Dva nosáči a video

49%
Dva nosáči a video
Dva nosáči a video

Tommy (Thomas Gottschalk) a Mike (Mike Krüger) jsou nejlepší kamarádi. Tommy už léta píše svůj první román, a mezitím pracuje jako "holka pro všechno" u blízké benzinky a Mike posledních osm let strávil za rýsovacím prknem a u psacího stolu, kde vymýšlel svůj velký vynález. A světe div se, zatímco Tommy napsal sotva předmluvu, Mike vymyslel svůj přístroj, kterým se snadno může dostat do filmového světa, ale ne za kameru, nýbrž přímo před ni doprostředka příběhu. A dva nosáči tak zažívají dobrodružství, o jakých se jim nesnilo ani v dětství... (monolog)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 561 bodů
4
Přátelé Tommy a Mike počtvrté a naposledy. A není divu. To, co z počátku byla na svou dobu vcelku paráda, náhle jakoby veškeré legraci došel dech. Tvůrci tentokrát ve snaze o větší dobrodružství spíše narazili ponurost a naprostou nezábavnost. Námět však ale nebyl nijak špatný. Jak víme, rok po uvedení tohoto snímku tento nápad dokonce převzali i českoslovenští tvůrci do svého snímku z roku 1986 ´Velká filmová loupež´, kde pro změnu řádí duo Lábus & Kaiser. A o co vlastně jde? O převratný Mikův vynález. Jedná se o přístroj, za jehož pomoci se člověk může dostat do jakéhokoliv filmu a zažít neskutečná dobrodružství. Nutno uznat, kdo by si něco takového nevyzkoušel, že? Thomas Gottschalk to prý rád nazývá jako německou odpověď na kanadský filmový počin z roku 1983 ´Videodrom´. Snímek jako takový však až neuvěřitelně trpí. Těžko říci jak v polovině 80. let, ale dnes v jediné vteřině celkové stopáže není nic, co by stálo za sebemenší úsměv a dobrou náladu. Určité moralizování v příběhu sice patrné je, což nakonec potvrdí i závěr s projevem Mika o zničení vynálezu, ale kdo si toho přes tu až neuvěřitelnou nudnost všimne. A tak se stalo, že shlédnutí tohoto snímku je už je v zájmu nostalgických vzpomínek.
Fingon
16 886 bodů
4
Hm, takže western, Dobyvatelé ztracené archy, Ples upírů, Rocky, Humprey Bogart... Zajímavé, že Velká filmová loupež vznikla jen o rok později... BTW, ten úvod s gongem je taky parodie, chlapa s gongem můžete vidět např. na úvod Olivera Twista (od Leana) nebo v Tanci v srdci
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Toto patří mezi mé oblíbené komedie osmdesátých let. Hodně mě ty dva pobavily.

Dodatečné informace

Původní název:
Die Einsteiger (více)
  • Západní Německo Dva nosáči a video
  • Západní Německo Die Einsteiger
  • Západní Německo Die Supernasen steigen ein
  • Západní Německo Dvaja nosáni a video
  • Západní Německo Einsteiger, Die
  • Západní Německo The Beginner
Země původu:
Západní Německo
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dva nosáči a video


Podobné