Profilový obrázek

chilli.off

401

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    La La Land
    La La Land (2016)
    10
    už delší dobu jsem se na tento film chystal podívat, a to i přes to, že já zrovna úplně muzikály nemusím.
    nakonec mě to ale hrozně překvapilo. vizuál tu je přenádherný, a hezčí už je tu už jen asi samotný vztah mezi Miou a Sebastianem. poslední dobou jsem si Jazz díky filmům zamiloval, takže se mi tady ta úžasná hudba líbila (ještě aby ne)
    většinu Jazzových písniček zde složil skladatel který složil i písně k filmu Whiplash, což jde poznat, ale jeho styl se hodí i do tohoto filmu, který je, uznejme sami, trochu z jiného soudku.
    musím hlavně vyzdvihnout hlavní hudbu filmu: Mia a Sebastian theme. geniální, hrozně na film a na vztah Mii a Seba dost sedí
    když zpívá i víc lidí, jsou tu krásné tance, které na ten vizuál prostě seděly, a prostě... nádhera.
    a to ani nemluvím ho práci s kamerou. některé záběry u kterých by stačil pouhý střih, byly natočené na záběr jeden, a to strašně fungovalo. nebo- postava znejistěla nebo se jí něco nepovedlo? znejistěte i kameru. a jak to udělat? no prostě sundejte kameru ze stativu, a dejte ji člověku kterému se trochu hýbají ruce, a nedokáže nic udržet v klidu. (v uvozovkách samozřejmě) jasně, toto není film který takto shake záběry použil, takže to není nic moc světobornýho. mě se to ale hrozně líbilo, a hrozně to oceňuju.
    musím tu ještě hodně ocenit kostýmy a barvy. záleží jak moc se na film soustředíte, ale podle barev kteří mají herci na sobě vás tak nějak více vtahují do příběhu, a i těmi barvami vyzařují jejich emoce.
    ještě abych se vrátil k samotnému color gradingu celého filmu: Geniální.
    barvy se tu mění na základě posouvání příběhu, a posouvání se dál ve vztahu hlavních postav.
    dál jsem tu miloval kulisy které šli vidět že to jsou kulisy, ale to je dělalo ještě hezčími, protože do filmu to prostě sedělo.
    Ryan Gosling a Emma Stone svoje role zahráli bravurně.
    navíc nevím proč, mi prostě člověk co miluje filmy a člověk co miluje hudbu k sobě mega hodí. nejsem si jistej jestli to není jen díky tomu filmu, ale hrozně mi to sedí.
    možná to až moc hajpím, samozřejmě každému to muže sednout jinak.
    možná na film ještě změním názor jestli ho uvidím po druhé, ale teď bych tomu dal 9,5-10/10.
    La La Land si Oscara odnesl opravdu zaslouženě.
    přenádherný film. miluju to.
    Velryba
    Velryba (2022)
    8
    místy možná trochu nudnější, opravdu ale jen někdy.
    miluju to, že se celý příběh odehrává v jednom pokoji, a herců je tu opravdu málo.
    celý film se buduje atmosféra a city, až to nakonec graduje v úžasné finále, u kterého jsem brečel více než u jakéhokoli filmu.
    Stovky bobrů
    Stovky bobrů (2024)
    10
    vynikající zábavný film, který má v sobě fakt velkou, ale OPRAVDU velkou spoustu nápadů. takhle kreativní film jsem ještě asi nikdy neviděl, a strašně mě to bavilo.
    dost jsem se nasmál, příběh mě neskutečně bavil, překvapilo mě tu i celkem dost akce, a náhodou i trocha "brutality" kterou bych v tomto filmu opravdu nečekal.
    to že je celý film černobílý dodává strašně velkou atmosféru, plus je v celém filmu tak max 20 slov, což se do tohoto filmu prostě strašně hodilo. možná bych tam slova nedával vůbec, ale to je jen taková maličkost, a zároveň to má taky něco do sebe.
    jsem hrozně rád že jsem tento film viděl, a věřím že na druhé zkouknutí bude ještě lepší!
    Johnny English se vrací
    Johnny English se vrací (2011)
    7
    Johnny english 2 už bohužel není tak vtipný jako 1 ale na druhou stranu je tady celý film takový akčnější, a má to prostě víc styl toho tajného agenta. řekl bych že o trochu lepší než 1 díl 7,5/10

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+5