Genndy Tartakovsky's Primal

86%
Genndy Tartakovsky's Primal
Genndy Tartakovsky's Primal
Tragédie donutí jeskynního člověka a dinosaura spoléhat jeden na druhého, aby přežili.



JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
9
První sezóna je spíš představovací antalogie s uzavřenými epizodkami, které dokážou být stejně tak vtipné, jako nepředstavitelně drsné, či přímo brutální. Postupné budování nepravděpodobného přátelství je ke konci čím dál silnější a finální cliffhanger sice naštve, ale zároveň vybudoval funkční zápletku následující série, která díky tomu dovede celý seriál nejen do uspokojivého konce, ale v každé epizodě předvádí něco, co téměř žádný seriál nezvládne po celou dobu své existence - být zábavný, zaháčkovat diváka a hlavně gradovat tak, aby i na konci (kde se trošičku zakopne v poslední epizodě) dokázal pochopit, kdy má skončit. Tartakovsky je borec a doufám že má dost rozumu, aby se nenechal zlákat k třetí sérii. Seriál a ani já ji nepotřebujeme, protože tahle tečka se bude těžko překonávat.
Jto_rating
Jto_rating
1 475 bodů
9
Originální adult, animovaný, brutální uzavřený seriál, odehrávající se v době dinosaurů později Železná, vikingů a egyptanu.Sledujeme jak pračlovek naváže vztah s praplazem a bojují proti různým nebezpečím (kulty, viry, vylepšení, otroctví a celkově strasti života). . První série spíše epizodcká a v druhý souvislý souvislejší příběh, setkání s vyspělejšími formami člověka. Nové prostředí a je zas co objevovat. Přestože je děj fantaskní až absurdní, jsou zde dobře napsané postavy a silné emoce. Navíc konec tomu dodává takovou třešničku a celý příběh by mohl být nějaký alternativní epos co by se vyprávěl z generace na generaci v předávných dobách . S1 - 8/10 S2 - 9/10 CELKOVĚ (LOGICKY) 8,5/10 . 🦖🦖🦖🦖🦖
  • realismus života (zranění, nemoce, smrt, stáří, víra v posmrtný život, ...)
  • originální nápady
  • krátká metráž
  • emoce
  • ok minimalistická animace
  • pomalejší tempo
  • subjektivně někomu může vadit že to je němé (respektive mluva)
  • V první sérii nějaký slabší momenty
ERRATICWEEDLUCK
62 bodů
10
Tady není snad co vytknout. Animace? Komiksově laděná, místy neuvěřitelně kreativní a krásná. Soundtrack? Když vás do děje neponořují zvuky přírody, hučení, vrčení, řvaní a později dokonce překvapivě ( překvapivě, neboť si už člověk říkal, že snad není ani potřeba) mluvené slovo, tak přichází na scénu Soundtrack který vám předá všechny ty emoce co je potřeba. A co samotný děj ? O čem to je ? Hlavně o jednom silném poutu mezi neandrtalcem ( Spearem) a dinosauří slečnou/paní ( Fang ). Oba v sobě mají bolest. Oba v sobě mají sílu a vztek které je dokáže držet na nohou, tam kde by jiní padli. A když už jeden nemůže je tu ten druhý. Nakonec nám tu vzniká neodlučitelná dvojice. A pozor to vše ve světě a době kdy nikdo nemluví. Opravdu za celou tu první řadu není potřeba slov jen zvuků a obrazů. Až na konec první řady. Tady nechci spoilerovat, ale právě koncem první řady se svět náhle z té vší divočiny strašně rozroste a tam venku je celý svět divoký zase jiným způsobem. To jak ho naše hlavní dvojice začne objevovat a proč je jen posunutí na další nečekaný a o to skvelejší level. A do jakého postavení jsou v jistém bodě posunuty hlavní postavy dává člověku pocit, že se role začínají místy otáčet ale každý má ty své chyby a motivace. Já jsem z toho upřímně úplně nadšený. Hltal jsem každý díl a u tří dílné zaležitosti v druhé řadě jsem byl snad za celou sérii nejvíc vytočený na absolutně svinskou záporačku. Protože ať se tam děje cokoli a ať je to chyba kohokoli hlavním hrdinům nelze nefandit. Nasilí zde rozpumpuje srdce, ale nakonec to není vůbec to hlavní ač bez toho by to nebylo ono. Zatím jsou venku dvě řady, prý vznikne i třetí. Ovšem konec druhé byl poněkud uspěchaný a lehcepodivný, pocitově odbytý. Doufám, že třetí řada nějak obohatí to co bylo doposud k vidění. A snad třeba není vše jak se zdá či není vše definitivní.
  • Můj názor mluví za vše

Dodatečné informace

Původní název:
Genndy Tartakovsky's Primal (více)
  • USA Genndy Tartakovsky's Primal
  • USA Primal
Premiéra v ČR:
15. 4. 2020
Země původu:
USA
Čeština:
Genndy Tartakovsky's Primal je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch