Profilový obrázek

lzap

Komentáře 14

Od nejnovějších
  1. NANA
    NANA (2006)
    8
    Ne nadarmo je to jeden z nejlépe hodnocených shoujo animáků, navíc hudební tematika je bonus. Velmi specifický styl kresby, dobrá hudba i když Bocchi the Rock má hudbu o dost lepší. Trošku se to táhne a v druhé půli postavy ztrácí dech. Ale je to dílo tak specifické, že stojí za to ho vidět.

    Dnes by to asi neprošlo, ale cigaretu si tam zapálí cca jednu za každé 2 minuty. Tak jsou to rockeři, že ano. Bohužel na Crunchyroll není v ČR k dispozici. Zatracený licence, ale nic s čím by si neporadila VPN služba :-)
  2. Šťastně vdaná
    Šťastně vdaná (2023)
    9
    Absolutní pecka, pustil jsem si to u práce a večer jsem to musel skouknout pořádně. Hudbu napsal americký skladatel žijící v Japonsku, který se specializuje na tento žánr epických dramat: Violet Evergarden nebo momentálně nejlépe hodnocené anime na animelistu: Frieren.
  3. Toradora!
    Toradora! (2008)
    8
    Toradora je klasika, méně rom více com. Ale definitivně jeden ze slice-of-life romcomů, které musíte vidět, pokud máte rádi tento žánr.

    Tipy na podobné (hot-headed female MC) anime: Horimyia, Kaichou wa Maid-sama, Kaguya-sama: Love is War a možná snad i Tonikawa: Over the Moon.
  4. Komi-san wa, Komyushou Desu.
    Komi-san wa, Komyushou Desu. (2021)
    9
    Průměrná, moderní animace s prvky 3D pozadí natočená pro Netflix, příběh se táhne jak sopel a je to prostě asi jeden seriál z mnoha. Ale manga (kterou jsem musel taky přečíst) jede jak bullet train a je stále populární (momentálně 34 svazek, rok 2024), nějak jsem si zalíbil ty charaktery, animaci i hudbu.

    Podobné seriály: Kimi ni Todoke, Horimyia, Toradora a možná snad i naprosto boží Bocchi the Rock což není školní romcom, ale muzikální slice-of-life. Komi je oproti Bocchi vlastně docela komunikativní :-)
  5. Sósó no Frieren
    Sósó no Frieren (2023)
    10
    Desítky často nedávám, tahle emocionální ždímačka je ale dokonalá. Nápad, animace, hudba, voice over (koukal jsem na anglický dub) a hlavně závěrečná píseň od japonské popové zpěvačky Milet (pouze první serie).
  6. Cesta do fantazie
    Cesta do fantazie (2001)
    9
    Absolutní masterpiece studia Ghibli, zásadní film který můžete milovat, nebo nenávidět. Ale vidět ho musíte, pokud jste fanoušky animáků.
  7. Koe no katači
    Koe no katači (2016)
    10
    Absolutní klasika, tohle téma Japonci umí. Doporučuji nejdřív sedmidílnou mangu, která už je dokončená a vyšla i v češtině (CREW)
  8. Kimi no na wa.
    Kimi no na wa. (2016)
    9
    Překvapilo mě, jak vysoké hodnocení tato příjemná romantika má. Někteří sáhli až po ultimátním hodnocení 10/10, ale tak proč ne ale co bych pak dal Koe no Katači, že ano. Pěkný film. Třídílná manga vyšla dokonce v češtině.