Kinovýhled: Dorazí nová Planeta opic, bobři i česká novinka

Kinovýhled: Dorazí nová Planeta opic, bobři i česká novinka
Království Planeta opic | 20th Century Studios
Nejočekávanějším filmem tohoto týdne je akční sci-fi Království Planeta opic. Režisér a scenárista Wes Ball jím navazuje na trilogii, která v minulém desetiletí osvětlila vznik opičí říše, tvořící nedílnou součást světa fantastiky přes padesát let. Dorazí Freya Allan či Kevin Durand, objeví se ale také William H. Macy, proslulý díky filmům bratří Coenových nebo Paula Thomase Andersona.
Království Planeta opic
Království Planeta opic
73%
Království Planeta opic: finální trailer | 20th Century Studios

Černým koněm (nebo spíš bobrem) tohoto týdne je pravý opak opičího blockbusteru: nízkorozpočtová taškařice Stovky bobrů, jíž tvůrčí duo Mike Cheslik a Ryland Brickson Cole Tews vzdává poctu němým groteskám a klasickým animákům. A taky si z nich trochu utahují. Cokoli o tomto filmu napíšeme, nedokáže prý dostatečně vyjádřit jeho ulítlost, nápaditost a nevázanost. Mojmír Sedláček to nicméně zkusil, jeho recenzi si můžete přečíst na Kinoboxu už nyní.
Stovky bobrů
Stovky bobrů
81%
Stovky bobrů: trailer | Aerofilms

S ročním odstupem od canneské premiéry můžeme v široké distribuci zhlédnout drama Starý dub. Zavede nás do vesnice na severovýchodě Anglie, jejíž zlaté časy skončily se zavřením místního dolu. Levným a dostupným bydlením ale přitahuje syrské uprchlíky. Jak budou přijati? Na rozdíl od výše zmíněných, málo známých jmen, mají tento snímek na svědomí tři těžké váhy světové kinematografie: kameraman Robbie Ryan, scenárista Paul Laverty a režisér Ken Loach.
Starý dub
Starý dub
72%
Starý dub: trailer | Film Europe

Jedna noc je jediným premiérovým titulem tohoto týdne z domácí provenience. Natočil ji režisér a scenárista David Laňka, kterého si můžeme pamatovat díky jeho předchozímu snímku Spolu, v němž si Štěpán Kozub střihl „rainmanovskou“ roli autisty. Ani tentokrát nebude Laňka hladit po srsti, zaměřil se totiž na tabuizované téma sexuálních livechatů. Otázkou „Co byste pro lásku udělali vy?“ představují tvůrci svůj film prostřednictvím plakátů.
Jedna noc
Jedna noc
57%
Jedna noc: trailer | Bontonfilm

Láska bude také tématem kanadsko-francouzské dramedie Povaha lásky, kde titulní cit vzplane mezi profesorkou filosofie Sophií a pohledným stavařem Sylvainem. Je takový vztah udržitelný navzdory odlišným společenským návykům každého z nich? A které stimuly potřebuje člověk k životu spíš: intelektuální, nebo fyzické? Povaha lásky hledá průsečík mezi Platónem a červenou knihovnou.
Povaha lásky
Povaha lásky
75%
Povaha lásky: trailer | Artcam Films
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox