Vinnetou - Rudý gentleman

79%
Vinnetou - Rudý gentleman
Plakát traileru

Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokrevní bratr Old Shatterhand chtějí uzavřít příměří mezi Indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a Indiány kmene Assiniboi, což však není po vůli Forrestovu gangu. Ti se pokoušejí překazit plán všemi prostředky. V době mise se Winnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Rybanny, která je však slíbená jako důkaz přátelství vojákovi Merrilovi...




Pete69
Pete69
30 208 bodů
6.5
Nejsem úplným fanouškem Winnetou, ale pořád je to o level dva lepším, než se samotným Old Shatterhandem, či dokonce nějaké napodobeniny typu Old Surehand a jiné zvěrstva. Spojení indiána s mirkodušínským bělochem prostě fungovalo nejlépe. Poklad na stříbrném jezeře mám ale například raději.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 459 bodů
10
V roce 1964 se němečtí filmaři rozhodli využít zájem o 'Mayovky' a rozhodli se jich natočit více. Vznikli celkem tři, jestli se nepletu. Mezi nimi je přirozeně i druhý díl hlavní trilogie. Opět je ohrožen mír a tak opět mají Vinnetou a Old Shatterhand co dělat, aby byl stále zachován. Pojistka však je pro Vinnetoua velmi krutá. V tomto snímku se poprvé objevují dva zásadní herci. První je Gojko Mitič ( když nebudu počítat předchozí díl a snímek 'Old Shatterhand', kde spíše působyl jako komparzista), který později jako protiváhu rozjel vlastní indiánky a Terence Hill, ještě pod svým jménem Mario Girotti. Klaus Kinski v roli jednoho z padouchů se snad představovat ani nemusí. Z postav tu naopak chybí Sam Hawkens a přiznám se, že mi docela schází. Dějem se tento příběh řadí hned za snímkem 'Poklad na stříbrném jezeře', což dokládá i rozhovor Old Schatterhanda s Castlepoolem při jejich vzájemném setkání. Atmosférou tato indiánka od těch předchozích v režii Haralda Reinla nijak nevybočuje. Stále je kouzelná a dobrodružně romantická. Jen těch překrásných scenérií drasticky ubylo. Reinl je však kouzelník a vystačil si i bez nich. A tak se jedná třetí Vinnetouovku, která se řadí mezi špičku, která nestárne a stále šíří své sympatie.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8
A opět ten samý tým, jako u Pokladu či Vinnetou. Perfektní scénář, režie, hudba, krása Jugoslávie a Barker/Brice. Kombinace zaručující úspěch. Délka je odpovídající a casting hold opět skvělý. Reinlův tým to opět dokázal.

Dodatečné informace

Původní název:
Winnetou II (více)
  • Německo Vinnetou - Rudý gentleman
  • Německo Winnetou II
  • Německo Giorni di fuoco
  • Německo La Carabina De Plata
  • Německo Last of the Renegades
  • Německo Le Trésor des montagnes bleues
  • Německo Vinnetou II - Červený gentleman
  • Německo Vinnetou II: Červený gentleman
  • Německo Winnetou - 2. Teil
Země původu:
Německo, Francie, Itálie, Jugoslávie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vinnetou - Rudý gentleman


Podobné