GLOW: Nádherné ženy wrestlingu

77%

Zajímavosti 37

  • Alison Brie a Christopher Lowell se objeví ve filmu Nadějná mladá žena (2020), i když nebudou mít společné scény.
  • Sedmičlenný autorský tým se zúčastnil wrestlingového výcvikového tábora, aby získal informace a inspiraci. Pořádali také filmové večery z 80. let.
  • Netflix v září 2019 obnovil seriál pro čtvrtou sérii, ale oznámil, že to bude poslední série. Čtvrtá sezóna byla následně zrušena kvůli krycím nákladům na produkci.
  • Seriál se natáčel na několika místech v Los Angeles, především v údolí San Fernando Valley. Chavo's Boxing Gym, kde GLOW trénuje, byla kombinací dvou lokací: interiér tvořilo studio, zatímco exteriér zadní část zednářské lóže v San Fernandu. Růžový motel v Sun Valley byl použit jako náhrada za motel Dusty Spur, kde GLOW spí. Mezi další významné lokace patří Mayan Theater a Hollywood Palladium.
  • Seriál byl 20. srpna 2018 obnoven pro třetí sérii.
  • Betty Gilpinová byla za roli Debbie Eaganové v seriálu GLOW (2017) nominována na cenu Emmy 2018 v kategorii Vedlejší herečka v komediálním seriálu, ale prohrála s Alex Borsteinovou ze seriálu Úžasná paní Maiselová (2017).
  • Alison Brie a Betty Gilpin jsou jedinými herci, kteří se objeví v každé epizodě.
  • Když se Betty Gilpinové, která hraje Liberty Belle, zeptali, co dělá jako herečka, aby se cítila dobře, když pracuje nahá, řekla, že jí nahota vůbec nevadí a že ji udivuje, že to všichni herci necítí stejně. "Vždycky si říkám: 'Existují lidé, kteří mají ještě nějaké hranice? Já jsem úplně bez hranic. V divadelní škole vám to vyrazí dech. Nahota je jako položka číslo 10... nahota opravdu není problém a myslím, že to je skutečný dar toho, že jsem herec."
  • Když se dívky vydají na zápasnickou akci, objeví se profesionální zápasníci Christopher Daniels a Frankie Kazarian, kteří spolu zápasí. V současné době jsou podepsáni pod organizací Ring of Honor (ROH) jako tag-team s názvem The Addiction. Zajímavé je také to, že budova, ve které zápasí, je American Legion Post #308 v Resedě v Kalifornii, což je stejná budova, ve které pořádá akce Pro Wrestling Guerrila (PWG).
  • Během rozhovorů byla Alison Brie dotázána, zda trénovala, aby se připravila na své první nahé scény v seriálu. Odpověděla: "Rozhodně. Určitě jsem si v pokoji udělala pár kliků a sedů-lehů, abych si předtím napumpovala ty správné svaly. Absolvovala jsem spoustu projektů, které obsahovaly nahotu, ale byla jsem posedlá přípravou na GLOW. Nebyla jsem proti nahotě, jen jsem se opravdu silně stavěla k tomu, že jsem chtěla najít projekt, který si podle mě zaslouží nahotu, kterou po mně chce. Nahota je součástí seriálu a já jsem neváhal. Mám tu postavu ráda. Chápala jsem, proč to chtějí. Svléknout se před kamerou je jako strhnout náplast. Nejtěžší je přechod od županu k nahotě na place. Jakmile jsem byla nahá, trochu mi to připomnělo mé nudistické dny z vysoké školy a ten pocit: "No jo, mám ráda své tělo a tohle je sranda a hloupost a je to fajn." A taky jsem si říkala, že je to fajn.
  • Seriál GLOW měl mít čtvrtou a závěrečnou sérii a natáčení zmíněné série skutečně začalo, nicméně kvůli pandemii COVID-19 bylo odloženo a kvůli dalším nákladům na natáčení v rámci bezpečnostních opatření vyžadovaných pandemií (a kvůli ní vyhlášenému výjimečnému stavu v Kalifornii) a obavám, že odložení závěrečné série nejdříve na rok 2022 by mohlo odlákat diváky, byl seriál 5. října 2020 oficiálně zrušen.
  • Bývalá superhvězda WWE Alex Riley a současný zápasník Ring of Honor Christopher Daniels vystupují jako zápasníci, na které se dámy chodí dívat.
  • Chavo Guerrero Jr., člen slavné wrestlingové rodiny Guerrerů, působil v seriálu jako konzultant a pomáhal herečky školit. Jeho strýc Mando Guerrero zastával stejnou roli i v původním seriálu.
  • V první sezóně se objeví bývalé hvězdy WWE Brodus Clay, Carlito, John Morrison a dcera Hulka Hogana Brooke.
  • Alison Brie v rozhovorech uvedla, že o tuto roli bojovala, aby se vymanila ze škatulky "prudérní, upjaté ženy typu A". Proto neměla problém se v několika epizodách svléknout. Řekla, že role Ruth ji nejen vymanila z této škatulky, ale byla "hereckým snem, pokud jde o napínání všech svalů".
  • Sebastian Howard je volně inspirován Davidem McLanem, zakladatelem původního GLOW.
  • Britt Baronová byla v dětství fanynkou hudby Kate Nash (Rhondy). Na své stránce na Twitteru to komentovala slovy: "Teď jí můžu sedět na ramenou a dusit ji. Sny, o kterých jsem ani nevěděla, že se mi splní". Baron a Nash se během natáčení stali blízkými přáteli.
  • Jako bratr Machu Pichu se ve filmu objeví bývalý bavič World Wrestlingu a současný zápasník Global Force Brodus Clay (Tyrus ve wrestlingu Global Force).
  • Carmenina ringová postava "Machu Picchu" je volně založena na původním zápasníkovi GLOW Mountain Fiji.
  • Melaniina postava v ringu "Melrose" je založena na původním zápasníkovi GLOW Hollywoodu.
  • Alison Brie v rozhovoru pro Playboy prozradila, že během její kariéry, počínaje seriálem Community, existuje obrovská skupina fanoušků, kteří jsou fixovaní na její prsa, a že mnoho z nich na internetu píše, že by si přáli, aby na plátně natočila nahé scény a oni konečně viděli její prsa. Ironií osudu je však fakt, že díky kondičnímu tréninku, který absolvovala pro seriál GLOW, byla v době, kdy byla připravena natočit svou první nahou scénu, nejsvalnatější, jakou kdy měla, takže její prsa jsou nejmenší, jaká kdy měla. "Je to něco jako "fuck-you" pro lidi, kteří mají fetiš na prsa," řekla.
  • Ruthina postava v ringu "Zoya the Destroya" je volně založena na původní zápasnici GLOW, plukovnici Ninotchce.
  • Betty Gilpinová, která hraje Liberty Belle, během rozhovoru o seriálu GLOW v roce 2017 hovořila o tom, že její plná postava a sexy vzhled jsou velkou součástí její postavy a že jí v tom pomáhá silné sebevědomí. Přiznala však, že když vyrůstala, nebyla vždy sebevědomá a ani zdaleka sexy, ale vše se změnilo, když přišla do puberty. "Nevím, kdy to bylo, ale v určitém okamžiku (v mládí) jsem si uvědomila zjevnou pravdu, že jsem odporný skřet pod mostem, že zvuk mého hlasu je jako slyšitelné výkaly a přítomnost mého těla v místnosti je jako přinést na oběd mršinu losa... A pak přišla puberta, WA-BAM. Fyzicky jsem se z Justina Biebera stala Jessicou Rabbit. Přibrala jsem 30 kilo stehen, zadku a certifikovaných amerických džbánků. A rychle jsem zjistila, že velká prsa mají ten efekt, že v místnosti ohlašují vaši přítomnost, jako byste se kolébali s Gilbertem Gottfriedem a zpívali úvodní píseň 'Circle of Life'."
  • Postavy Dawn a Stacey v ringu "Edna a Ethel Rosenblattovy, The Beatdown Biddies" jsou založeny na původních zápasnicích GLOW The Housewives, Arlene a Phyllis. Jejich postavy v ringu druhé sezóny "Ozone a Nuke, The Toxic Twins" jsou založeny na původních zápasnicích GLOW Chainsaw a Spike, The Heavy Metal Sisters. Původní Housewives a Heavy metal sisters byly ve skutečnosti stejné ženy. Změnily své vystupování, protože žena v domácnosti nebyla dost sexy.
  • Dámy trénují v "Chavo's Boxing Gym", pojmenované po Chavo Guerrerovi Jr., trenérovi a konzultantovi seriálu.
  • Debbiina postava v ringu "Liberty Belle" je založena na původních zápasnicích GLOW Americana, Scarlet a Tara the Southern Belles.
  • Rhondina ringová postava "Britannica" je volně založena na původních wrestlerech GLOW, Zeldě the Brain a Godivě.
  • V rozhovoru pro wrestlingový podcast Alison Brie žertovala, že ženská nahota v seriálu GLOW byla možná zařazena proto, aby si seriál zaměřený na ženy získal mužské publikum. "Betty Gilpinová o tom tak trochu mluvila, o nahotě a našich tělech, o tom, že zneužívání bylo jako trojský kůň seriálu, do kterého jsme propašovali skutečné, intimní příběhy ze života těchto žen pod rouškou, jako jsou prsa a zadek a ženský wrestling!" Brie přiznala, že si myslí, že nahota v seriálu byla provedena dobře, protože byla realistická. "Řeknu, že se mi líbí, jak v tomto seriálu a v seriálu Orange Is The New Black použili nahotu. Jsou to opět ženy, které si tu nahotu přivlastňují, a nedělají to tak, že? Tak nějak zachytíte lidi v momentech, kdy jsou nazí nebo se převlékají nebo cokoli jiného, a není to super: 'Vypadám sexy a dokonale v tomhle okamžiku, kdy jsem nahá! Je to spíš taková realistická nahota, což se mi líbí. Osoba si převléká tričko a vy vidíte její prsa."
  • Postava Cherry z druhé sezóny "Black Magic" je volně založena na původní zápasnici GLOW Big Bad Mama.
  • Nápad na seriál vznikl, když Liz Flahiveová a Carly Menschová, které v té době chtěly natočit nový pořad zaměřený na ženy, narazily v roce 2012 na dokument GLOW: The Story of the Gorgeous Ladies of Wrestling. Předtím ani jedna z žen o wrestlingové propagaci GLOW neslyšela, a tak je zaujala možnost vytvořit její fiktivní verzi. Obě ženy zaujala dějová linie jako způsob, jak prozkoumat důsledky hnutí za osvobození žen v 70. letech.
  • Brooke Hoganová, dcera legendární wrestlingové hvězdy 80. a 90. let Hulka Hogana, se v seriálu objeví jako makléřka, která pronajímá první velké wrestlingové hřiště pro GLOW.
  • Sam Sylvia je volně založen na Mattu Cimberovi, původním režisérovi filmu GLOW.
  • Arthieho postava v ringu "Beirut the Mad Bomber" je založena na původní zápasnici GLOW Palestině.
  • Carlos Colón Jr, který hraje jednoho z bratrů člena GLOW "Machu Picchu", je profesionální wrestler a syn slavného portorického wrestlera Carlose Colóna staršího.
  • Ursula Hayden je majitelkou společnosti GLOW - Gorgeous Ladies of Wrestling. V původním GLOW působila v osmdesátých letech jako Babe, the Farmer's Daughter a v roce 2001 společnost koupila. Je také příběhovou konzultantkou seriálu GLOW na Netflixu.
  • Chavo Guerrero Jr., zápasník, který trénoval herečky v tomto seriálu, je synovcem Armanda Guerrera alias Manda, trenéra zápasníků v původním seriálu z 80. let.
  • Kia Stevensová, která v seriálu hraje Tamee/Welfare Queen, je jedinou členkou hereckého obsazení, která je ve skutečnosti profesionální zápasnicí. Stevensová je šampionkou po celém světě a zápasí pod jménem Awesome Kong (někdy také Amazing Kong). Krátce také zápasila ve WWE jako Kharma.