Profilový obrázek

Cowboy Tristan

290

Filmovej šprt, furt to šrotim

Praha, Česká republika



    Bastard
    Bastard (2023)
    8
    Film - hořký, Mads - vynikající, Dánsko - impozantní, severský western? - hodně povedený. Bramborová kolonizace dánského vřesoviště, kde horko těžko vyroste něco k jídlu, v hlavní roli s vysloužilým kapitánem (a zásilkou brambor z Německa) stojícím proti zlovůli lokálního barona. Moc fajný film na zimní období a ještě víc v porovnání s tuzemskou produkcí. Časem možná za 9
    8. míle
    8. míle (2002)
    7
    Detroit, rap, bydlíky, fabrika a kámoši. To tvoří obsah 8. míle a chvílemi to funguje dost dobře a chvílemi zase ne. Co stojí za zhlédnutí je finále filmu, které vynahrazuje méně zábavné části a funguje výsostně dobře.
    Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    9
    Stále vynikající Tarantino doručil svůj 8. snímek, tentonkrát opět ve formě westernu a stylem kdo za to může. Vlastně jsou to Reservoir Dogs ale v 19. století kdesi ve wyomingských horách, uprostřed ničeho. A že je to sakra dobrý. Lepší než to kafe.
    Bratrstvo neohrožených
    Bratrstvo neohrožených (2001)
    10
    Těžko se hledá něco tak emotivního a realistického zároveň. V dnešní době obzvlášť. Chvílemi je děj "hezký" a příjemný, aby se rázem stal zdrcujícím a silně tížícím jak pro postavy, tak pro diváka. Samotné postavy se nikdy nestaví do role hrdinů, jsou to obyčejní kluci mezi neobyčejnými hrdiny. "Were you a hero in the war? No, but I served in a company of heroes."
    Greyhound: Bitva o Atlantik
    Greyhound: Bitva o Atlantik (2020)
    8
    Další válečné drama, akorát na lodi, a takových tolik není. Námořní tematika je (alespoň za mě) vynikající volba spolu s, výborně fungující, 91 minutovou stopáží. Stane se to co se má stát a není to zbytečně natahované na na dvě hodiny. Z nabídky produkce Apple TV to rozhodně stojí za shlédnutí. Myslím si, že nebudete litovat.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2