1670

72%
1670
1670 je polský satirický seriál. Šlechtic Jan sní o tom, že se stane velkou osobností polských dějin, ale v jeho snu mu dost brání povinnosti a starosti majitele půdy. Musí opět projednávat zvýšení daní, rolníci ztrácí chuť k práci, dcera se staví proti plánovému sňatku a lstivý soused se snaží navýšit svou úrodu... Ještě že je Jan tak pokrokovým mužem, kráčí správným směrem a je přesvědčen, že získá věčnou slávu!




Recenze: 1670

Kinobox.cz
70%

Když se o 1670 začneme bavit, je snadné skončit u připomínek jeho promyšlenějších a lepších vzorů, ale není třeba podcenit čtyři a půl hodiny povedené nenáročné zábavy rozsekané do osmi příjemných půlhodinových epizod. Ano, je škoda, že tvůrci nenabídli například propracovanější postavy. Stejně tak je zřejmé, že se jedná o vypočítavou sázku na jistotu. Nicméně ta sázka vyšla.


Evah
Evah
2 169 bodů
10
Naprosto úžasný seriál. Velmi jsme se nasmáli, humor trochu jako mix Monty Python Život Briana + Kancl, takže to co mám ráda zasazeno do historie Polska. Postavy jsem si zamilovala a každý díl zábavně originální. Těším se na další sérii.
naineko
naineko
1 549 bodů
7
Vtípky fajn. Nic hlubokého, ale jako filler ujde. Znalost polštiny a reálií (polštiny i Polska) spíš nutné pro plnější zážitek.
MCeky
MCeky
433 bodů
9
Poľský The office zo 17. storočia.
  • Originálne znenie
  • Żydzi

Dodatečné informace

Původní název:
1670 (více)
  • Polsko 1670
Premiéra v ČR:
13. 12. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch