Recenze filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček

69%

Komentáře a recenze 52

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
6
Po temných stínech mě Tim opět trochu(víc) zklamal. Chvílemi jsem uvažoval i nad lepším hodnocením ,ale ve chvíly kdy všichni začali oživovat své mazlíčky,už toho na mě bylo prostě moc. Rozhodně zajímavý animák,které umí točit jenom Burton,ale i on už za ten dlouhý čas ztratil špetku svého umu.
Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Tim Burton je jako stvořený pro zfilmování nové verze legendárního Frankensteina, ale než ho natočí, zkusil si zatím animovanou verzi, kde však úvodní postavu nahradil roztomilým pouličním smetákem. Burton v posledních letech bohužel ztrácí dech a svá režijní léta už má nejspíše za sebou, ale přesto "Frankenweenie" pobaví daleko více než cokoliv hraného co nám Tim v posledních letech nabídl. P.S. "Frankenweenieovu" filmovou verzi nám v krátkometrážní podobě Burton přinesl už před necelými 30 lety.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 499 bodů
6
"Nesuď knihu podle obalu" se zpívá v závěrečné písničce filmu, v němž hloubka postav nesahá za design loutek, co je ztvárňují. Rovněž se mi nezamlouvá trend poslední internetové dekády, kdy popkulturní odkazy začínají trvale nahrazovat originalitu a humor. Burton je každopádně dávno vyhaslý režisér, takže už nic z toho nebolí. 50 %.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
8
Loutkařsky uplně skvěly, vzhled většiny z nich vyloženě pobavil jenom tím vzhledem (pan Fousek, chch) a vzhledem k tomu, že to mělo takovou černobílou retro atmošku a takovej dobrej nápad, tak mě to bavilo jak třeba předchozí Burtonova loutkařina Mrtvá nevěsta. Jo, je to už sice trochu ohrany, že si Burton bere na paškál smrt a je takovej černohumornej, ale mě to tak nějak nevadí.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Poprvé mě Burton minul. Temné stíny jsem ještě zvládal, ale tady Burtonovo kouzlo i přes tu příjemnou animaci nefungovalo. 4/10
Spooner
Spooner
15 836 bodů
8
Temné stíny odpuštěny. Opět totiž nastupuje ten pravý Tim, jak ho máme rádi - se spoustou nápadů, hravým vizuálem a srdcem na dlani. I přes tu hromadu hlášek a vtipných scén musím ovšem už i já, Burtonův velký fanda, uznat, že v některých místech už je vykrádání sebe sama až moc do očí bijící. Jeho fanoušci však budou spokojeni stejně.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Pekné ,milé ,ponuré ,hrozivé ,ale hlavne depresívne!
Motinski
Motinski
7 513 bodů
5
Jednohubka s peknou animáciou a morbídnym príbehom ktorý pôsobí rozťahane ( bodaj by ne keď prvý Frankenweenie má 29 minút ). Je samozrejme cítiť že ide o Burtonov film, no v poslednej dobe im už nedáva tú hĺbku a vážnosť ako voľakedy. Sústredí sa iba na výpravu a zabúda na to čo jeho diela robilo viac výnimočnými. Škoda. Dúfam že sa ešte niekedy vráti do prvej ligy.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 147 bodů
7.5
Tak asi jsem dětinská, protože zatímco Mrtvá nevěsta se mi nelíbí, tohle ano. Ale zasmála jsem se, když jsem si tady přečetla názor, že Tim Burton je vlastně psychopat. No, jak se říká - "na každém šprochu pravdy trochu!" :-) Nicméně tento film jsem nechala přítelem nahrát pro mého syna, který si pořídil psíka a pojmenoval ho svým jménem Jenda, láska těch dvou je totiž až dojemná. Moc se mi to líbilo, moc mě to oslovilo! Nic proti Kosťovi v Mrtvé nevěstě. Byla to pro mě nejsympatičtější postava tohoto filmu. Ale na Sparkyho přece jenom nemá! To je jednička! :-) :-)
Rokle
Rokle
6 488 bodů
6
Do doby zjevení monster jsem měl pocit, jako kdyby se vrátil starý dobrý Tim Burton, který přinesl skvost jménem Střihoruký Edward. Pak se "vylíhnou" všemožná stvoření a atmosféra je pryč.