Chyby z Harryho Pottera, kterých jste si nevšimli: Špatné matčiny oči, měnící se tričko i falešná sova

Chyby z Harryho Pottera, kterých jste si nevšimli: Špatné matčiny oči, měnící se tričko i falešná sova
Harry Potter a Kámen mudrců | Warner Bros.

Oči

Skutečnost, jež je pro celý děj knížek i filmů velmi důležitá, je podobnost Harryho očí s těmi matčinými. Ani nedokážeme spočítat, kolikrát jsme ve filmech slyšeli, že má Harry oči po matce, avšak právě v tom udělali tvůrci jednu z těch největších chyb. Pokud jste četli předlohy, tak jistě víte, že Harry měl oči zelené, stejně jako jeho matka Lilly. Avšak představitel mladého kouzelníka Daniel Radcliffe, má oči modré a ve filmech je to samozřejmě vidět. Původně měl herec nosit kontaktní čočky, ale ukázalo se, že je na ně alergický. V tomto případě je tedy pochopitelné, že musela nastat změna. Ta tedy proběhla i u herečky Geraldine Somerville, jenž hraje Harryho matku. Ta má tedy oči také modré. Problém, ale nastává ve scéně, v níž Snape před svou smrtí vzpomíná na mladou Lilly. Zde je totiž zcela zřetelné, že její představitelka Ellie Darcy-Alden má oči hnědé.
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Kámen mudrců
81%

Kameraman

Asi ta nejznámější chyba, která se dostala do závěrečné střihu, se objevila ve druhém snímku s podtitulem Tajemná komnata. Zde totiž můžeme vidět, jak profesor Snape a Zlatoslav Lockhart ukazují studentům základy souboje. Následně se jako figuranti proti sobě postaví i Harry s Malfoyem a poté, co Harry posadí zmijozelského studenta na zadek, si můžeme všimnout kameramana v davu studentů. Ten se navíc ani nijak nesnaží skrýt. Prostě tam stojí a natáčí.
Chyby z Harryho Pottera, kterých jste si nevšimli

Hostina

Jedním z těch nejhezčích momentů z Harryho Pottera je scéna, v níž jsme poprvé mohli vidět velkou síň v prvním filmu. Zde se postupně prvňáci pomocí moudrého klobouku rozřadí do kolejí a následně usedají ke stolu. Harry je po kratší debatě zařazen do Nebelvíru a usedá naproti Hermioně a vedle Rona. V další scéně je však vidět, jak Harry sedí na druhé straně stolu vedle Hermiony a Percyho, jehož se ptá na Snapea. Této chyby si samozřejmě všimnete při sledování našeho videa. Pokud chcete vidět více podobných prohřešků, mrkněte na přiložené sestřih. V něm vše podrobně ukazujeme.
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Collider, ScreenRant, Kinobox