Recenze filmu Kingsman: Tajná služba

83%

Komentáře a recenze 156

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
8.5
Kingsman mi dal vzpomenout na staré bondovky plné ruzných hračiček a vychytávek. Já jsem nadmíru spokojen,protože takový nářez jsem opravdu nečekal. Scéna v kostele je vůbec ta nejlepší z celého filmu. Matthew Vaughn je obrovský talent s vynikajícím smyslem pro humor,který dokázal výborně přenést i do filmu.
Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
8
Přesně jak se dalo od Vaughna očekávat: stylová, nekorektní, brutální, vtipná a akční jízda, která vzdává hold starým bondovkám a zároveň si z nich náležitě utahuje. Výběr herců je dokonalý, (Firth je zde větší badass než Liam Neeson ve všech dílech Taken dohromady) akční scény famózní (scénu v kostele si na Blu Ray zopakuji několikrát) a celkový drive takřka bez chyby. Nebýt pár mušek a určitých pomalejších scén, měli by jsme tu dokonalou bombu. Takhle "jen" zatím nejlepší film roku 2015.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 438 bodů
8
Špionážní organizace rekrutuje nekvalifikovaného, avšak velice slibného pouličního mladíka do vzdělávacího a výcvikového programu, jehož vlivem se stane neocenitelným agentem. Jak je dle úspěšnosti tohoto snímku vidět, špionážním komediím ještě stále není všem dnům konec. Dějově jde o nelehký výcvik, což je skutečně poměrně známý motiv absolutně ničím nevyčnívající. Jako obvykle se použila spousta známých motivů, takže se v podstatě jedná o mix všeho možného i nemožného v záměru diváka dobře naladit a patřičnou fantazií sobě vlastní pobavit. Zábavný potenciál slouží jako mechanismus ve spojení akčních sekvencí, humoru a soundtracku pro zábavnost hlavně svým smyslem pro ironii. Snímek na základě komiksu se všemi rysy JB (James Bond, Jason Bourne, Jack Bauer) s patřičnou fungující grácií vyšel. Těšme se na volné pokračování.
Pete69
Pete69
31 824 bodů
8
Kingsman opravdu pobavil. Skvělá akce, příběh slušný. Ve filmu je spousta nenásilného humoru a ani komicky vybuchující hlavy ke konci filmu mě vůbec nepohoršily. Nejsem příznivcem laciného cirkusového humoru, tady to prostě sedlo. Velké mínus má pro mě konec. Samé odpočítávání a záchrana v poslední vteřině. Začínám být alergickýž na scény, kde padouch spouští nesmyslné odpočítávání do spuštění čehokoliv.. Proto dávám "jen" 80%.
JasonCZ
JasonCZ
23 375 bodů
10
dobre sem se zasmal. (multikino cinestar Olomouc, 10.3.2015)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 499 bodů
8
Co se dá dělat, překvapit už Vaughn nemá jak a čím a jeho film i sebepovedenější asi bude vždy jen naplněním očekávání. Kingsman je rozhodně super zážitek a kvalitní zábava, kterou jde jedině doporučit, jen holt nepřebije naši fantazii. Vytknout by šlo snad jen to, že někdy byl buid up větší než samotná akce, ale to nevadí nějak zvlášť. Rozhodně plnohodnotná záležitost.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
6
Na způsob bondovky, ale aspoň se to nesnaží brát se tak vážně. I když je tady dost mrtvol, není to nic, na co by se nemohlo dívat mainstreamové publikum, a proto je to asi tak úspěšné. No, u mě by to mělo větší úspěch, kdyby tam právě více krve bylo, ale i tak jsem se docela bavil. Velká škoda je to použití zbytečnejch digitálních efektů. Taky výběr hlavní role, hezounek Taron Egerton, mohl mít víc drsnější vzhled a nepřipomínat něco jak Džastina Bíbra. Prostě není to nic světobornyho, ale byla to taková příjemná zábava, nad kterou se nemuselo moc přemejšlet. Ale jinak volání a internet zadara - kdo by to nebral, že.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Slabší čtyři. Zatímco Kickass bodoval humorem a non stop akcí a First Class zase retro vizuálem s osudovým příběhem, tak Kingsman je v tom všem na půli cesty. Bavil jsem se, ale rozhodně to v nejbližší době vidět znovu nemusím, což se mi u Vaughna stalo poprvé. Každopádně tenhle člověk je fakt bezedná studnice nápadů.
Sheldon
Sheldon
16 079 bodů
8.5
Bondovky s Connerym měly styl. Kingsman by rád navázal na úžasný styl těchto klasických parodií a samozřejmě děj odehrát up to date. Hlavní výhrou, nebo prohrou, je tým filmařů, co tento film natočili. Jsou to jednak autoři zdařilých X-Men: První třída, ale také šílenosti zvané Kick Ass. Kingsman je pak někde na půl cesty mezi oběma filmy. V kině jsem se rozhodně nenudil, ale přiznám se, že párkrát jsem jen nevěřícně zíral. Řada scén je prostě naprosto mimo mísu, ale zvrhlé vtipy jako vyvraždění satanistické sekty je zřejmě vrchol úchylnosti v komedii pro teenagery.
Spooner
Spooner
15 836 bodů
10
Žánrová radost ala Matthew Vaughn po....pokolikáté už vlastně?