Ohnivá tornáda a hromada destrukce. Trailer na Twisters láká na katastrofický masakr

Ohnivá tornáda a hromada destrukce. Trailer na Twisters láká na katastrofický masakr
Twisters | Warner Bros.
Diváci, kteří původní snímek z roku 1996 neviděli, ale nemusí žehrat, nový film nám totiž nabídne zcela nový příběh, jenž bude mít s originálem společného pouze ničivá tornáda, létající budovy a postavy lovců bouří. Jednou z hrdinek bude Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones), bývalá lovkyně tornád, která však po jedné tragédii pověsila tuto „profesi“ na hřebík a studuje bouře pouze za svým pracovním stolem. Jednoho dne je ovšem požádána, aby se stala členkou speciálního týmu, který se bude snažit přijít na to, jak tornáda zastavit.
Twisters
Twisters
AI
68%
Ona na nabídku nakonec kývne, na své výpravě se potkává s hvězdou sociálních sítí a samozvaným krotitelem bouří Tylerem Owensem (Glen Powell), jenž při svých honbách za co největším tornádem používá podstatně divočejší metody. Příroda ovšem tentokrát vytvoří o něco více obřích větrných hrozeb, než je zvykem, a tak je nesourodá dvojice donucena spolupracovat.
Příběh tu ale vlastně není příliš podstatným, je tu totiž jen jednoduchým prostředkem pro zobrazení co nejničivější destrukce, při níž léta vzduchem naprosto všechno. Lee Isaac Chung, režisér filmu Minari nominovaného před třemi lety na šest Oscarů, se pak opravdu nedržel zkrátka a z žánrového hlediska servíruje v natřískané ukázce všechno, co chce divák vidět. Máme tu obří tornáda, která se snaží hrdinové zastavit drony i výbuchy všeho druhu a aby těch velkolepých výjevů nebylo málo, dojde samozřejmě i na ohnivá tornáda.
Twisters: 2. trailer | Vertical Entertainment
Najdete tu zkrátka všechno, co chce příznivce katastrofických filmů vidět a v posledních letech měl s podobnými spektákly v kinech smůlu. Twisters se navíc mohou pochlubit zatím funkčním vizuálním hávem, povedenými triky, sympatickou ústřední dvojicí a také správnou cheesy atmosférou devadesátek, která jasně naznačuje, že i přes všechny proslovy plné patosu by nás měla čekat hlavně poctivá popcornová jízda, u níž velmi jednoduše vypnete. A navíc blockbuster svým potenciálním komerčním úspěchem možná rozhodne, zda se podobné katastrofické fláky zase dostanou do kin, nebo jim definitivně zazvoní umíráček. Odpověď se začneme dozvídat v českých kinech 18. července.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku.
Zdroj: Warner Bros.