Cobain: Montage of Heck

72%
Cobain: Montage of Heck
Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
8
Rád se hlásím k fanouškům skupiny Nirvana. O Cobainovi a vlastně o celé skupině jsem toho přečetl mraky a shlédl mnoho dokumentů a i proto je těžké přijít stále s něčím novým a neviděným co by nám přineslo nějakou zajímavou informaci,která se k nám ještě nedostala. Tento dokument je sice velmi dobrý,ale jak už jsme zmínil nepřináší vůbec nic nového a i proto dávám 80%.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Zdlouhavé. A i přes ty raritní domácí videa málo informativní. Psycho vložek bylo až moc a ta snaha Courtney vypadat před kamerou jako šťastná fetující rodinka, byla trochu k smíchu.
Spooner
Spooner
15 836 bodů
8
Nepříjemný náhled do duše hudebního génia. Takhle tisnívé a depresivní pocity už jsem u dokumentu nezažíval ani nepamatuju. Zároveň jsem si však naprosto užíval všechny ty režijní nápady plné animovaných sekvencí a psychedelických záběrů, které tento zdánlivě "obyčejný" dokument povyšují na zcela jinou úroveň. Jen škoda, že režisér nedokáže téma dotáhnout až na dřeň. Ostatní členové Nirvany jakoby tu vůbec neexistovali, přitom jejich názory na Kurtovy stavy by mě hodně zajímaly. A skutečnost, že se snímek prakticky nezabývá samotnou sebevraždou a je useknut malinko necitlivě, mě také trochu zklamala. I přesto jde však o hodně povedený kousek, který je povinností nejen pro hudební fanoušky.

Dodatečné informace

Původní název:
Cobain: Montage of Heck (více)
  • USA Cobain: Montage of Heck
  • USA Kurt Cobain: Montage of Heck
Premiéra v ČR:
1. 4. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Čeština:
Cobain: Montage of Heck je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch