Nesmrtelný

65%
Nesmrtelný
Nesmrtelný je sci-fi thriller z roku 2015, ve kterém bohatý podnikatel Damian Hale (Ben Kingsley) čelí smrtelné nemoci a rozhodne se podstoupit radikální experiment, který mu umožní přenést svou mysl do mladšího těla (Ryan Reynolds). Zpočátku se zdá, že získal nový život a druhou šanci, ale brzy začne být pronásledován vizemi z minulosti nového těla. Jak Damian postupně odhaluje pravdu o původu svého nového těla a děsivých důsledcích experimentu, musí se postavit proti mocným silám a rozhodnout se, jak daleko je ochoten zajít pro nesmrtelnost. Film Nesmrtelný kombinuje akci a napětí s morálními dilematy a zkoumá otázky identity, etiky a ceny věčného života.



Pete69
Pete69
30 588 bodů
5.5
Totálně "prošvihnutý" potenciál. Dobrý nápad - velmi špatné provedení. Ze začátku jsem měl velmi dobrý pocit a těšil jsem se, co bude. Druhá polovina plná klišé a typicky béčkovým pojetím dokonale pokazila dojem. Příběh o nesmrtelnosti rukou vědců, proč ne.. udělat z toho ale akční snímek nedobrých parametrů.. nechápu..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 549 bodů
8
Je tu další technický vynález na nesmrtelnost, který však má pochopitelně své klady a zápory a to by nebylo po dějové stránce aby v tom opět nebyl nějaký komplot. Začátek sice přijde na velice nudnou půlhodinku, ale pak se to rozjede v celku příjemný, byť v jistých ohledech, předvídatelný thriller. Ben Kingsley v roli, jak v ní sám řekne, umírajícího starce podal jako obvykle velice dobrý výkon. Nezahálel však ani Ryan Reynolds, což se alespoň u mě jedná o příjemné překvapení. Ne že by byl někdy špatný herec, ale tady svojí postavě dal viditelně určitou živost, ideály a přesvědčivost. Děj je jako obvykle velmi šablonovitý, ale to mi tentokrát ani nevadilo. Emotivní závěr možná někoho překvapí, ale v jádru věci se dá očekávat. Po dějové stránce mi však chybí hlavně u postavy právě Reynoldse vyrovnání se s novou životní skutečností. Ale asi by to brzdilo tempo a tak tento detail byl pro jistotu vynechán. Snímek je jinak svižný, námětově zajímavý a jako sci-fi přijatelný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 331 bodů
8
Singh tentokrát velmi dějový a pořád dobrý. Jeho asi nejnormálnější film doposud, zdá se, že pořád divácky nedoceněný... ale nevadí. Podle mě si z něj lze vzít ledasco.


Dodatečné informace

Původní název:
Self/less (více)
  • USA Nesmrtelný
  • USA Self/less
Premiéra v ČR:
6. 8. 2015
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Nesmrtelný je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch