Slepičí úlet

73%
Slepičí úlet
Tweedyho slepičí farma se na první pohled neliší od ostatních "výroben" vajec. Jenže ve zdejších kurnících za ostnatým drátem plane odbojný duch. Rocky, Ginger a jejich opeření druhové a družky prostě odmítají frustrující úděl "velkoproducentů" vajec, který jednoho dne v nejlepším případě skončí v hrnci, na pánvi či na pekáči. A tak tu čas tráví nejprve pečlivou přípravou a později vlastní realizací úniku. S každým dalším nezdařeným pokusem jejich odhodlání, ale především vynalézavost roste... Celovečerní animovaná komedie SLEPIČÍ ÚLET nezapírá zdroj inspirace ve slavném velkofilmu Velký útěk. Jejími hrdiny ovšem nejsou zajatí spojenečtí vojáci, ale zdánlivě prostoduché slepice a kohouti, vytvoření ve studiu Aarmand Animations.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Kdyby všechny animované snímky byly aspoň tak z půlky dobré jak Slepičí úlet,tak bych byl radostí bez sebe. Tento animák je totiž nesmírně vtipný,ale i inteligentní se spoustou bláznivých nápadů. Plastelínová animace vypadá prostě dobře a originální dabing je prostě mňamka.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 301 bodů
8
Nemám rád tyhle modelínové filmy. Tenhle mě ale překvapil. Děj byl dobrý, scény vtipné a celkem dobrá atmosféra. A to jsem čekal trhavé pohyby a trapný humor - holt předsudky.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Tak tohle je zábava přesně pro mě. Přímočarý příběh, který se opravdu vydatně opírá o parodování schémat vězeňských filmů a citace slavných děl napříč různými žánry (dvě scény z druhého Indiana Jonese už nikdo tak vtipně nenapodobí), ale sám o sobě je originální a živelný, zdobí ho úderné hlášky a dokonale ždíme vypravěčskou energii už jen z toho, že hlavními polidštěnými hrdiny jsou v reálu dutohlavé slepice. Nehorázně geniální jsou navíc i střih, kamerové jízdy nad i skrze tábor "smrti" a promakaná vizuální prezentace záporáků s důrazem na nasvícení a prolínání jejich výstupu se symbolickými dramatickými prvky (např. záře a údery blesku). Není to sice tak zábavné, kreativní a hutné jako nejlepší pixarovky (hlavně taktéž vězeňská trojka Toy Story), ale je to zkrátka nádherná modelínová pocta filmovému dobrodružství od tvůrců, kteří mu rozumějí a umí v něm vysloveně létat.

Dodatečné informace

Původní název:
Chicken Run (více)
  • Velká Británie Slepičí úlet
  • Velká Británie Chicken Run
  • Velká Británie Chicken Run: Evasión en la granja
  • Velká Británie Chicken Run - Hennen rennen
  • Velká Británie Galline in fuga
  • Velká Británie Slepačí úlet
Premiéra v ČR:
24. 8. 2000
Země původu:
Velká Británie, USA

Další z kolekce Slepičí úlet


Podobné


Powered byJustWatch