Jak Jaromil ke štěstí přišel

57%
Jak Jaromil ke štěstí přišel
Jak Jaromil ke štěstí přišel
Klasická pohádka podle předlohy Boženy Němcové vypráví příběh uhlířského mládence, který musí překonat řadu překážek, aby získal ruku vytouženého děvčete. V hlavních rolích uvidíte Antonína Navrátila, Terezu Pokornou, Svatopluka Beneše a Jiřího Zahajského.(oficiální text České televize)



Pete69
Pete69
30 588 bodů
6
Celkem slušná kulisová pohádka. Typicky český motiv, dobré obsazení, monotónní hudba a skvělý Jiří Zahajský... on se pro role sedláků, moudrých otců a obyčejných lidí prostě narodil. Jakmile je v pohádce, tak se celá rozsvítí.. i když on sám přímo veselým dojmem nepůsobí.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 039 bodů
6
Taková trošku ekologická pohádka volně podle Boženy Němcové. Antonín Navrátil jako Jaromil velice pěkný, sympatický, taktéž Jiří Zahajský jako jeho otec či Svatopluk Beneš jako král, horší je to s vílou Sasankou Magdy Bičíkové. Nevadilo by, že je to pohádka kulisová, ale je poněkud nudná (ostatně jako samotná předloha!) a taková nenápaditá, i humoru je tam velice poskrovnu. Vlastně si ani na žádnou humornou scénu nevzpomínám. Hudba Angela Michajlova nevýrazná, ale po dobrém nedělním obědě se u ní dá dobře usnout na gauči a člověk pak nemá ani výčitky svědomí. :-)

Dodatečné informace

Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění