PSH Nekonečný příběh

77%
PSH Nekonečný příběh

Trojportrét legendárních raperů Oriona, Vladimíra 518 a Mika Trafika, celá republika je ale zná jako Penery strýčka Homeboye. Vše začalo v 90. letech, když se tři kamarádi začali pokoušet o rap. Jejich snem bylo dostat se na výsluní, což se jim podařilo. Přišla sláva, mejdany, chlast a drogy. Přesto všechno se jim to podařilo ustát a jejich přátelství překonalo různé krize a problémy a dnes tito tři chlápci na prahu středního věku odpovídají na vše, co by vás mohlo zajímat. Nekonečný příběh je velmi osobním dokumentem se spoustou nepublikovaných záběrů a soukromých archivů, který se snaží být stejně upřímný jako hudba PSH.



Recenze: PSH Nekonečný příběh

Kinobox.cz
70%

Vzhledem k tématu nezbytný humor je přítomný i v sebereflexivitě aktérů, kteří ve všech propagačních materiálech k filmu tvrdí, že nechtěli natáčet obyčejný oslavný dokument, v němž by se nostalgicky ohlíželi za úspěšnou kariérou; ve zjevném souladu s rapovou ochotou překračovat hranice a posouvat se dál tak stvrzují svou mytologii prostřednictvím klackovité otevřenosti – vzpomínají na období plná alkoholových, drogových i sexuálních úletů a nakonec třeba i na workoholismus.


mojmir.sedlacek
6 062 bodů
8
Na snímku zaujme řada nápadů, které se snaží dílo oproti očekávatelné přehlídce mluvících hlav trochu ozvláštnit. Patří sem třeba rámování pomocí příběhu Vinnetoua a Old Shatterhanda a hledání paralel mezi těmito oblíbenými postavami a dlouholetým přátelstvím Oriona s Vladimirem 518. Karlovarské publikum rovněž značně ocenilo nesmlouvavou profesionalitu Saskie Burešové, jejíž archivní záběry dominují úvodní i závěrečné koláži. Tyto zcizovací vtípky někdy vytvářejí zajímavé paralely, jindy zase napomáhají rytmizaci zdlouhavějších pasáží.

Dodatečné informace

Původní název:
PSH Nekonečný příběh (více)
  • Česká republika PSH Nekonečný příběh
  • Česká republika PSH Neverending Story
Premiéra v ČR:
27. 10. 2022
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění