Druhý Vyšehrad se blíží. Jakub Štáfek prozradil, kdy se v kinech nejspíš dočkáme návratu Laviho

Druhý Vyšehrad se blíží. Jakub Štáfek prozradil, kdy se v kinech nejspíš dočkáme návratu Laviho
Vyšehrad: FYLM (2022) | Bioscop
Jakub Štáfek patří bezpochyby mezi nejznámější a nejvyhledávanější herce své generace u nás. Z malého klučiny ze seriálu Ulice vyrostl charismatický herec a sympaťák, jenž navíc disponuje skvělým komediálním timingem a svou přirozeností dokáže bez problémů utáhnout celý film. Jeho nejslavnější rolí je samozřejmě fotbalista Julius „Lavi“ Lavický ze seriálu a následně i filmu Vyšehrad, jenž je sukničkářem a tak trochu idiotem, co žije ze své zašlé fotbalové slávy. Štáfek se ve své srdcové roli našel a záměrně pokleslý humor si užívá na jedničku. I díky úspěchu Laviho jde nyní ostatně herec z projektu do projektu a momentálně ho můžeme vidět jak v kriminálním seriálu Policie Hvar, tak ve slovenské Válce policajtů, kde se objevuje v celkem netradiční roli.
Jakub Štáfek
Jakub Štáfek

Herec

6.7
Právě to byl i důvod, proč jsme si s ním popovídali ve videorozhovoru pro Kinobox. Řeč samozřejmě padla na jeho aktuální filmovou roli, v níž byl mezi Slováky jediným českým hercem, i na natáčení v Chorvatsku. Nemohlo se ovšem zapomenout ani na samotný Vyšehrad a na jeho chystané pokračování. O druhém díle se ostatně mluví už od premiéry Vyšehrad: Fylm, který vidělo v kinech téměř 700 tisíc lidí a stal se nejnavštěvovanějším českým snímkem roku 2022. Hlad fanoušků po nášupu je tedy velký a okolo projektu bylo přeci jen nějaký čas ticho. Teď to ale vypadá, že se fanoušci konečně dočkají.
Jakub Štáfek - videorozhovor | Kinobox
„Jsme si vědomi toho, že lidi to chtějí a nechceme je pochopitelně zklamat. Abychom tedy laťku posunuli zase o něco výš, tak je na tom daleko víc práce a plánování,“ říká Štáfek v rozhovoru. Na druhém (a možná i třetím) filmovém Vyšehradu se tak usilovně pracuje a herecká hvězda nastínila, že by se mohl Lavi na plátna kin vrátit už během příštího roku. Nakousl však taky, že nás nejspíš zase čeká trochu něco jiného, jelikož tvůrci chtějí svůj formát o něco posunout a „poslat ho daleko do vesmíru.“
Jakub Štáfek se dále v rozhovoru rozpovídal nejen o Vyšehradu a své roli ve Válce policajtů, ale také o minisérii Extraktoři. Dále mluvil o svých začátcích v seriálu Ulice, co všechno mu tato etapa dala a kde podle něj nastal jeho největší kariérní zlom. Témat a otázek se však v rozhovoru samozřejmě stihlo probrat ještě mnohem více.
Rozhovor si můžete pustit ve formě Kinobox podcastu také na Spotify.