Malé ženy

76%
Malé ženy
Malé ženy (Little Woman) je americký film na motivy stejnojmenného klasického díla Louisy May Alcottové. Sestry Marchovy zůstaly samy s matkou, neboť otec slouží v občanské válce. Meg, Jo, Beth a Amy sní o tom, že jednoho dne budou žít své životy podle vlastních představ a snaží se v těžké době postarat samy o sebe. Jo se touží prosadit jako autorka, Meg se právě vdala a umělecky založená Amy je s tetou v Paříži. Nečekaná zpráva o Bethině nemoci ale všechny dívky opět svede pod jednu střechu...



Recenze: Malé ženy

Kinobox.cz
80%

Po pár desítkách minut to do sebe všechno zapadalo lépe a lépe a já byl z filmu nadšenější a nadšenější. Ovšem to nic nezmění na tom, že první čtvrtina až třetina (film má 135 minut) pro mě zůstala zahalena tajemným oparem a nejsem si úplně jistý, jestli chci film vidět znovu kvůli tomu, aby mi to do sebe lépe zapadalo od začátku.


Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Svěží a zábavná verze klasické knihy a oblíbeného filmu, která si jde svou vlastní cestou a dokáže zabavit zpracováním dávného tématu do nové podoby. Průměrné hodnocení je pouze z toho důvodu, že tyhle filmy moc nemusím a více mě bavila verze z 90 let.
Pete69
Pete69
31 824 bodů
7
Pěkná dobová atmosféra, zajímavý příběh pokrokových a ambiciózních sester a celé jejich rodiny. Romantická a zároveň lehce feministická linka se táhne celým filmem, až se mi zdálo, že je to mírně monotónní. Detail na každou z postav, děj má hlavu i patu a nepůsobí vyumělkovaně. Hezký film.
lamps
lamps
15 311 bodů
8.5
Greta Gerwig je vážně skvostný vypravěč. Ač mi rozdělení syžetu do spíše emocionálně propojených epizodek nedovolovalo prožít celkový příběh postav tak intenzivně a přehledně, jak bych si vzhledem k jejich rozměrům a představitelkám přál, právě střípkovité uspořádání a přeskakování v čase může za to, že tahle myšlenkově předepsaná látka nezačíná po chvíli nudit a neupadá do vypravěčské sterility. Přiznám se, že minimálně jednou jsem nevěděl, která zrovna bije, ale jinak jsem byl až nekriticky nadšený - přirozené hrdinky i jejich osobní peripetie, vkusný doplňkový humor, jako vždy perfektní Alexandre Desplat a milimetrově přesná režie, která skvěle vede nejen herce, ale také tempo a proměnlivé charakterní i motivační perspektivy. A není to o tom, že by byli muži zlí a panovační vládci světa - je to o touze vlastního vyjádření ve světě, v němž zkrátka mají hlavní slovo muži, kteří jsou pro ženy stejně nepostradatelní jako jejich osobní sny a rodina. Vtipný a osobitý scénář, boží Saoirse Ronan a Florence Pugh.

Dodatečné informace

Původní název:
Little Women (více)
  • USA Malé ženy
  • USA Little Women
  • USA Les Filles du docteur March
  • USA Mujercitas
  • USA Piccole donne
Premiéra v ČR:
30. 1. 2020
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
216,6 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Malé ženy je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch