Death Note - Zápisník smrti

91%
Death Note - Zápisník smrti
Plakát traileru

Nadprůměrný student Light Yagami nalezne černý sešit s nápisem Death Note - Zápisník smrti. V něm je na první stránce podivný návod, který vysvětluje, že stačí napsat jméno osoby a pomyslet na jeho tvář - a dotyčný zemře. Racionální Light nevěří, ale po pár experimentech zjistí, že zápisník opravdu funguje. Light si uvědomí, že by mohl být mnohem víc než dalším géniem, že by mohl být Bohem. Jako první si vezme na mušku zločince všeho druhu a začne je systematicky zabíjet, což vyvolá velkou pozornost. Policie všech států začínají hledat viníka. Na vystopování Lighta je nasazen tajemný L, supermozek, který vyniká nadprůměrnou inteligencí a dedukcí. Začíná souboj intelektů. Do hry se zapojuje i sarkastický majitel Zápisníku smrti, Ryuk, který doprovází Lighta a komentuje jeho pokusy o to stát se bohem spravedlnosti i smrti.





Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Nejsem fanda těchto typu seriálů, ale na doporučení kamaráda až z dalekého Ruska jsem se nakonec odhodlal pár dílů shlédnout. Upřímně mě vůbec neoslovila animace, která se mi vlastně po celou dobu nelíbila. Za to příběh je velmi dobrý a ten převážil můj odpor k vizuální stránce. Nakonec jsem se do Zápisníku smrti zakoukal a bavil jsem se. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 301 bodů
10
Ta in-your-face filosofie a přepjatost anime je stejně strašně cool. Silný námět a hodně machrování všemi směry - nic víc asi nepotřebuju, aby mě to chytlo. Na Death Note je navíc fascinující ten procedurální fetiš, který ho prostupuje. Prvních 17 dílů je geniálních, pak jde úroveň rapidně dolů. Můj plný počet tedy patří tomuto segmentu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Balím to po 21. díle. Prvních 8-9 dílů imho luxusních, pak mě ty natahovací dialogy skoro pokaždé uspaly. Raději knižní podobu. 5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Desu nôto (více)
  • Japonsko Death Note - Zápisník smrti
  • Japonsko Desu nôto
  • Japonsko Death Note
  • Japonsko Death Note: Desu nôto
Země původu:
Japonsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné