Netflix upravuje měřidlo sledovanosti. Hra na oliheň je stále bezkonkurenční

Netflix upravuje měřidlo sledovanosti. Hra na oliheň je stále bezkonkurenční
Hra na oliheň | Netflix
Tabulka nejsledovanějších titulů Netflixu zohlední vedle celkového času stráveného u pořadu také jeho délku, čímž vynese na světlo kratší a dosud znevýhodněné filmy či seriály. Rozhodovat však bude počet účtů, které si titul pustily. To má přinést lepší přehled o popularitě, ačkoli výsledná čísla neodrazí celkový počet sledujících. Řada lidí ostatně sleduje pořady Netflixu s přáteli či partnery a shodný účet může film nebo seriál zhlédnout opakovaně.
V uplynulém týdnu například dominoval premiérově uvedený akční snímek Vyproštění 2 s Chrisem Hemsworthem, který nasbíral 88,4 miliony hodin. Podělíte-li danou sumu jeho stopáží, která činí 124 minut, dostanete 42,8 milionů zhlédnutí. Ze seriálů si dobře vedla šestá série Černého zrcadla s 58,7 miliony hodin, což při započtení délky všech epizod činí 11,3 milionů diváků a divaček.
Vyproštění 2
Vyproštění 2 | Netflix
Nejsledovanější tituly všech dob se nově určují v rozšířeném časovém okně, které z 28 dnů poskočilo rovnou na 91 dní, tedy 13 týdnů. Stále vede Hra na oliheň, která v minulých dnech zveřejnila upoutávku na druhou sezónu. Za úvodních třináct týdnů od premiéry zaznamenala 265,2 miliony zhlédnutí. Druhá je Wednesday s 252,1 milionem (1,72 miliardy zhlédnutých hodin rozdělených takřka sedmihodinovou stopáží). Deset nejsledovanějších anglicky mluvených sérií díky tomuto algoritmu čítá také Dámský gambit a první řadu Zaklínače, které vystrnadily pátou sérii Lucifera a minisérii Neskutečná Anna.
Globální fenomén se vrací. Druhá Hra na oliheň ukazuje nové soutěžící i známé tváře
Seriály19. 6. 2023
Globální fenomén se vrací. Druhá Hra na oliheň ukazuje nové soutěžící i známé tváře
Netflix má momentálně 232,5 milionu platících uživatelů a uživatelek, tudíž se do rekordních čísel promítá trend opakovaného sledování. Každý předplatitel si totiž Hru na oliheň ani Wednesday rozhodně nepustil.
Dále se můžete podívat na přehled nejlepších filmů a nejlepších seriálů na Netflixu.