Jerskin Fendrix

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 2

Režisér oceňovaných Chudáčků představuje nový film plný hvězd. Záhadný projekt budí zvědavost
Filmy28. 3. 2024
Režisér oceňovaných Chudáčků představuje nový film plný hvězd. Záhadný projekt budí zvědavost

Jestli po světě chodí osobitější režisér než řecký strůjce univerzálně obdivovaného bizáru Yorgos Lanthimos, tak asi ještě nestihl natočit svůj debutový film. Pár týdnů po oscarovém úspěchu Chudáčků (Poor Things), jejichž čtyři zlaté sošky nejvíc zatopily jinak bezkonkurenční sedmioscarové jízdě Oppenheimera, Lanthimos představuje tajuplné povídkové dílo Kinds of Kindness. Režisérovu čtvrtou spolupráci s Emmou Stone doplňují další herecká esa Willem Dafoe, Jesse Plemons či Margaret Qualley a první krátká upoutávka oslní energickým mixem žánrů a nálad v rytmu legendární synthpopové skladby.

Hollywood po roce rozdával Oscary. S nečekaným vtipem, uctivě a hlavně Oppenheimerovi
Festivaly a ceny11. 3. 2024
Hollywood po roce rozdával Oscary. S nečekaným vtipem, uctivě a hlavně Oppenheimerovi

Nejprestižnější oslava filmového umění v noci z neděle na pondělí zodpověděla otázku, která se objevovala ve většině odborných i laických úvah – kolik Oscarů si na 96. ceremoniálu uzme Oppenheimer? Životopisný portrét komplikovaného konstruktéra první jaderné zbraně si jich před zraky hollywoodské smetánky nakonec vysloužil sedm, přičemž se čtyřmi soškami mu nejtěsněji konkurovala osobitá satirická komedie Chudáčci (Poor Things). Moderátor Jimmy Kimmel sice stačil zesměšnit Donalda Trumpa a prostor dostal i citát ruského opozičního politika Alexeje Navalného, ale jinak se večer nesl v uctivém, místy překvapivě rozverném a ryze filmovém duchu.