Goya: Visions of Flesh and Blood

?
Goya: Visions of Flesh and Blood
Plakát traileru

Francisco Goya, nejslavnější španělský umělec, je považován za otce moderního umění. Goya je nejen skvělým pozorovatelem každodenního života a problematické španělské historie, ale je především nadaným malířem portrétů a sociálním komentátorem par excellence. Žánr portrétu posouvá Goyova díla novým směrem, jeho genialita je prezentována v rámci výstavy v Národní galerii v Londýně. Film využívá tuto výstavu jako prostředek nahlédnutí do Goyova rušného života.

Snímek představuje Goyovy dopisy, souběžně s unikátní výstavou děl z největších sbírek z celého světa a přináší tak fascinující portrét malíře a barevného světa, který zachycoval.

Goya, původně ovlivněn Rembrandtem a Velásquezem, byl fascinován novým realismem, který mu umožnil přenést na svá plátna realitu bez ústupků, syrově přesně tak, jak své náměty viděl. Přesto získával i zakázky na portrétování slavných, kteří chtěli vlastnit portrét od nejlepšího umělce své doby. Aristokraté, politici a blízcí přátelé se obdivovali jeho vysoce modernímu přístupu, kdy svou nezvyklou technikou zachycoval rychlé změny gest a emocí. Goyovy velké vize a brilantní technika z něj dělá jednoho z nejvíce obdivovaných a ctěných umělců v dnešním světě a jednoho z největších malířů historie. (Kino Lucerna)



Dodatečné informace

Původní název:
Goya: Visions of Flesh and Blood (více)
  • Velká Británie Goya: Visions of Flesh and Blood
  • Velká Británie Goya
  • Velká Británie Goya - Un espectáculo de carne y hueso
  • Velká Británie Goya - Visioni di carne e sangue
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Goya: Visions of Flesh and Blood