Grande java, La

52%
Grande java, La
Grande java, La
Pět hráčů ragby (v podání kapely Les Charlots) se vydávají do malého městečka najít svého trenéra, který jim dluží gáži. Brzy zjišťují, že ten ve městě hodlá vyhrát pod jiným jménem místní volby. Odmítne jim však zaplatit a tak se všech pět hráčů spojí s jeho protikandidátem, jemuž pak pomáhají. A to je teprve začátek neuvěřitelně šílené francouzské komedie, která jako první představila hudební skupinu Les Charlots, která ve své filmové kariéře později zažívala velké úspěchy.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
6
První společný komediální film francouzské kapely Les Charlots, ve kterém ukázali v čem tkví jejich síla. Snímek je směskou situačního humoru a grotesky, takže nejen že tu není o různé skopičiny nouze, ale po dialogové stránce je to i značně užvaněné. Pouze jeden nich už měl jednu filmovou zkušenost a tím je Luis Rego, který se ve stejném roce ukázal už ve snímku s Pierrem Richardem 'Roztržitý' (1970). Na dnešní dobu je filmová prvotina Les Charlots až moc rychlá a značně v oněch skopičinách přepálená. I když záleží jak kdo z diváků přistupuje ke groteskám, neboť svým způsobem o nic jiného nejde. V kariéře Les Charlots to každopádně ukázalo nový tvůrčí směr, který z počátku byl skutečně úspěšný a i u nás populární. Škoda zubu času, který tento počin tak zákeřně hlodá a hlodá.
pitryx
pitryx
1 274 bodů
4
Některé střihy byly zbytečně dlouhé, některé dialogy také. Je to takový pomalejší rozjezd k dalším filmům, které už jsou gagy nabité. Tady jich taky několik je, ale málo. Ale legrace to je, i když asi ne na té nejvyšší úrovni. Ostatně, tady jde především o zábavu, tak co.

Dodatečné informace

Původní název:
5 matti in mezzo ai guai (více)
  • Francie Grande java, La
  • Francie 5 matti in mezzo ai guai
  • Francie Columbani, gib den Zaster her
  • Francie La Grande Java
  • Francie The Great Java
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Grande java, La