.5
    Jak mám Arnoldovi ikonické role v oblibě, tak tohle mi absolutně nesedlo. Přišlo mi to hloupé a nebít závěrečné military akce, tak by mi to přišlo vyloženě mizerné. Dlouho jsem sledování odkládal a nakonec jsem byl celkem zklamán. Ostatní Arnoldovi slavné snímky se vyznačují i ozvláštněním o fantastický žánr, tohle je čistá akce a hned je to o několik stupňů dolů.
  5. Kobra
    Kobra (1986)
    7.5
    Viděl jsem to už dávno (dvacet let), ale musím říct, že ve mě zůstal pocit, že to byl fajnový akční výplach. Drsný Stallone, šeredný Brian Thompson, spousta střílení a mrtvol a jedno fajnové černé auto, co vypadá ještě lépe s vymlácenými světly.Možná to nebylo tak dobré jak si pamatuju, přeci jen, bylo mi asi deset a čuměl jsem na to jak péro z gauče, ale nemám z toho o nic horší pocit než třeba z tolik protěžovaného Cliffhangeru.
  6. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9.5
    Pro mě možná nejlepší marvelovka. Je to s Avengers o prsa korejské ženy. Výborná a nápaditá akce, která je dílem zcela vážná a jindy naopak plná vtipných momentů. Do toho sympatičtí všichni hrdinové, kteří dostávají svůj prostor tak akorát, aby nebyli přehlédnutelní a současně nebyl děj přelidněný. Představovačka nováčků na jedničku. Trochu se mi nelíbil Spidey, respektive Tom Holland, jsem už zřejmě jediný člověk na světě, pro kterého byl jednoznačně nejlepší xicht pro tuhle postavu Andrew Garfield. Nemám moc to vytknout, neumím si představit, co bych na filmu změnil.
  7. Kancelář Blaník
    Kancelář Blaník (2014)
    10
    Nejlepší satira a politický humor od dob České sody. Čtvrtníček má velmi důstojné nástupce. Nejhorší na tom je, když si člověk uvědomí, že takhle podobně to fakt asi funguje. Marel Daniel je naprosto dokonale nesympatický lobbista, který nádherně baví, ale znát někoho takového ve skutečnosti by snad nikdo nechtěl.
  8. Ztracený prapor
    Ztracený prapor (2001)
    7.5
    Vcelku dobrý film, což se pozná i podle toho, že k němu verbal napsal debilní komentář. První světová válka není tak filmově profláknutá jako ta druhá a tak podobný snímek potěší. Tempo celkem slušné, hrdinové sice dost bezejmenní, ale ono to celkem ničemu nevadí, děj se jimi moc nezabývá a jde poměrně přímočaře po zobrazování bojových výjevů a vyhýbá se tím aspoň trochu typickým vatovým dialogům o životních problémech kdejakého zelenáče. Akce je celkem slušná až na otravně epileptickou kameru v některých místech. Jestli to mělo být něco hlubokého o statečnosti amerických hrdinů a hrát na city, tak to se nepovedlo, ale jako válečný výjev to slušně šlape.
  9. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    7
    A vlastně mě to nakonec bavilo, rozhodně mnohem víc než jsem čekal, nicméně dobré to nebylo. Celé budování nenávisti mezi ústředním duem bylo značně nevěrohodné, první hodinu se nedělo vlastně vůbec nic zajímavého a tak jsem se na to radši vyfláknul a jednoduše si užíval vizuální stránku, která byla pro mě zcela uspokojivá. Ze všeho nejlepší byly pro mě bezva hororové a postapokalyptické snové sekvence, ve kterých mě dokonce konečně bavil i nečekaně ponurý Superman. Batman byl obecně super a až překvapivě příjemně drsný, ostatní ale absolutně o ničem. Wonder Woman nebavila (až na její mini), Lex Luthor ze začátku zajímal, ale čím déle tam byl, tím víc jeho přehrávaná ujetost začala vadit, jakkoliv Eisenberga můžu. Ostatní moc nestálo za řeč. Ve všech scénách je spousta super nápadů (třeba úvodní titulky s výjevy úmrtí rodičů Batmana jsou hodně fajn), ale celek nefunguje tak jak by mohl, aby to byla velká filmová událost. Mám z toho přibližně takové pocity jako z Avengers 2. Zajímají mě ale zvěsti o hodně prodloužené erkové verzi, která by mohla leccos zachránit. 70%.
  10. Trabantem do posledního dechu
    Trabantem do posledního dechu (2016)
    7
    Přeci jen bych řekl, že tohle je trochu slabší kousek proti předchozí Jižní Americe a především Africe. Tahle cesta musela být fakt extra náročná a podle toho šla také sranda trochu stranou. Navíc film působí poněkud zkratkovitě, třeba úvod byl odbytý velmi rychle a celkově se moc nedozvíme ani o účastnících výpravy a zůstanou pro diváka poněkud plochými postavami. Je to dáno jistě množstvím materiálu a opravdu hodně se těším na seriál, kde bude na vše dost prostoru. Stejně tomu bylo i u Jižní Ameriky, tam byl také seriál lepší než film. Ale i tak musím říct, že mě to nezaujalo tolik jako krásně provedená Afrika, která žádný seriál neměla a přesto to bylo napínavé od začátku až do konce.
  11. Tatínek
    Tatínek (2004)
    8
    Krásný, příjemný a laskavý snímek a zároveň velmi zajímavý pohled do neobyčejně obyčejného života jednoho z našich předních scénáristů, herců a divadelníků a do tvůrčího tandemu otec a syn Svěrákové. Pro mě i velmi zajímavé poznatky na okraj svěrákovských a cimrmanovských filmů, především Obecné školy a Na samotě u lesa. Lidský pohled mi dal mnohem víc než jakýkoliv podrobný dokument. Až budu mít jednou chvilku na něco milého a příjemného, rozhodně s radostí shlédnu znovu.
  12. Nenasytná Tiffany
    Nenasytná Tiffany (2015)
    6.5
    Tak nakonec jsem od toho čekal asi víc, než mi mohl snímek nabídnout, ale v zásadě je to sympatický počin s nevtíravým humorem a neotřelým prostředím lidí na okraji společnosti, který má dokonce i celkem silný metaforický přesah. Za ty prachy to snad ani nemohlo dopadnout lépe, ačkoliv trochu pochmurnější a hororovější atmosféra by tomu slušela, ta jediná noční scéna byla super. Není to kdoví co a jednou asi stačilo, ale jinak je to docela fajn blbinka, který za to shlédnutí rozhodně stojí. A Leoš Noha je somrák k pohledání a naprosto geniální hlavní hrdina :D
  13. Český lev 2015
    Český lev 2015 (2016)
    4
    Český lev, tak jak je udělaný, přestane brzo kohokoliv zajímat. Nemá to absolutně žádný náboj, celý večer je divácky totálně sterilní a těch umělců, pro které je ocenění opravdu poctou a dají to při přebírání ceny najevo, je už opravdu málo (viz. evidentně otrávený a přinasraný Zelenka). Jiný moderátor, který z toho dokáže udělat show, by určitě pomohl, ale bylo by nefér to házet na Lucii Výbornou, chce to změnit celý koncept. Byl jsem se podívat u Rudolfina před samotným večerem na tu velkou show příjezdu českých celebrit. Takové ty vřeštící davy, oslnivá záře stovek fotoaparátů a davy fanoušků, žadonící o podpis. Krásně to na tom bylo celé vidět - asi padesátka žbrblajících a postávajících lidí okolo schodů a pár fotografů. Jen ten červený koberec zůstal. Jak symbol toho, čím by galavečer vlastně měl být. Smutný pohled. Česká kinematografie možná neprožívá nejlepší léta, ale zájem lidí se dá vzbudit i tak a člověk by se u předávání nutně nemusel uzívat a mít tendence přepnout na cokoliv jiného.
  14. Grimsby
    Grimsby (2016)
    7
    Neuvěřitelný. Ne, že by mě filmy Barona Cohena nějak extrémně braly, ale faktem prostě je, že jeho vtipy jsou už tak strašně za hranou, že mi dokáže pokaždé znovu vyrazit dech a nechat mě umlátit smíchy. A vždycky dokáže přijít s něčím, co nečekám, co bych sám nevymyslel. Grimsby není žádná extraprda, ale prostě kdo neuvidí, neuvěří. Za to jedno shlédnutí to rozhodně stojí, podruhé už by to ale rozhodně nemělo ten efekt.
  15. Lesapán
    Lesapán (2015)
    8
    Tak už to vypadá, že mladí filmaři taky chtějí točit něco jiného než nekonečné příběhy o tom, jak se tady máme všichni blbě (škoda, že to nechtějí taky ti starší, co drží filmový průmysl v rukou). Což je nejlepší filmová zpráva za poslední roky. Lesapán na mě působí jako manifest. Že to totiž s žánrovými filmy u nás jde. A jde to velmi dobře. Taková osamocená vlaštovka, za kterou se člověk dívá a doufá, že už brzo přiletí celé hejno. Mě se to moc líbilo a budu doufat, že ta nominace na českého kocoura znamená aspoň tolik, že se o filmu bude mluvit a že se tím možná inspirují i další. Potlesk.
  16. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    7.5
    No vida, je z toho fajnové lehké fantasy pokoukání. Přesně jak jsem očekával, prostě takový přímočarý quest s fajn hrdiny, docela dobrými nápady a kupodivu i docela vtipnými scénami. Vizuální stránka zcela v pohodě, nadával by jen hnidopich. Takové lehké fantasy žrádlo bez vyšších ambicí, sympaticky si na nic nehrající, lepší Souboj titánů nebo Sedmý syn, nic míň nic víc. Prostě povedená oddychovka.
  17. Viktor Frankenstein
    Viktor Frankenstein (2015)
    7.5
    Opět jeden z těch filmů, na které se dívám celkem bez předsudků. Prostě čistokrevná zábava s hromadou efektů a příjemným viktoriánským či streampunkovým lookem. Je to vlastně docela blábol a finále mi teda gule neurvalo, ale celkově mě to docela bavilo. James McAvoy opravdu někdy až nesnesitelně démonizoval svou postavu, to je pravda. Já to vidím jako takového oddechového bratříčka Van Helsinga nebo Sherlocka Holmese a asi mi to ke štěstí stačí. Bavil jsem se a klidně se podívám znovu, příjemná blbinka. Od režiséra Sherlocka by se sice čekalo něco více sofistikovaného, ale co už, snad příště.
  18. Fotograf
    Fotograf (2015)
    6
    Film dostává nějakou dramatickou stránku teprve v závěru a tak je jeho délka nejsmrtelnějším problémem. Jinak samozřejmě nelze opomenout skvělého Karla Rodena i výbornou Marii Málkovou a fakt, že spousta scén je příjemně bizarních, vtipných či jen zajímavých a dost podrobně pitvají osobnost Jana Saudka (pokud se ovšem drží pravdy). Nicméně jako celek snímek naprosto nezvládá zaujmout a už po několika desítkách minut se objeví nutkání přepnout jinam, pokud člověk zrovna vládne televiznímu ovladači. Opravdu je to většinou jen sled scén, charakterizujících život JS, které nejsou ničím výrazně dramatickým propojené a vystříhat jich polovinu by filmu bohužel vůbec neublížilo, naopak. Mít snímek celou dobu takovou štávu jako posledních 20 minut, všechno by bylo v pořádku.
  19. Laputa
    Laputa (2015)
    6.5
    Co si z toho vlastně mám odnést? Všechno se to točilo v jednom baru a s partou normálně nenormálních lidí, takže to mělo jedinou naději a to nějak hlouběji zapůsobit. Přeci jen světlý závěr, kdy naprosto bezcílné životy všech zúčastněných nakonec nabraly směr a ačkoliv vlastně zůstaly stejné, všechno najednou začalo dávat nějaký smysl. To se mi vlastně na tom všem dost líbilo. Laputa, jako pajzl nejhorší kategorie, kam každý chodí s depresí a pro depresi, se nakonec ukáže jako místo naplnění ambicí všech zúčastněných a stánek pro ztracené umělce. Jen ten hořící absinth na stole tomu možná chyběl. Je zajímavé, že ačkoliv bych se bál film znovu sledovat, protože bych mohl padnout znovu do deprese, která většinu filmu provází, závěr, dávající určitou naději a východisko z nulového žití, mě vlastně docela pozitivně naladil. Bylo zajímavé vidět ten rozdíl, když jedna a ta samá věc má a nemá smysl. Voříšková krásná jako vždy a herecky také pěkné pokoukání, ale kolena se mi z toho nepodlomila. Češi umí točit akorát deprese, tak chvála bohu, že někdy to dokonce dopadne slušně a že si tu depku nemusím tentokrát nosit z kina domů.
  20. Gangster Ka
    Gangster Ka (2015)
    7
    Viděl jsem první polovinu a stačilo, gangsterky prostě nejsou pro mě v žádné podobě. Každopádně to je takové nic proti ničemu a dá se na to celkem v pohodě koukat. Robert de Niro a Martin Scorsese to sice nejsou, ale Predrag Bjelac s Hynkem Čermákem taky rozhodně nejsou k zahození a většinou to má i docela spád, takže kdo tomu hoví a nevadí mu dívat se na příběhy hnusné lidské spodiny, tak tady je docela slušný český zástupce.
  21. Domácí péče
    Domácí péče (2015)
    6
    Další česká depka do hlavy. Klasika, my prostě nemůžeme natáčet dobré filmy bez toho, aby to jednoho nutilo si u sledování prostřelit škebli. Když už humor, tak aspoň hořký nebo černý, nic jiného k pořádnému filmu nepatří. Přitom od Aleny Mihulové to byl výborný výkon stejně jako od Bolka Polívky a moc se mi líbilo i ozvláštnění téměř mysteriózními scénami. Jinak ale nevím, proč bych se na to měl znovu dívat. Po Kobrách a užovkách další nominace na lvy, jejíž sledování přivodí malomyslnost.
  22. Sázka na nejistotu
    Sázka na nejistotu (2015)
    8
    Až se na to podívám znova v klidu a třeba pochopím o čem to tam kurnik vlastně celou dobu tlachají, tak tomu třeba dám i víc. Takhle zatím ocením, že je to výborně zahrané (hlavně Christian Bale), má to chytrý scénář a proložené je to hromadou originálních nápadů (vysvětlující vložky s Margot Robbie či šéfkuchařem, smích na pozadí při dialogu v restauraci).
  23. Desperado
    Desperado (1995)
    8
    Tohle stejně byla pecka. Nedávalo to sice valně smysl, no vlastně to bylo docela pitomé, ale naprosté vizuální a akční žrádlo, které se jen tak nevidí. Banderas rulez. Přesně to, co bych si představoval pod pojmem "hustej film". Jo a taky jsem byl hlavně v tom správném věku, když to byla novinka :)
  24. Rapa Nui - střed světa
    Rapa Nui - střed světa (1994)
    8.5
    Jedna z mých srdcovek z dětství. Fajnový dobrodružný příběh z minulosti tajemného Velikonočního ostrova, to bylo něco pro mě. Nedávno jsem znovu viděl a znovu jsem byl spokojený, opravdu dobře udělané žůžo dobrodrůžo, řekl bych rozhodně lepší než mladší Apocalypto Mela Gibsona.
  25. Vodní svět
    Vodní svět (1995)
    10
    Jako malý jsem na tom byl v kině několikrát a byl jsem nadšený. Vůbec by mě nenapadlo, že se jedná o nepovedený propadák. A dodnes to nemůžu pochopit, bylo to zábavné a relativně originální, prostě super zábavička s Costnerem v nejlepší formě.
  26. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    6.5
    Ať už jsou filmy se Supermanem jakékoliv a točí je kdokoliv a kdykoliv, tak si nemůžu pomoct, ale ten týpek mi přijde prostě uhozený. Tenhle létající nagelovaný homosexuální Mirek Dušín se mi prostě protiví a vždycky bude. Nemohu být objektivní. A to jinak proti superhrdinům obecně nic moc nemám.
  27. Zánik samoty Berhof
    Zánik samoty Berhof (1983)
    9
    Nic naplat, tohle v našich končinách prostě funguje dobře. Jak se vypráví tragický příběh z válečných nebo poválečných let, tak to většinou dopadne skvěle. Na tragickej život my jsme prostě machři. Nejvíc jsem si užíval ohromě sugestivní atmosféru snímku, ta atmosféra opuštěné samoty uprostřed hor a hlubokých lesů je vysloveně svět sám pro sebe, totálně popírající existenci civilizace dole pod horami.
  28. Rozmarná léta českého filmu
    Rozmarná léta českého filmu (2011)
    9
    Jestli se fakt zajímáte o film a přistupujete k české porevoluční tvorbě se stejnou skepsí jako já, tak tento seriál je jedinečná příležitost jak snadno dohnat všeobecný přehled. Rok po roce podrobně provede tím podstatnějším, co se v oblasti filmu událo - nové filmy, debuty nových tvůrců, události kolem televizí a Barrandova, filmové festivaly, zahraniční produkce u nás... Pustit si to dvakrát dokola a základní přehled máte v hlavě. Pak už si jen vybrat, co zaujalo. Podle mě to nemohlo dopadnout o moc lépe, velmi přínosná záležitost.
  29. Stíny horkého léta
    Stíny horkého léta (1978)
    6
    I přes psychologickou stránku přeci jen poněkud zdlouhavé na to, jak málo se toho ve filmu vlastně stane. Jinak velmi atmosferické dílo se skvělým Kukurou a árijským Bartoškou.
  30. Toy Story 3: Příběh hraček
    Toy Story 3: Příběh hraček (2010)
    8.5
    Až mě překvapuje, jak je tahle série s každým dílem lepší a lepší, to není zrovna obvyklý vývoj. Recyklace a nabalování namísto originality sice není pro Pixar nejlepší vizitka, ale pravdou je, že to často dělají dobře. Co by za to jiné série daly...
  31. Šéf
    Šéf (2014)
    8
    Zatím nejlepší kuchařský film, jaký jsem viděl. Možná bych jen částečně zaměnil úvodní kuchyňskou část filmu za víc prostoru pro kuchařské road movie, což byla asi nejzábavnější část a tak trochu na to člověk celý film čeká. Ale je to spíše detail a možná dokonce i kravina, film totiž funguje krásně jako celek a ačkoliv Jon Favreau není mým oblíbencem, tak jako šefkuchař, co pověsí nevděčnou práci na chvíli na hřebík a vrhne se do cestování s pojízdným občerstvením a přitom si uvědomí, co všechno dělal blbě nebo zbytečně, je dokonale zajímavý a uvěřitelný. A hlavně! Ze všech jídel, která tam vařil, jsem i přes obrazovku slintal a měl neodolatelnou potřebu všechno kolem sebe sežrat, což je u mě alfa a omega zážitku z kuchařského filmu a takový Dokonalý šéf nebo Láska na kari na tohle u mě dojeli.
  32. Zločin v Polné
    Zločin v Polné (2016)
    7.5
    Po prvním díle nadprůměrně zpracované televizní drama, na kterém není nic co by mě jakkoliv vytáčelo. Uvidíme dnes po druhém díle. Zatím mě to na dnešní pokračování velmi silně navnadilo. Po druhém díle: nadšení přetrvalo, je to prostě výborně zpracované a zahrané od začátku až do konce, nemám co zásadního tomu vyčítat, takže nemám potřebu se pouštět do žádného hnidopišení. Vyzdvihl bych sympatický výkon Jaroslava Plesla a velmi věrně ztvárněného Masaryka Karlem Rodenem. A že je to takové hezky klasické a evropské a není to žádné Pár správných chlapů a podobně mě absolutně nevadí.
  33. Fighter
    Fighter (2010)
    7.5
    Mě všechny ty boxerské filmy splývají, už od Rockyho mi to přijde na jedno brdo. Ale i tak mě nakonec Fighter dokázal upoutat a byl jsem hodně zvědavý na finále. Christian Bale je asi nafukovací a vyfukovací, to snad ani jinak není možné a budiž až do smrti dáván za příklad všem dietářům. Jeho rychlé proměny jsou stejně fascinující jako u Jakea Gyllenhalla. Krom toho je i skvělý herec. Ale dívat se na Fightera už rozhodně znovu nepotřebuji.
  34. Macbeth
    Macbeth (2015)
    7.5
    Hodnotit jakéhokoliv Shakespeara na obrazovce je pro mě vždycky složité, protože je to vždycky těžko stravitelný film a nejde si ho pustit jen tak někdy večer. Každopádně až budu mít zase někdy chuť na Shakespeara, tak rozhodně zvolím Macbetha, protože je to prostě perfektně udělané se skvělou atmosférou, kamerou a skvělými herci v hlavních rolích. Fassbender je dokonalý Macbeth a je radost na něj pohledět.
  35. V srdci moře
    V srdci moře (2015)
    8.5
    Takže, jak už jsem slyšel dopředu a potvrdilo se mi to, tak film má někde vysloveně odfláknuté triky, zejména pokud jde o pozadí a greenscreen z toho fakt někdy smrdí už z dálky a zbytečně nevyužitý je Cillian Murphy a je to celé takové předvídatelné a jsme svědky klasických konfliktů na palubě lodi tolikrát již viděných ve filmech jako........ a víte co, mě je to úplně u prdele, protože se mi to líbilo a fakt hodně mě to bavilo. Ron Howard natočil plnokrevné námořní dobrodružství, kterých se moc nevidí ani dřív ani dnes a z dějin tohoto žánru si moc nevybavuju, kdy to dopadlo nějak diametrálně lépe, abych tady nad tímhle kafral. Jestli jste ze stejného těsta jako já, máte v sobě stále ty klukovské sny o dobrodružství v modrých dálavách a těšíte se na škuner, houpající se na vlnách, upocené námořníky a charismatické velitele jako hlavní postavy příběhu, tak je naprosto putna, jestli tam někde zasmrdí nějaký podělaný greenscreen nebo jestli film nepřišel s kdoví jakou originalitou či co. Na pět hvězd nejdu jen proto, abych objektivně uznal, že to nějaké mouchy má a není to revoluce k kinematografii, ale v zásadě jako by tam ta plná palba byla.
  36. Minority Report
    Minority Report (2002)
    8.5
    Cruise a scifi, Spielberg a scifi. To prostě patří k sobě a náramně to funguje. A když se ještě přihodí Philip K. Dick, tak je už tuplem vymalováno...
  37. Šmejdi
    Šmejdi (2013)
    9
    Tohle by měl každopádně vidět úplně každý, kdo má v rodině nějakého seniora nebo se mu ve schránce tlačí podobné barevné letáky. Krásně zpracované a skvěle podchycené důležité téma.