Dávno ukončený seriál s vévodkyní Meghan válcuje Netflix. Scenáristé však tratí

Dávno ukončený seriál s vévodkyní Meghan válcuje Netflix. Scenáristé však tratí
Kravaťáci | Netflix
Kravaťáci běželi od roku 2011 na USA Network. Protagonistou je inteligentní mladík Mike Ross (Patrick J. Adams), jenž začíná pracovat u váženého právníka Spectera (Gabriel Macht), přestože nikdy nestudoval právnickou fakultu a z vysoké školy jej vyhodili. Oceňovaný pořad se zastavil po devíti sezónách a 134 epizodách, vedle ústřední dvojice si zahrála také nynější vévodkyně ze Sussexu Meghan Markle.
Kravaťáci
Kravaťáci
  • Netflix
79%
Seriál vtrhl do nabídky Netflixu 19. července a za první týden se v USA pevně usadil na prvním místě sledovanosti. S 2,3 miliardami zhlédnutých minut jde o největší hit na Nielsen Streaming Top 10 za poslední čtyři měsíce, přes dvě miliardy se naposledy dostal netflixovský Noční agent.
Stávající obliba seriálu potvrzuje, že v záplavě nových titulů se lidé často rádi uchylují k prověřeným klasikám. Podle Nielsenova počitadla si dlouhodobě skvěle vedou další známé tituly jako Gilmorova děvčata (Netflix) nebo Chirurgové na Disney+. To by mohlo hrát do karet hollywoodským scenáristům, kteří od jara stávkují. Jedním z důvodů je systém jejich finančního ohodnocení, kdy nemají nárok na bonusy za uvedení svých děl na streamu. Většinou dostanou peníze jen za předem vymezený počet epizod a producenty s ohledem na jejich honoráře nezajímá, jak si značka vede v průběhu let.
Kravaťáci a další pořady přitom oživují nabídku streamovacích služeb a představují nadčasové tituly, jejichž autoři a autorky si zaslouží odpovídající kompenzace. Jedině tak zavládne v průmyslu rovnováha a tisíce televizních herců a scenáristů bude mít na zaplacení účtů i v době, kdy zrovna na ničem nepracují.
Dále se můžete podívat na žebříček nejlepších seriálů na Netflixu podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.