Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu

Herci seriálu M*A*S*H hlasovali o budoucnosti série. Výsledky vedly k obřímu omylu
M*A*S*H | 20th Century Fox Television
M*A*S*H se v podstatě po celou dobu vysílání těšil divácké přízni. Mnozí fanoušci sice mají radši počáteční série, jiní ovšem díky skvěle napsanému vývoji postav preferují ty pozdější. I přes stále velkou sledovanost i přízeň kritiků se však během desáté série nedalo přehlédnout, že seriálové ikoně už přeci jen malinko dochází šťáva, zejména z hlediska epizodních zápletek a některých nápadů, které už se variovaly či recyklovaly. I když to tedy bylo stále zábavné, nabízely se myšlenky, že se možná nachýlil čas osudy členů vojenské nemocnice ukončit.
M*A*S*H
M*A*S*H
85%
Tvůrčí tým společně s obsazením se proto během desáté řady rozhodl hlasovat o budoucnosti seriálu – zda skončit, nebo pokračovat dál, dokud bude divácký zájem. A většina obsazení a týmu rozhodla, že M*A*S*H skončí nadcházející 11. řadou, která vyvrcholila dnes již památným finále Nashledanou, sbohem a amen. Proti nekonečnému natahování seriálu hlasovali např. Alan Alda, Loretta Swit či Mike Farrell, kteří chtěli seriál ukončit a vyhnout se tím případnému poklesu kvality. Podle producenta seriálu Burta Metcalfa už byli mnozí členové obsazení unaveni a cítili, že vyčerpali všechny možné dějové linky svých postav. „Rádi bychom odešli na vrcholu a herci by chtěli pokračovat ve svých rozjetých kariérách,“ uvedl producent v jednom z tehdejších rozhovorů.
Ne všichni herci ale pro konec seriálu hlasovali. Patřili mezi ně Jamie Farr, William Christopher a Harry Morgan, tedy představitelé postav Maxe Klingera, otce Mulcahyho a Shermana Pottera. A končit rozhodně nechtěla ani stanice CBS, jež chtěla zvučnou značku ždímat do poslední kapky. Tamní producenti se proto rozhodli trio oslovit a postavit okolo jejich ikonických postav nechvalně známý spin-off M*A*S*H – Co bylo potom. A zbytek se počítá mezi největší omyly televizní historie.
M*A*S*H
M*A*S*H - Co bylo potom
M*A*S*H - Co bylo potom
M*A*S*H - Co bylo potom
William Christopher, Jamie Farr
Příběh z nemocnice pro válečné veterány sice měl zpočátku uspokojivou sledovanost, kvůli nevalným kvalitám ovšem diváci postupně od seriálu odcházeli, počin byl nakonec v průběhu druhé série zrušen a finále se ani nedočkalo odvysílání. Herci, kteří nechtěli ve svých rolích skončit, se tak stali tvářemi projektu, který je považován za jeden z nejzbytečnějších seriálů televizní historie.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komediálních seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: ScreenRant, Upi, Wikipedia