Houby: Síť života

AI
72%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Houby: Síť života
Na Zemi existují miliony druhů hub, z nichž je dle odhadu vědců popsáno zhruba jen pět procent. Britský biolog Merlin Sheldrake nás tímto tajemným královstvím hub provede a ukáže zlomky toho, co tento svět ukrývá. Tyto neuvěřitelné formy života mohou lidstvo mnoho naučit a zároveň mohou být právě houby klíčem k vyřešení některých celosvětových problémů lidstva. Všichni víme, že penicilin zachránil miliony životů, ale málokdo ví, kolik dalších zázračných tajemství svět hub skrývá. (Academia Film Olomouc)



Recenze: Houby: Síť života

Kinobox.cz
70%

Čtyřicetiminutový katalog nádherných záběrů na svět hub ve vysokém detailu i rozlišení by sám o sobě fungoval jako projekční instalace v nějaké galerii. Komentář čtený nezaměnitelným hlasem Björk přeci jen nabízí určitou kotvu pro ty, kteří se cítí líp v přítomnosti konkrétního vyprávění. I když samotné věty jsou občas poněkud plytké, poslouchat zpěvný hlas islandské ikony je sama o sobě lahoda.


Dodatečné informace

Původní název:
Fungi: The Web of Life (více)
  • Austrálie Houby: Síť života
  • Austrálie Fungi: The Web of Life
  • Austrálie Царство грибов: паутина жизни
Země původu:
Austrálie
Ocenění:
Žádná ocenění