Millerova křižovatka

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 588 bodů
7
Solidní gangsterka o muži, který tancuje mezi znepřátelenými klany. I když je tam dostatek brutality, přestřelek a drsných praktik gangsterů, to vše dobře zpracované a v hezkém vizuálu, tak je zde hodně hlušších míst. Je to navíc trošku nepřehledné a celé to vyšumí někam do prázdna.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 332 bodů
10
Co mají Coeni s tím kloboukem? No každopádně jeden z jejich nejsilnějších zářezů. Hodně poctivá gangsterka, kde se bráchové nepředvádějí, namísto toho vyprávějí pořádný příběh.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Parádní gangsterka s fantastickým hudebním motivem a Byrnem v nejlepší roli v jaké jsem ho prozatím viděl. 9/10
Klajnik
Klajnik
8 701 bodů
8
Zpočátku to na mě bylo trochu utahané a Gabriel Byrne mě ve své roli moc nepřesvědčoval. Ještě kolem čtyřicáté minuty jsem se ptal sám sebe, jestli mě to dění vůbec zajímá. Nezajímalo, ale pokud bude divák trpělivý a vydrží ještě chvilku, tak se mu ta investice začne navracet: Celé je to chytře zamotaná šlamastika, která si žádá čas. Zhruba od půlky to začne bavit a v posledních 20 minutách Coeni přitvrdí a celý příběh nakonec vykrystalizuje ve skvělou staronovou gangsterku, která si uvědoměle utahuje z nejrůznějších žánrových stereotypů. Motiv klobouku prostupující celým filmem v úplném závěru snad i dojme. Škoda jen, že vztah mezi protagonistou a Leem nebyl lépe prokreslen... Závěr by pak fungoval ještě lépe. S tou první hodinou asi opravdu šlo naložit lépe. Budu muset dát rewatch.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Coenovka v celé své kráse - napínavá , vtipná s nečekanými obraty a po letech stále k pokoukání.