Šílený Max 2 - Bojovník silnic

77%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Tak tohle vážně můžu. George Miller je opět ve formě a to samé se hodí říci i výborném Gibsonovi,který v mých očích už bude navždy ten šílený Max. Akce výborná,celé je to opět správně špinavé a nekompromisní. Všechno je správně propracované a jde vidět,že bylo pro druhý díl přiklepnuto více peněz.
Pete69
Pete69
30 588 bodů
7
Tohle je už lepší, než první díl. Postapokalyptický svět sice není z nejvydařenějších, přeci jen by nemusela být hlavní komodita benzín, ale je to tak prostě postavené.. silniční piráti. Akce je propracovanější, tempo je vysoké, ale mezi scény jsou slabé a chvílemi jsem se nudil. Nejlepší je závěrečná honička v autech. Pěkné.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 561 bodů
9
Volné pokračování životních peripetií jednoho samotáře se už více zaměřuje na postapokalyptické prostředí, se vší ponurostí s tím spojené. Zoufalé boje o holý život jsou v takové době pochopitelně samozřejmostí. Také jde hlavně o palivo do svých aut a dalších dopravních prostředků. A divákovi bude secakramensky horko. Budou mu mezi zuby skřípat zrníčka prachu a hlavně bude cítit všudypřítomný pach onoho paliva, pneumatik a kovového narezlého šrotu. Atmosféra vskutku honosná. Nové filmové postupy ukazující směr filmového průmyslu byli posléze inspirací pro mnohé další tvůrce, kteří z nich čerpají do dnešních dnů. Dech beroucí automobilové honičky spojené přestřelkami a úžasnými kaskadérskými kousky do této doby nebyli k mání. Scéna s cisternou už je jen vrcholem toho všeho. Scénář není nijak složitý, což nahrává právě oné velké akci. Na výpravě se nešetřilo. Dává to hlavně prostředí a používaných vozidel hlavní podklad k úspěchu. Zvláštností je, že snímek nestárne a má co říct i dnes. Z Mela Gibsona se stala hvězda a zaslouženě.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
7
Viděl jsem podruhé s odstupem času a musím říct, že ten film opravdu nepěkně zestárl. Žánr ,,postapo" mám rád a vyhlížím nové přírůstky, ale možná i s tím ohledem mi tento film po letech přišel poněkud nudný a nezáživný. Mel Gibson je v hlavní roli velice dobrý, řada akčních scén neztrácí šťávu, ale už mě to nebere.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Toto pokračování je divočejší a akčnější. Je zde více honiček, výbuchů a
  • akce
  • děj
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
O chlp lepšie a dal by som 5*! No čo už. Jedna z mála dvojok ,ktorá za niečo naozaj stojí. Dej je rovnako ako v jednotke jednoduchý a zameraný na jednu situáciu ,ale je dostatočne prepracovaný ,aby zabavil a zaujal. Vedľajšie postavy a záporáci sú omnoho inteligentnejší ako v jednotke a hlavný záporák konečne nieje otravný ,takže si s ním dokážete vytvoriť nejaké citové puto. Max je tu už odzačiatku Mad ,ajkeď sa začiatok rozbieha pomaly. Postava "Pilota" a jeho helikoptéry má veľmy zaujala a som rád že je aj v trojke - menšie obzvláštnenie príbehu predsa nezaškodí. Z výsledkom som náramne spokojný. George Miller, dokázal si mi zmeniť názor na australské filmy ,ďakujem! ☺ 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
9
Přestože je dvojka o dvojnásobek lepší než jednička, občas už trpí věkem. Není to takový průšvih. Akce je stále svěží, Gibson, ač na to, že moc nemluví skvěle sedí. A příběhově sice nic extra, ale kdo tu potřebuje příběh?
Klajnik
Klajnik
8 701 bodů
5
Ze staré trilogie jediný koukatelný díl - dává ostatně smysl, že Fury Road je nejvíc podobný právě dvojce. I tak ale žádná sláva. Řekl bych, že hlavní kvalita filmu spočívá primárně v jeho silném estetickém výrazu (pouštní post-apo, zbytky lidstva přežívající v kmenových uspořádáních, benzín nad vodu, sado-maso/queer/punk záporáci, upravená vozidla...). ____Prvních 20 minut jsem si docela užíval, ale začne to být docela nezáživné, jakmile se Max dostane do opevnění k lidem, kterým později v příběhu pomůže. Velkým neduhem celé série jest, že je obsahově velmi plytká ve smyslu prokreslování témat, vztahů mezi postavami a mytologizováním fikčního světa. Závěrečnou honičku jsem si neužíval, protože mě frustrovalo, jak jsou postavy neschopné efektivně bránit onu cisternu. Vyumělkovanost mě velmi vytrhává z imerze. Na začátku osmdesátek bych z toho byl odvařenej, protože to je agresivní, ulítlé, má hromadu praktických efektů a dobré kaskadérské kousky, ale laťka se posunula a tohle holt je dvě úrovně pod tím, co opravdu považuji za skvělé. Chyba přitom není nutně ve stáří, ač zkušenosti přináší pokrok - avšak první kvalitní (post)moderní akční film, Wild Bunch, z roku 1969 a stále drží krok se současnými vrcholy žánru.
p.a.douch
p.a.douch
8 418 bodů
9.5
Max Rockatansky podruhé. Díky kolosálnímu úspěchu prvního dílu mohl George Miller použít mnohem větší rozpočet a je to znát. Už začátek a nalezení tahače na silnici navozuje hustou atmosféru. A to nás ještě čeká Lord Humungus (švédský olympionik Kjell Nilsson) a jeho speciální výzdoba offroadu. Nezapomenutelný je taky Vernon Wells, jako zloduch číslo 2 Wez (taky hrál Bennetta v "Komandu"). Taky se zde v sérii poprvé ukáže Bruce Spence v roli Gyrokapitána. Honičky, bitky a zase honičky - tak to má být. Zlatá 80. léta.
cerfik
cerfik
7 933 bodů
10
Šílený boj o černé zlato a moc ještě vystupňovaný, každý kope jen sám za sebe a u snad ještě lidí se projevuje ty nejnižší zvířecí pudy. Postapokaliptická vize se značně více našlápnutou akcí a detailů nejrůznějších šílených postaviček už nemá tu stísněnou atmosférů jedničky, spíše je zde vykresleno masové šílenství boje každého s každým. Dýchne na na Vás rozlehlá australská pustina v níž se šílený člověk ztrácí jako zrnko v písku, nechte ať to na vás dýchne.