Ryan Gosling kvůli rodině přijímá jen speciální role. Jakým postavám se vyhýbá?

Ryan Gosling kvůli rodině přijímá jen speciální role. Jakým postavám se vyhýbá?
Ryan Gosling – Kaskadér | Universal Pictures
Herectví je pro většinu talentovaných umělců darem, i ti neslavnější lidé z branže ovšem vlastním přístupem dokazují, že může jít také o pěknou řeholi. Metodické přípravy mohou člověka vzdálit od rodiny na celé měsíce, nemluvě o natáčení v zahraničí a často vyčerpávajícím pracovním tempu. Další nástraha spočívá třeba v tom, jak image před kamerou ovlivní hercovo postavení v soukromém životě. Asi nikdo nechce vlastním dětem motat hlavu tím, že tatínka či maminku zahlédnou v televizi v polohách temných či zkrátka úplně odlišných od toho, jak dotyčný působí a chce působit doma.
Ryan Gosling
Ryan Gosling

Herec, Producent

8.0
Gosling tomu v posledních letech obratně předchází. Jeho dcery jsou stále dost mladé a rodiče mohou kontrolovat, co v televizi uvidí. Herec známý z thrilleru Drive či dramatu Za borovicovým hájem, při jehož natáčení se dal dohromady se současnou manželkou, ovšem lpí na každodenním rodinném životě a vybírá si role v závislosti na tom, aby z celého procesu pozitivně těžily hlavně děti. „Začalo to s La La Landem,“ zmínil oscarový muzikál z roku 2016. „Tehdy jsem si řekl, že to pro ně bude zábava. I když nedochází na natáčení, každý den spolu nacvičujeme hru na piano, tančíme nebo zpíváme,“ vysvětlil Gosling, jenž se od té doby vyhýbá vyloženě neutěšeným příběhům.
Rodina mu s radostí schválila také účinkování v Barbie, a to díky „velkému zájmu o panenku Barbie a nezájmu o Kena“. Gosling přijal role ve sci-fi Blade Runner 2049 nebo v životopisném Prvním člověku, ale momentálně je známý spíš jako roztančený komik, co si umí vystřelit sám ze sebe. Vedle Barbie, kde dominoval jako mužský stereotyp zoufale prahnoucí po náklonnosti panenek opačného pohlaví, to nedávno předvedl v živé show Saturday Night Live, kde vyvolával slzy smíchu v převlečení za původem animovanou postavu Beavise ze seriálu Beavis & Butt-Head. Největší potlesk sklidil také na oscarovém ceremoniálu, kde vystoupil s písní I'm Just Ken.
Ryan Gosling v Barbie
Barbie
První člověk
La La Land
Drive
Možná i tato chvályhodná výchovná filosofie přispěla k tomu, že Gosling nakonec neztvární hlavní roli v chystaném hororu Vlkodlak od Leigha Whannella (Neviditelný), u něhož zůstává pouze producentem. Aktuálně jej v kinech můžete vidět ve chválené akční komedii Kaskadér, v níž hraje obětavého stuntmana, jehož po zmizení hlavního herce čeká příliš reálná hrdinská mise. Výhledově se má objevit pouze v ambiciózní sci-fi Project Hail Mary od scenáristů filmu Marťan. Dál bude záležet na tom, jak zavelí rodinné potřeby – vzhledem k hercově stoupající prestiži a masové oblibě je evidentní, že lepšího hereckého agenta stejně nepotřebuje.
Podívejte se, jak vysoko se Ryan Gosling drží v žebříčku nejlepších herců na Kinoboxu.
zdroje: ComingSoon, Wall Street Journal